tirsdag 31. mars 2009

Å, så fint det er å ha venner!

I kveld har vi hatt koselig besøk av et vennepar. Babylek, chorizo-pizza, prat og tull.. Altfor mye kake. Er ikke så trett som jeg vanligvis er på denne tiden av døgnet, så mistenker at to stk deilige kaker og en boks dream-is har skylden (altså, vi spiste ikke opp alt da..).
Fikk verdens søteste vertinnegave... Ser du de fire, søte små?
Litt mer "close-up". Er de ikke skjønne? Kjære mamma, vi må finne den settekassen min snart! Hvor er den!!??

Og forresten mamma, jeg måtte også ha en sånn!

Påskeliljer gir meg en herlig følelse av at våren er på vei! Tenk på alt det fine som venter oss!

Ikke bare vertinnegave, men deilig snickers-kake hadde de også med seg, gjestene. Mmm...

Et lite kveldsprosjekt. Resultatet får dere se i morgen.. Håper jeg.
I morgen er det trekning av goody-bags. Ikke for sent å delta enda! Klikk her.

Nå kan påsken bare komme!

Jeg har ikke planer om å pynte så mye til påske, da vi skal reise bort, men "det meste av det lille" (litt rart sagt kanskje) jeg har av pynt er nå kommet frem. I dag skal gulvene vaskes, og kanskje blir påskeeggene også fylt med litt godsaker? Så da er vi klare - nå kan påsken bare komme! OG GODVÆRET!Enkel påskepynt laget med ark fra Panduro, saks, lim, treperler og lilla garn.
Hanen har nå fått stjert og øyne, og er fylt med vatt, og litt ris nederst for at den skal sitte godt.. Den ble litt "stappmett", men er ganske så sjarmerende synes jeg - og så har jeg jo laget den selv. Fikk høre på garnbutikken at hekling ikke tover så godt, og det stemmer nok, men jeg er best på hekling så... Den første som kommenterer hva hanen mangler, får et ekstra lodd i utlodningen! Har du ennå ikke deltatt, klikk her. Trekning i morgen!

Har dekorert noen fyrstikkesker med papiret fra Panduro. Genialt, spør du meg! Nå ligger det fyrstikkesker og pynter opp rundt omkring ved lysene, istedet for at jeg gjemmer dem fordi de er så stygge, og vi ender opp med å lete hver gang vi vil tenne et lys. :)

Lerkekvistens skudd titter frem, og kvisten har blitt pyntet med noen søte egg og kyllinger. Den tovede kurven passer på premiene i utlodningen.

mandag 30. mars 2009

Fiskewok!

Etter å ha spist bare kjøtt i helgen, fristet det med fisk i dag. Findus selger en genial "fiskemix" med lakse-, torske- og seibiter. Perfekt til fiskesuppe og wok. Lot meg inspirere av en oppskrift på baksiden av pakken, og tok utgangspunkt i det jeg hadde i kjøleskapet fra før. Sukkererter, brokkoli, purreløk, gulrøtter, ingefær, chili, hvitløk og fisk ble woket.
For å være sikker på at det ikke ble for sunt (...), tilsatte jeg en "restemix" av creme fraiche, rømme og fløte - ikke så mye, men akkurat nok til en herlig saus. Tilsatte også østerssaus.

Dette ble rett og slett skikkelig godt! Da risen var ferdigkokt, slo jeg et egg over og rørte rundt. Det ble prikken over i `en!

Stor vinnersjanse!

Foreløpig er det stor vinnersjanse på utlodningen min. Har du lyst til å vinne en av disse premiene, klikk her! :)

Løsning på smykkekaos

Ble så glad da jeg fant disse smykkestativene fra Lisbeth Dahl for snart et år siden. Endelig en løsning på mitt tilbakevendende problem med at øredobber manglet, satt fast i hverandre eller ble bøyd og ødelagt. I tillegg pynter det opp også! ;) Nå er Lisbeth Dahl å finne i flere kjeder, litt kjedelig synes jeg. Men uansett er jeg glad i disse stativene!Nesten samtidig kjøpte jeg disse "koppene" til pads og bomullspinner, også disse fra Lisbeth Dahl (Jeg skal ikke fortelle dere at jeg først trodde det var telysholdere. Med lokk.. Hallo?).

Da et søskenbarn av meg kom på barselbesøk, hadde hun ikke bare med gave til Lille Glede, men til meg også! Fikk denne hjemmelagde lavendelskrubben... Jeg er heldig!

søndag 29. mars 2009

Rosinen i ...

... havregrøten!Jeg er gift med en fantastisk mann, som gjennom de snart tolv årene vi har vært sammen, har påvirket med positivt på mange måter! Men en ting har jeg aldri skjønt.. Rosiner i risengrynsgrøten og havregrøten? Hallo? Nei, det har jeg ikke hatt stor tro på. Jo, det er sunnere en sukker, men det må jo smake veldig rart? En kveld forrige uke da Herr Glede var på jobb, kokte jeg litt havregrøt til kvelds, og da overrasket jeg meg selv med å putte rosiner i grøten! Og jeg tok meg selv i å like det!

