torsdag 30. juni 2011

Kyllingblings med fetaostkrem og soltørket tomat

Godt brød i Trondheim er en av mine favorittsteder å spise lunsj i byen min. Her kan man få påsmurte økologiske rundstykker, og det er bare å peke og "forlange" fra en fristende påleggsdisk. Jeg må alltid ha en variant med fetaostkrem, krem av soltørket tomat, kylling og masse gode grønnsaker (salat, paprika, bønnespirer osv.). Får jeg en cappucino og/eller et glass kald, nypressa appelsinjuice i tillegg da - smiler jeg fra øre til øre.


Jeg har lenge hatt lyst til å prøve dette selv, og da jeg fant en oppskrift på en "Feta- og sitrondip" i Sweet Paul-magazine, ble jeg inspirert til å sette i gang. Jeg gjorde om litt på oppskriften, og kremen med soltørket tomat komponerte jeg selv.


Min fetaostkrem:

200 gram smuldret fetaost
1 ts revet limeskall
2 ss limesaft
1 hvitløksfedd
Ca 6 grønne oliven uten sten
En dæsj olivenolje
Timian

Kjør alt i en blender. Vips, så har du kremen!




Krem av soltørket tomat:
(Jeg bruker helst glass med soltørket tomat i olje)

100 gram soltørket tomat (det er jo også hvitløk, kapers ++ i glasset, så det kan gjerne være med)
1 hvitløksfedd
2 ss olivenolje, evt olje fra glasset med soltørket tomat
En bunt basilikumblader

Kjør alt i en blender.


På Godt brød smører de det som en sandwich, med en sort krem på hver del. Jeg smurte lagene oppå hverandre på en brødblings og la pålegget på toppen. Her har jeg brukt kylling, paprika, tomat, agurk og feldsalat.

Jeg må si at dette ble nesten like godt som på Godt brød - kommer garantert til å prøve det igjen. Kremene egner seg godt under annet pålegg også, som ost, skinke eller røkt laks. Finn din favoritt!

GOD FREDAG!

tirsdag 28. juni 2011

Maling pågår


Endelig har jeg fått kjøpt inn maling og har virkelig bestemt meg for å få malt en del møbler som står i kø for å få et strøk eller tre.


Først ute va denne tallerkenhylla som jeg kjøpte på en brukthandel i Trondheim for omtrent to år siden. Den har nå fått en ganske lys gråfarge.


Den grønne vasen kjøpte jeg forresten i helga, da jeg og ei venninne kjørte ca 3 mil for å besøke en ny brukt- og antikkbutikk i kommunen. Var egentlig på utkikk etter noen møbler, men dette ble den eneste fangsten for min sin del. Men vasen var da fin den, og bilturen var hyggelig... :)


Da gjenstår det å velge neste malingsprosjekt. Det er masse å velge i: et bord eller et... hus?

lørdag 25. juni 2011

Ferie betyr tid til...


... gode frokoster med blomstermelon og hjemmebakte gulrotrundstykker.


... å skru hjul på pallen jeg sikret meg for noen uker siden. Artig bord til solsenga og artig leke var det visst også.


... å gå med mine nye, lilla sko kjøpt på min favorittbutikk Raballer.



... rolige stunder i min loppesofa. Frokoststunder, lesestunder og kveldkos.
Ny pute fra Kremmerhuset, forresten.

onsdag 22. juni 2011

Tam tam


Denne fine krakken er på vei hjem til meg. Fant den på Ruth 66. Den har stått på ønskelisten en god stund. Ruth 66 skriver dette om krakken:

I 1968 introduserte designeren Henry Massonet Tam Tam krakken som ble en kjempesuksess verden over! I dag er den et ikon for 70-talls stilen og Henry Massonet er blitt hedret for krakken i Guiness Book of Inventions.

tirsdag 14. juni 2011

Dette måtte jeg bare ha..!


