I jula oppdaget jeg en fantastisk oppskrift på gulrotrundstykker. Se her. Forrige helg var vi i Trondheim, og der kjøpte jeg min favorittlunsj på økologiske "Godt brød". Muslibrød med fetaostkrem, soltørket tomat-krem, kylling, tomat, paprika og oliven. Såååå godt! Jeg fikk lyst til å prøve å lage slike muslibrød, og denne uka fikk jeg ideen om å bytte ut gulrot med "musli"-ingredienser i oppskrifta på gulrotrundstykker.
Jeg laget altså deigen som i oppskriften, men byttet ut gulrot med omtrent dette:
- 80 gram rosiner
- 30 gram tranebær
- 50 gram hakkede hasselnøtter
Ble knallgode!
Hva blir neste eksperiment med denne oppskriften, tro? Forslag?
Så var det fredagspizzaen. Pizza med hjemmelaget tomatsaus, med ost, pesto, spekeskinke og ruccola er en av pizzafavorittene her i huset. I dag fikk jeg lyst til å lage hjemmelaget pesto. Lille Glede hadde kontroll på stavmikseren...
Hjemmelaget pesto
1 stor bunt basiliumblader
2-3 hvitløksbåter
2 ss ristede pinjekjerner
1 knivspiss salt
50 gram parmesan
ca 1 dl olje
Man kan vel blande alt i morter, men i dag suste vi alt sammen i stavmikseren - enkelt og greit. For en fantastisk lukt! Lille Glede var ivrig med på å plukke basilikumblader av urteplanten. "Lokta godt, mamma!"
Tomatsaus (2 hvitløksbåter + hermetisk tomat + litt sukker + noen cherryomater + urter + olivenolje + salt og pepper ---kjøres i stavmikser), ost og pestosaus. Inn i ovnen!
Serveres med spekeskinke og ruccola!
PizzaGlede!