Så kjære dere slektninger på min manns side som leser dette - nå er jeg blitt en av dere på ordentlig! I kveld har jeg spist det for andre gang... Og det blir bedre og bedre! I dag slo jeg til og strødde kanel på grøten, istedet for grillkrydder, slik jeg gjorde på risengrynsgrøten forrige helg. Anbefales ikke...

Denne hanen har blitt til i løpet av dagen. Ifølge oppskriften skal den "hovedsaklig" strikkes, men jeg har heklet hele! Nå har den fått seg en omgang i vaskemaskinen, fått noen knapper. I morgen skal den fylles med vatt, syes på øyne og "hale" som det står i oppskriften. Hallo, har haner hale? Jeg bare spør. :)

Kurven fikk også bli med i vaskemaskinen. Tovet ikke så mye som jeg hadde håpet.

Har også fått produsert noen lapper til teppet, og har ambisjoner om å rekke noen flere før jeg køyer.
Har du sett utlodningen? Hvis ikke, klikk her.
Nattinatt alle sammen!

Lys i mørket

Som mange andre markerte vi Earth Hour i går. Herr Glede dokumenterte, her med utsikt over byen vår. Som dere ser, var det ikke alle som slo av lyset....
Elsker å sitte ved kjøkkenvinduet å se utover byen, spesielt om kvelden, og spesielt på nyttårsaften. For et syn!Selvsagt tente vi masse levende lys i går. Føltes nesten som jeg var litt tilbake i tiden, da jeg gikk i gangen bærende på en lysestake. "Dette kan vi jo godt gjøre oftere", sa Herr Glede og jeg var helt enig. Leste et sted at det norske strømforbruket sank med om lag 300 millioner watt den timen i går. Wow! Enn om vi kunne gjort det hver kveld!? Vet du forresten hvor mye strøm vi kunne spart totalt om alle skrudde av standby-knappen på fjernsynet når det ikke er i bruk?

Før Earth Hour var det hjortebiff med tilbehør på menyen. Kjempegodt!
Husk konkurransen. Trykk her for å delta.

lørdag 28. mars 2009

Vil du vinne en "påske/vår-goody bag"?

Da er det klart for den første utlodningen på bloggen min! Hvorfor? Fordi våren er på vei, det er snart påske, Lille Glede har fått sin første tann, jeg har blogget snart en måned (noe jeg synes er veldig morsomt og som gir meg energi!) og telleren min står nå på 2492! Alt dette må jo feires!

HVA KAN DU VINNE? Jo, nå har jeg heklet for harde livet noen dager, og laget noe jeg håper noen av dere har lyst til å vinne... Bestemte meg for å lage noe jeg selv synes var fint, istedet for å lage noe jeg tror andre synes er fint... :) Har laget to "påske/vår-goody bags".


Goody bag 1; Mix-match frokost-sett m/litt ekstra snadder


Fire eggvarmere (heklet etter oppskrift i mammas danske heklehefte fra tidlig 80-tall), fire serviettholdere (heklet etter eget hode...), to små blomster til pynt, to dekorerte fyrstikkesker, en Bocca 70 % (mmm...) og tre små påskeegg.



Goody bag 2; Påskestemning
Fire eggvarmere (samme oppskrift som over), servietter, to litt pussige påskekyllinger, to dekorerte fyrstikkesker og en pose sjokoladeegg.

HVORDAN KAN DU VINNE?
Du får 1 lodd om du legger igjen en kommentar i dette innlegget. Skriv gjerne hvilken premie du helst vil vinne. Har du egen blogg, må du gjerne fortelle andre om konkurransen. Gir du meg beskjed i kommentaren, får du et ekstra lodd.
VINNERNE TREKKES ONSDAG INNEN KL.24
Jeg tar meg den frihet å si at dersom jeg trekker to personer jeg kjenner "in real life", trekker jeg om igjen på en av premiene. :) Følg med på bloggen om du vinner, så kan du evt sende meg adresse på e-post.
LYKKE TIL!

Snart tid for utlodning!

Husker dere boksen jeg "pimpet" forrige helg? Med servietter og deucopage? Da den var ferdig, visste jeg ikke helt hva jeg skulle bruke den til. Fikk et forslag om å fylle den med snop, men synes boksen var litt for stor til det.. Hehe.. Det er jo tross alt bikinisesong snart. Men nå har jeg funnet det ut! Telys! Vi tenner ofte lys om kveldene, så det går unna noen telys, for å si det sånn. Så nå har boksen fått jobben å passe på telysene mens de venter på å få plass i en telysestake.
Nå skal jeg og Lille Glede trille oss en lang tur i det fine været! Litt kjølig, men solen titter frem, så jeg håper på en fregne eller to. Senere i dag kommer jeg til å starte en konkurranse/utlodning. Her viser jeg et lite hint om hva det er du kan vinne..! Følg med! :)



HAPPY LØRDAG!

fredag 27. mars 2009

Ufordring til alle!


