søndag 30. august 2009

Tapetdyr

Nå som vi kan begynne å drømme om husbygging, kan vi også begynne å drømme om hvordan vi skal innrede et fremtidig hjem. På barnerommene håper jeg vi kan ha noen slike tapetdyr. Synes de er utrolig stilige!
Disse finner du hos En gul knapp, som også har masse flotte barneklær.

Glede selv, ønsker seg noen tapetfugler... Kjempefine!

fredag 28. august 2009

Å, dette ønsker jeg meg!

Kjære mamma og mormor!Trykk på bildet... Jeg ønsker meg virkelig dette herrrrlige "Hello New York-settet" fra Pickels!!! Nydelig! Kan dere hjelpe meg?

Oppdatering: garn er bestilt... :)

onsdag 26. august 2009

Wow!

Jeg er beæret. Selveste Duften av erteblomster , etter min mening en av de nydeligste bloggene der ute, har gitt meg en award og en utfordring.

Utfordringen er å si ti ting om meg selv... Som jeg skrev til henne, passer det utmerket med en slik utfordring, for her er det lite spennende matlaging eller aktiviteter på interiørfronten for tiden. I dag har vi skrevet kontrakt med megler, til helga flytter vi til bror Glede for noen uker - før vi altså flytter byen til bygda! Så i vår lille leilighet er det mildt sagt kaos; to flyttelass er kjørt hjem, tvèn står på gulvet og kasser står stablet overalt.. Nok om det. Ti ting om meg, altså...

1. Jeg har kun hatt en kjæreste, og det er han jeg er gift med i dag. Vi har vært kjærester i 12 år, siden jeg var 16 år. ;)
2. Jeg er mørkredd! Har altfor god fantasi!!
3. Etter videregående gikk jeg et år på bioingeniørutdanningen, før jeg begynte på lærerskolen.
4. Jeg eeeelsker sang og musikk! Som Herr Glede sa til Lille Glede; "Du lever i en musikal, du lille venn..".
5. Jeg drikker minst 1/2 liter melk om dagen! Må ha det...
6. Det er vanskelig å si hvor mange ganger jeg har sett Dirty Dancing, men det er maaange!
7. Da jeg var lita, ble jeg kalt "godterihøne" - mon tro hvorfor? Har heldigvis skjerpet meg...
8. Det er sjelden jeg har det så bra som når jeg er ute i naturen sammen med de jeg er mest glad i!
9. Barndomshjemmet mitt ligger i samme hus som mine foreldres arbeidsplass - en familiebedrift og dagligvarehandel.
10. Jeg er håpløs til å spille fotball, hvis du lurte på det da.. Ikke?

Award og utfordring gir jeg videre til disse flotte jentene!! Utfordringen er heeelt frivillig. :)

Merete
Purple Button
Nr.21

søndag 23. august 2009

Svar med bilder!

I sommer fikk jeg en kjempeartig utfordring av herlige Katrine. Anbefaler alle å ta en titt innom hennes glade blogg, der er det lett å trives! Utfordringen gikk ut på å svare med bilder (!) på en del spørsmål.

Hva er du flink til?
Hva er du redd for å miste?


Hvem skulle spilt deg i filmen om ditt liv?

Hvilket yrke ønsker du deg?


Hva ville du sunget på idol-audition?


Hva er det beste med hjemstedet ditt?










Hva drømmer du om?


Din favorittfarge?



Jeg vil gjerne utfordre disse flotte bloggene, om de har lyst:

Urban Retro

Stina Ballerina

Mi-Rachel

Drømmer fra mitt epletre

fredag 21. august 2009

Lille Glede er snart barnehagejente...

... og mormor ville kjøpe mateske til gullet sitt. Gjett om jeg hadde forslag til hvor hun skulle kjøpe det...!!?? Denne fantastisk fine matboksen, pluss den like fine flasken under, er nå på vei til oss i posten!
Jeg bestilte i tillegg tre matchende bokser til Lille Gledes rom i vår fremtidige bolig. Søte, ikke sant?


Endelig fikk jeg kjøpt noe fra Blafre Design! Gleder meg til pakken kommer...

søndag 16. august 2009

MatGlede

Lørdag kveld. Vår favorittsalat med kylling. Mais, avokado, tomat, paprika, salat, kylling og spekeskinke (som freses lett i pannen før servering) - toppes med en nydelig dressing av olivenolje, rødvinseddik, sjalottløk, dijonsennep, koriander, salt og pepper.

Min kjære hadde "første skift" i morges. Da han og Lille Glede la seg ned for å ta en dupp, sto jeg etterhvert opp, tok med en dusj og leste Kamille i fred og ro, med en kopp Cappucino. En herlig start på dagen! Etterpå ble det frokost på senga. "Hvem har bursdag?", sa Herr Glede da jeg kom inn med brettet... :)

Den ambisiøse planen om hjemmelagde kjøttboller og couscous-salat, ble til hjemmelaget pizza, da søndagen gikk med til lunsjavtale med slektninger og kakerestbesøk hos "gårsdagens bursdagsbarn".

