torsdag 26. mai 2011

Kyllingnuggets og spiseborddrømmer

Endelig har jeg overskudd og lyst til å prøve nye oppskrifter! Har en helg haug med fristende oppskrifter jeg skal prøve!!



Lørdag laget vi kyllingsnuggets, nok en herlig oppskrift fra Boligliv. Crunchy og saftig! Namnam!

Kyllingnuggets med grønnsaker og urtedip

2 kyllingfileter
50 g hvetemel
1 egg
100 g strøkavring
salt og pepper
1 dl olje til fritering

Urtedip:
1 dl creme fraiche
1 ss majones
1/2 ts sennep (står søt i oppskriften, men jeg hadde bare dijon-sennep)
Krydderurter (jeg hadde bare tørket, men friske er nok enda bedre)

Tilbehør:
I oppskrifta står det poteter, men vi brukte gulrøtter.
Et utvalg av rå grønnsaker, vi brukte agurk.

- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær poteter/gulrøtter i staver. Vend dem i olje og legg dem i en ildfastform (evt me bakepapir). Jeg la også oppi hele hvitløksbåter m/skall. Det gir goood smak! Stek i ovnen i ca 30 min.
- Ved biter av kyllingfilet i mel, egg og deretter strøkavring med salt og pepper.
- Varm olje i en gryte, og stek kyllingen til de er sprøe.
- Rør sammen ingrediensene til dipen. Smak til med salt og pepper.
- Server med potet/gulrøtter, dip og rå grønnsaker.



Neste gang skal jeg prøve å marinere kyllingen først. Her en spennende marinade jeg gjerne skulle prøvd:

Marinade til nuggets:
2 fedd hvitløk
2 ts sambal oelek
2 ss olivenolje
Saft av 1 sitron


Ellers drømmer jeg om nytt spisebord. Dette er et av dem jeg lurer på... Counter fra Bolia. Eikebordet vi har nå, skal få jobben som kjøkkenbord. En leser lurte på om jeg skulle kvitte meg med det lille, blå kjøkkenbordet vi har nå, men jeg kan forsikre om at det skal få en annen fin plass i huset. Det ble bare litt i minste laget som kjøkkenbord.




 

fredag 20. mai 2011

Min brunch-meny

Jeg har lenge hatt lyst til å starte en tradisjon med å be hjem noen til brunch på 17. mai. Tidligere har vi ikke hatt plass, men nå har vi jo et helt hus - dermed ba vi hjem en del av den nærmeste familien kl.11 den 17. mai. Menyen bestod av retter jeg hadde lyst til å prøve fra utklippsboka mi. De fleste fra fantastiske Boligliv, selvsagt. Håper noen lar seg inspirere! Her var det mange gode smaker!


Osteomelett med poteter og tomat

300 g kokte poteter
6 store egg
2 dl creme fraiche
salt og pepper
100 g geitost (jeg brukte Snøfrisk)
50 g parmesan
ca 20 cherrytomater
Frisk timian (jeg hadde bare tørket denne gangen)

- Sett ovnen på 180 grader.
- Skjær de kokte potetene i skiver. Legg dem i en smurt ildfastform.
Pisk egg med creme fraiche og krydre med salt og pepper. Tilsett revet ost og Snøfrisk, og tøm eggemassen over potetene.
- Plasser tomatene i formen, og dryss med timian på toppen.
- Stekes i ca 30 min til den er gyllen og føles fast. Jeg stekte den i ca 40 min.

Denne retten ble en ny favoritt! Ostesmaken og de bakte tomatene var nydelige! I følge bror Glede var omeletten så luftig og fin. :)


En enkel couscous-salat med erter, paprika, rødløk, salt, limesaft og olivenolje. Serverte fetaost ved siden av.


Varm potetsalat med ruccola og kapersvinagrette

600 g poteter
1 ss olivenolje
1 håndfull ruccola (våre var egendyrket - luksus!)
2-3 ss oliven

Kapersvinagrette:
1/4 dl epleeddik
1/2 extra virgin olivenolje
1 ts flytende honning
salt og pepper
1-2 ss salte kapers

- Kok potetene møre. I oppskriften står det at de skal legges i folie og grilles til de er gylne. I mangel på grill, stekte jeg dem i stedet.
- Rør sammen ingrediensene til vinagretten.
- Bland de varme potetene med oliven, ruccola og vinagretten.

En herlig vri på den tradisjonelle potetsalaten, som jeg er litt lei av. Har enda større tro på denne salaten, med bittesmå poteter med skall som grilles i folie. Mmm..


En kombinasjon av hjemmebakt og butikkbakt brøk. Hjemmelagde grissini fra helga, som jeg ga en runde i ovnen for å "sprø opp" litt.


Spekeskinke og røkelaks...


På frokostbuffetene i Hellas pleier det å være en kake som en søt avslutning på måltidet. inspirert av dette laget jeg en sitronkake med valmuefrø. Min bror falt for denne! :) Nydelig avslutning på brunchen.

Sitronkake

120 g usaltet smør
180 g lyst rørsukker
1/2 ss bakepulver
220 g hvetemel
Skallet av 1 sitron (gjerne økologisk)
40 g valmuefrø
Korn fra 1 vaniljestang (jeg tok 1 ts vaniljesukker)
1 1/2 dl melk
4 eggehviter

Sitronsirup:
1 dl sitronsaft
Skall av 1 sitron
100 g rørsukker

- Pisk smør og sukker hvitt. Bland bakepulver og mel i en skål med sitronskall og valmuefrø.
- Pisk vaniljesukkeret/vaniljekornene med smørblandingen, og tilsett melblandingen litt etter litt sammen med melken.
- Pisk eggehvitene stive i en annen skål. Vend dem inni deigen.
- Smør en brødform med smør og dryss med sukker. Hell i røren, og bak i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca 1 time. La kaken avkjøles.
- Tøm sitronsaft, skall og sukker i en gryte. Varm opp, til sukkeret er smeltet. Hell den varme sirupen over kaken.

EN NY TRADISJON!
Glad helg. :)

søndag 15. mai 2011

Ut av boblen


Jeg har vært inne i en boble.. Som kontaktlærer har jeg foreldresamtaler høst og vår, og de ukene det pågår, blir det lite tid til slikt som blogging.


Tiden hjemme brukes da på familien. Puslespill er Lille Gledes favorittsyssel.


Vi har innsett at vi nå bor i et stort hus og ikke i en liten leilighet - det krever at man tenker litt "større" også når det gjelder interiør. Vi har mange ideer og ønsker, så vi har to lange innkjøpslister; en med overskriften "Bør kjøpe" og en med tittelen "Vil gjerne anskaffe". Utelamper, baderomsspeil, gulvteppe, kommode, garderobeskap, nytt spisebord (det gamle skal bli kjøkkenbord) osv.osv..


Herr Glede storkoser seg ute om dagen. Han har så smått begynt å sysle med "prosjekt hage", og han og svigerfar har planer om å starte med "plattingen" i uka som kommer. Vi gleder oss!



Jeg og Lille Glede fikk et innfall om å bake grissini i dag. Oppskrift finner du i dette innlegget.
Denne gangen ble det "pizzakrydder" og salt på noen, og soltørket tomat og salt på de andre.


Herr Glede er på seinvakt, mens jeg har ordnet meg en god kveldsmat og skal se Farmen-finale. :)


Har også begynt å pønske litt på 17. mai-menyen. Skal ha en god, sein frokost før vi går i tog. Utklippsboka mi er fremme, og her er det spesielt mange fristende oppskrifter fra Boligliv.
Godt å være tilbake!
God 17.mai alle sammen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...