Emmeline utfordrer bloggere til å slukke lyset en time lørdag kveld og deretter dokumentere det på bloggen sin. Dette i forbindelse med Earth Hour (les mer på linken eller på Emmelines blogg). Jeg tar utfordringen! Er flere med, bloggere og andre der ute?

Knallgod chorizo-pizza

Herr Glede er på seinvakt og Lille Glede har sovnet.Jeg skal rett og slett sige ned i sofaen med heklingen og se på TV. Selvsagt må jeg kose meg med noe - og det blir pizzarester fra. Jeg og Herr Glede laget en egenkomponert favoritt i går.
Lager alltid pizzasaus selv; hermetisk tomat, olivenolje, fersk basilikum, hvitløk, salt og pepper. I denne pizzaen tilsetter vi også chili i sausen.
Som fyll bruker vi; sopp, ananas, chorizo, pepperoni og mozerellaost. Paprika og tomat smaker også godt på.

Noen reagerer kanskje på at ananas-elskeren Glede bruker hermetisk ananas... Grunnen er at jeg og Herr Glede etter en del prøving og feiling har funnet ut at fersk ananas ikke egner seg i matlaging. Det gir en rar bismak! Tror forresten jeg har lest noe om dette også, så det er nok ikke bare vi som synes det. Så fersk ananas nyter vi som den er!


Før min kjære gikk på jobb i dag, spiste vi en god lunsj med nystekt "superbrød", røkelaks, eggerøre, avocado og miniplommetomater. Herlig! Bakte nye brød av den tidligere omtalte superoppskriften i dag, og denne gangen prøvde vi med kombinasjonen grovbakstmel, linfrø og valnøtter. Og det ble sprø skorpe og saftig brød denne gangen også!
Kunsten å kose seg - det kan vi i denne lille familien!

Smart kjøkkenklut

Er det påske, så er det påske! Mamma kjøpte slike kjøkkenkluter til oss i går. Og de er ikke bare kule og "påskefine", de er også nedbrytbare! De kan vaskes, men når de er slitte, kan de kastes i komposten. Riktignok har vi ikke matavfall i min kommune, men der jeg jobber har de det, så kanskje jeg kan ta den med dit å kaste den? Hehe.. Vi får se. Smart i alle fall.

torsdag 26. mars 2009

For en stol!

I dag har Lille Glede blitt fotografert! Hun var supertålmodig og kjempeflink, dog litt sparsom med smilene, så både fotografen og vi andre var temmelig slitne av å prøve å få henne til å gi oss noen av sine fineste smil! Hovedpersonen selv var nok imidlertid mest sliten, og sovnet nesten før vi gikk ut døren.. I alle fall da vi satte oss i bilen. :) Vi tok også familie- og generasjonsbilde. Fire generasjoner "Glede" på et bilde - for et minne å ha! Alle fire jentene/damene var kledd i svart, grått og/eller rødt. Derfor ble jeg sååå glad da jeg fikk øye på denne stolen i studioet! Den var som skapt for våre bilder! Er så spent på hvordan resultatet blir!

Jeg liker å fullføre et prosjekt om gangen...

Eller?
Lappeteppestatus; 4o av 70 lapper ferdig.
Tidsfrist; helst før det bli ordentlig vår, så jeg kan bruke det en gang i alle fall...

"Velkommen"-skilt.
Tidsfrist; for tiden nedprioritert...

Påskeegg.
Tidsfrist; bør gjøres ferdig i helgen.. :)


Kurv. Ska festes tråder på og toves.
Tidsfrist; det blir når det blir...



Påskekyllinger.
Tidsfrist; som fort som mulig!
Blir jeg ferdig innen tidsfristene...? Følg med!



tirsdag 24. mars 2009

Se, så nydelig!

Jammen fikk jeg ikke enda en forsinket bursdagsgave i går! Så artig!
Se dette nydelige påskeegget! Det har denne damen laget, min kjære svigerinne. Anbefaler dere å ta en titt innom bloggen hennes. Hun har en herlig hvit stil, og tar veldig fine bilder. Tenkte å skrive mer om bloggen hennes en annen gang (med noen bilder), hvis jeg får lov da..? :)


Herr Glede mente det måtte henges på lerkekvistene, jeg trodde det ble for tungt, men det gikk bra og det ble flott synes jeg!


Er så fint å få hjemmelagde gaver. Da føler man at noen virkelig har tenkt på deg og "brukt tid" på akkurat deg. Herlig!Og så er det jo lilla da - ikke tilfeldig! :)

Men det ender ikke her. Fikk også en stor flaske med "Clean Home". Ser jo at det er mange bloggere som har slik, og nå er jeg også lykkelig eier av herlig duftende oppvaskmiddel!

Og det har ingenting å si at jeg har to flasker K, for hvis jeg skal være helt ærlig, så lukter det litt toalettsåpe av det gule oppvaskmiddelet. Hehe.. Men liker fargen da. Av det nye middelet lukter det derimot lavendel og mint! Mmmm..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...