Da vi var litt skrapa for grovt mel, brukte jeg litt havrekli og havregryn i deigen for å unngå en ren hvetemelsdeig. Ellers ble det hjemmelaget pizzasaus med friske tomater, soltørket tomat, litt ketchup, olje, hvitløk, sjalottløk, spisskummen, piri-piri, salt og pepper (man tager det man haver!)- i tillegg til karbonadedeig, hvitost og litt parmesan. Godt ja!

Foruten vann, er dette min favoritt-tørstedrikk: halvt om halvt med farris/bris og eplejuice. Herlig forfriskende! Anbefales for øvrig mot kvalme, hvis noen skulle lure på det... :)

I morgen er det skolestart for elevene. Jeg skal fortelle min "nye klasse" at jeg skal flytte, det blir litt rart. Ha en fin uke alle sammen!

lørdag 15. august 2009

Hvorfor ikke..

... bruke finserviset (Nathalie fra Porsgrund Porselen) til frokosten en helt vanlig lørdag? Da Lille Glede tok den første duppen, benyttet vi anledningen til å sette oss ned med en god lørdagsfrokost, Herr Glede og jeg.

Legg merke til allergitabletten Herr Glede har lagt frem til meg... :) Min kjære omtenksomme mann!

Mens vi venter på Nespresso-maskinen, funker det glimrende med presskannekaffe. Tusen takk for mange gode tips forresten! Spesielt takk til Elise, som ga meg et grundig og godt svar. Tror vi går for denne. Så genialt å kunne bruke bloggen til å spørre om råd og tips!



Mitt kjære søskenbarn har vært en uke i Frankrike. Lille Glede fikk verdens søteste badeand, som ligger igjen på Nordmøre. Jeg var så heldig å få denne boksen med olje. Elsker slike overraskelser! Blir spennede å smake... Tusen takk!

I dag skal vi på 1-årsdag til søteste A! Håper hun blir glad for gaven... :)



Ost og kjeks stod på menyen i går kveld. Herr Glede hadde kjøpt min favoritt - Rambol valnøtt. Dyr og fet.., men kjempegod! Vi har for øvrig "oppdaget" honning og valnøtt som herlig tilbehør til ost og kjeks. Nam!

Et bilde fra forrige helg, da vi fortsatt var på Nordmøre. Jeg satt hjemme og tenkte på jobbintervjuet jeg skulle på neste dag, mens Herr Glede og Bror Glede tok seg en padletur med kajakkene. Idyllisk!

onsdag 12. august 2009

"Om litt er kaffen klar..."

En ting jeg vil savne med byen min, er å kjøpe meg en god kaffe! Men det finnes en løsning - Nespresso! Det har stått på ønskelisten en stund og nå skal vi kjøpe oss en! Gleder meg til å sitte ved kjøkkenbordet, eller på trappen, med en kopp heeerlig kaffe!

Men hvilken skal vi kjøpe? Billig eller dyrt? Den til 5999 kr er nok for dyr, men det finnes jo mange typer til ulike priser. Noen som har erfaringer, råd eller tips om Nespresso? Hvordan er den til 1999 kr?

tirsdag 11. august 2009

"Følg drømmene dine!"

Vi har alltid drømt om å flytte tilbake til stedet hvor vi har vokst opp. Etter at Lille Glede kom, har vi tenkt mer og mer på at dette ville være det rette å gjøre! For noen uker siden kom jeg over en jobbannonse - en lærerjobb i nabokommunen til bygda vi kommer fra. Senere på dagen leste jeg horoskopet mitt, noe jeg sjelden gjør, og der stod det: FØLG DRØMMENE DINE! Da begynte tankene å spinne... Noen dager senere trykte jeg send på den elektroniske søknaden. Gjett om jeg var skjelven! Nærmest en impulshandling..

For å gjøre en lang historie kort: dagene som fulgte var vi temmelig fjerne, men så kom det en telefon da vi nesten hadde slått det fra oss. I går var jeg på intervju og noen timer senere fikk jeg tilbud om å ta jobben!! Kan dere tenke dere følelsen?


I dag har jeg og Herr Glede sagt opp jobbene våre, vi har sagt opp barnehageplassen her i byen og søkt om ny "hjemme". Vi har undersøkt muligheter for å leie leilighet, og vi skal kontakte megler for å selge leiligheten. Hu hei, her går det fort i svingene!!

Nå går vi fra en travel hverdag i byen, og forhåpentligvis til en roligere tilværelse på landet. Og det føles HELT RETT! Selvsagt er det mange følelser i sving, men vi vet at vi gjør det som er best for Lille Glede. Jeg kan ramse opp mange grunner for å ta denne avgjørelsen, men viktigst er i alle fall at vi kommer nærmere familien, og at vi legger til rette for en god og trygg oppvekst for jenta vår. Når det er sagt, vi kommer til å savne "byen vår", jobbene våre, venner og kollegaer!