Dette finfine vatteppet har ligget hele våren og ventet på meg på vår lokale interiørbutikk.
Forrige uke sa lommeboka mi at det var greit å kjøpe det.


Jeg synes det er sååå flott! Og det står veldig fint til sofaen. Forresten står det fint til den grønne, gamle stolen som står ved siden av sofaen også, men det får jeg vise en annen gang.


Jeg har planer om å få opp denne hylla på veggen over sofaen. Må bare male den først. Da jeg satt i sofaen i dag, tenkte jeg at det kan bli fint med en gråfarge. Sofaen fremstår som beige, men har også noen grå tråder i stoffet. Tenker at det kan bli fint å ta igjen den gråfargen. Hva tror dere? Har jo også en grå skifervegg et annet sted i stua. Jeg må i alle fall prøve å bryte opp litt med alt det hvite. Har forresten bestilt et maleri av en venninne av meg også. Hun sitter i Geneve og maler i sitt atelier.. Ahh.. Høres ikke det herlig ut!?


Slo til på dette "ta 2 betal for 1"-tilbudet på puter til utemøblene på Kid. Kjøpte denne kurven i samme slengen. Det er egentlig en vedkurv, men tenkte at den var genial å plassere innom døra for å sette putene i - så pynter de opp litt også. Her står også en søt og sammenleggbar piknik-kurv jeg fikk av snille mamma. Tror den er fra Kremmerhuset. Nå trenger jeg bare litt sol slik at jeg kan innta frokosten ute. Jeg starter nemlig ferien om en uke - det skal rett og slett bli fantastisk!


Her er usikten fra min nye favorittplass for blogging (på kjøkkenet.. Sofaen jeg sitter i kan du se bilde av her) Her har man den fineste utiskta innenfra, i alle fall i førsteetasjen. Nå tror jeg faktisk sola titter frem et øyeblikk. Tror jammenmeg jeg skal gå ut og nyte den litt!

Ha en flott uke videre alle sammen - gamle og nye lesere!

fredag 3. juni 2011

Club sandwich, blå palle og Sweet Paul


Venninnebesøk i går. Club sandwich sto på menyen. Min versjon:

Godt brød
Hjemmelaget aioli/hvitløksmajones
Ruccola fra "hagen"
Tomatskiver
Parmesanskiver, skjært av med ostehøvel
Avokadoskiver
Kyllingfilet, stekt og krydret med salt og pepper - delt i skiver
Sprøstekt skogsbacon (bacon med mer kjøtt...)
Litt agurk og tomat til pynt
Grillspyd

Yummy!



Blomster er vanskelig å ta bilder av, synes jeg - men peoner er jammen fine!


Så til månedens interiørhøydepunkt. Denne pallen sikret jeg meg fra dagligvarebutikken mine foreldre er med å drive. Det kommer sukker levert på slike innimellom. Det var kjærlighet ved første blikk! Planen er å sette på hjul og bruke den til bord på vår flotte nye platting/terasse. Kanskje sammen med en av disse stolene fra IKEA? Skal forresten ha glass i disse "åpningene" i rekkverket, slik at vi ikke mister utsikten. Herr Glede har mange gode ideer! :)


AMMERÖ Hvilestol med pute beige, mørk brun Bredde: 70 cm Dybde: 147 cm Høyde: 71 cm Sete bredde: 70 cm Setehøyde: 39 cm
IKEA PS VÅGÖ Stol hvit Bredde: 74 cm Dybde: 92 cm Høyde: 71 cm Sete bredde: 55 cm Setedybde: 50 cm Setehøyde: 36 cm


Litt over ni i dag, var jeg på butikken for å sikre meg bilaget i KK med Sweet Paul. Oppdaget bloggen hans før jeg startet å blogge - bildene hans er så flotte og inspirerende! Masse fint å se på i dette magasinet også. Likte spesielt ideene om gjenbruk av hermetikkbokser.

GOD HELG!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...