Hva synes dere? Er det ikke spennende...!??

Jeg og Herr Glede har to års bryllupsdag i dag og skal feire litt - både dagen og den store avgjørelsen...

søndag 9. august 2009

Tapaskveld!

I går var det dugnad på kjøkkenet hos mamma og pappa - resultatet ble heeeerrrrlig tapas! Masse gode smaker. Elsker det!

Bror Glede laget sin spesialitet; spansk omelett (veeeldig god!) etter oppskrift fra en spansk kollega. Han lagde også en mojosaus.

Mor Glede marinerte scampi i søt chilisaus og stekte det lett i pannen.

Ingen tapas uten Herr Gledes aioli selvsagt. Mmmm...

Jeg fikset halvgrovt foccacia, salat og kjøttboller.

I tillegg hadde vi ovnsbakte poteter med chorizo, "tapaskjeks" og oliven.

Som Lille Glede ville sagt; NAM!

Vi var hjemom leiligheten et par dager, og takket være vår søte, snille nabo stod det bra til i "Herr Gledes grønne hjørne". New Dawn blomstret så fint, akkurat slik vi hadde håpet!

torsdag 6. august 2009

Vinn Blafreprodukter!

Sett deg ned og hold deg fast! Blafre har en stooor konkurranse med fem vinnere og premier til en samlet verdi av 3000 kr!
Blafre har en blogg og en nettbutikk, med masse nyyydelige produkter; matbokser, drikkeflasker, kort, kalendere osv. Ta en titt! Konkurransen kan du lese mer om her.

tirsdag 4. august 2009

Nye funn

Da jeg var hjemme hos mamma og pappa, la jeg merke til at mamma hadde slik en fin løper på spisebordet, så jeg sa til mamma; "Så fin duk da, mamma, og så står det KK brodert på den! (stusset bittelitt over at det var initialene i mitt pikenavn...)". Som dere sikkert skjønner, var det min duk - en pynteduk, som min kjærekjære mormor har laget til meg, og som jeg fikk i julegave i fjortisalderen. Alle døtre (og svigerdøtre?) og kvinnelige barnebarn i slekta har fått slik. Nyyydelig! Da husket jeg plutselig at jeg hadde vært innom den nye butikken hjemme, An angel by my side (har blogg, se her), og at det der var en hylle som passet perfekt for å henge en slik pynteduk på! Og den fikk jeg av min snillesnille mamma!

Den er fra tidlig 1900-tall, men er nok malt av butikkinnehaveren. Synes den er sååå fin!

Var innom Fretex i byen i dag, og fant dette gamle sengetøyet. Tenkte at dette må være min første bit i stoffsamlingen til mitt lappeteppe... Gult, lilla og rosa sammen er fint, synes jeg. 39 kr, betalte jeg.

mandag 3. august 2009

Ti positive ting

Kristin har utfordret meg til å si ti positive ting om meg selv... Oioioi... Kjenner at Janteloven presser seg litt på, men vet du meg hva, dette må jeg jo klare! Det var rart å sette seg ned med denne oppgaven... Det stoppet litt opp etter to-tre punkter, men nå tror jeg at jeg skal ha ti.

* Smilet er aldri langt unna (A smile is the prettiest thing you can wear...)
* Flink til å vise at jeg er glad i mine nærmeste - gjennom ord og handling
* Kan lage et godt måltid, sier som Kristin, sunt eller usunt... ;)
* Kreativ
* Jeg er stolt over å ha bært fram og født Lille Glede
* God til å planlegge
* I følge Herr Glede er jeg engasjert - både som person og i jobben min som lærer
* Herr Glede sier også at jeg er snill!
* Jeg har nok vært et "skolelys" og er stolt av det!
* Jeg er veldig glad for at jeg fortsatt er sammen med Herr Glede. Vi har vært kjærester i tolv år (siden jeg var 16), og har to års bryllupsdag om noen dager. Det er ikke så verst!?

Jeg utfordrer to kule damer; Datt og LisjLinda - om dere føler for det. Her følger litt bilder av våre herlige feriedager på Nordmøre. Vi er hjemme i Trondheim for noen dager, før vi sannsynligvis drar tilbake for å nyte siste rest av sommeren 2009 sammen med familie og venner.

Fosskonsert med Åge og Sambandet. Allsang og magisk stemning. Fossen var stoooor!

Havregrøt til Lille Glede, med nyplukkede blåbær og bringebær fra svigers sin hage. Luksus!

Nydelig, frisk dessert hos min svigerinne. Rips, vanlijekrem og knuste pikekyss. Enkelt og veldig godt!

Melon og jordbær. Bedre sommerdessert finnes ikke!

Det blir ikke sommer uten reker og hvitvin!
Fin utsikt til morgenkaffen!

Fru Guri av Edøy! Jeg er stolt filletante til "Gjertrud" med blomsterkrans på hodet. Les mer hos den stolte mammaen her.

Nordmøre...!
Sommerstemning på mamma og pappas uteplass.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...