lørdag 31. desember 2011

Den aller største gleden


Vi er så...
..glade
..takknemlige
..lykkelige


Vi var trygt "innlosjert" på sykehuset allerede da Dagmar kom. Lillebror kom ikke før 27. desember, men da kom han til gjengjeld i rakettfart.


Nå er vi hjemme og skal gå inn i det nye året som en familie på fire! Er det mulig å ha det bedre?
Bildet over er en julegave fra mitt fiiiine søskenbarn.

torsdag 22. desember 2011

Klar!


Her er alt klart! Det vil si, juledukene har vi ikke lagt på enda, de få vi har. Og sist men ikke minst: vi venter fortsatt på lillebror... Han har visst tenkt å vente til romjula han, ser det ut til.. Her er forresten to nye kopper. Liker ideen med å kunne skrive en hyggelig hilsen på koppene. Har allerede testet det ut på Herr Glede. Han smilte godt han! :)


Siden vi ikke har anelse om hvordan de neste dagene blir, pyntet vi juletreet i går, selv om det egentlig er fast tradisjon å gjøre det lille julaften.


Den pynten jeg liker best er disse søte, små sangheftene jeg kjøpte på Sverresborg museum da vi bodde i Trondheim. Et knippe kjente og kjære julesanger med tekst og noter. De kan også kjøpes HER. De er vel kanskje ikke så vanskelig å lage selv heller, for noen av dere bloggere. Da kan man jo lage sin egen versjon.




Da skal jeg bake ut nok en brøddeig. Kan starte bakeri snart tror jeg. Min måte å få tida til å gå. Så tenker jeg at det skal bli godt å finne når vi kommer hjem med lillebror. I dag baker jeg dette brødet - anbefales! Saftig og godt.


Ønsker dere alle ei finfin jul!

søndag 18. desember 2011

100 % naturlig


I år er det mye gratis (eller tilnærmet gratis) og "naturlig" julepynt hos oss. Lerkegreiner og granatepler.. Nydelig rødfarge på granateplene - tror jeg må kjøpe flere. De er utrolig gode å spise også!


"Jeg vil ha noe grønt oppe på vitrineskapet", sa jeg til Herr Glede og det fikk jeg til gangs! Einerkvister ble det.


Julehjerte laget av min svigerinne med bloggen Kristins hus.


Kjøpte en ny lykt før helga. Passet fint på det blå bordet, synes jeg. Julekrybben kjøpte jeg på en bruktbutikk i Trondheim for noen år siden.


I går fikk vi laget en stjerne. Faktisk har det stått på "gjøre-listen" lenge - og ideen hadde jeg fra et utklipp fra et julemagasin fra noen år tilbake. Morsomt å se at så mange andre også har laget slike! Det er i tiden med naturlig og hjemmelaget julepynt!


Ble fint å få opp noe på den hvite veggen. Vi venter spent på et maleri som skal henge her... Ei venninne av meg holder på å lage det i sitt atelier i Geneve. Stolene ved spisebordet skal byttes ut med noen gamle stoler som skal males hvite. Gleder meg! Etterhvert håper vi også å få skaffet oss et større spisebord.


Kongler i krukker har vi flere steder.



Sofakroken på kjøkkenet er blitt litt mer julete også.




Vinduskarmen på kjøkkenet ble et samarbeidsprosjekt mellom meg og Lille Glede. Hun fikk i oppgave å legge kongler i vinduskarmen, og valgte å ta i bruk noen espressokopper som stod der. Det ble jo riktig så fint, synes jeg! Ikke verst av treåringen!





Den gamle kaffekverna har også fått litt julepynt på seg. Skal ikke så mye til...


Herr Glede overrasket med blomster (julerose?) i går. En finfin oppmerksomhet å få for ei høygravid Glede som venter veeeldig på lillebror.

God søndagskveld og HEIA NORGE!

fredag 16. desember 2011

Førjulskos


Vi fyller stadig opp fryseren med forskjelig brød til jul. Nå begynner det faktisk å bli fullt - men vi har en liten fryser også da. I går satte jeg en deig som skulle kaldheves over natten. Mamma og jeg bakte dette i fjor også, og dette passer utrolig godt til jul, synes jeg. Oppskriften er fra fantastiske Boligliv. Dette er til 1 brød, men jeg doblet og fikk 2 store brød.

Anisbrød med fiken

1 dl yoghurt naturell
3 dl vann
10 g gjær
1 ss olivenolje
1/2 ss salt
1 ss honning eller sirup
1 ss støtt anis (jeg blandet anis og fennikel)
100 g tørket fiken
200 g grovt speltmel
ca 275 g hvetemel

Løs opp gjæren i yoghurt og vann (kaldt). Tilsett olje, salt og honning/sirup, deretter anis og hakkede fiken. Rør inn speltmel og deretter hvetemel. Deigen skal ha konsistens som en meget tykk grøt. Dryss en bolle med mel og legg deigen i. Dekk til og sett i kjøleskapet til neste dag. Form brød og legg på stekeplate med bakepapir. Etterhev i 20 minutter før du steker brødet på 225 grader i omtrent 30 minutter. Avkjøl på rist.

Ett brød etter min smak! Mmm!


Salt nøttesnacks har jeg også laget. Fant oppskriften i et eller annet julemagasin. Det ble enda bedre enn jeg håpet på. Jeg er veldig glad i nøtter, og med litt salt og chili ble det ekstra spennende. Veldig fort gjort var det også!


Nøttesnacks
 Her synes jeg man skal ta den mengden man føler for, men jeg brukte omtrent:

200 g mandler
100 g valnøtter
100 g hasselnøtter
50 g gresskarkjerner
50 g rosiner
12 tørkede aprikoser
2-3 ss soyasaus
1-2 ts chilipulver

Varm mandlene i en tørr kasserolle. Tilsett soyasaus og chilipulver. Tøm innholdet i en bolle. Varm valnøtter, hasselnøtter og gresskarkjerner. Bland inn mandlene. Ta kasserollen av varmen og tilsett rosiner og hakkede aprikos.





Til slutt et enkelt lite kveldsmattips.

Godt brød
Fikenmarmelade
Camembert

Varmes i ovnen til osten er smeltet. Strø eventuelt ristede nøtter på toppen.


På Vinmonopolet fant jeg denne eplemosten med bringebær. En veldig god erstatning for vin, synes jeg! Skal kjøpe flere flasker til jul.


Jeg hadde termin i går, folkens! Blir vi foreldre i løpet av helga, tro?

onsdag 14. desember 2011

Buksegevinst, valnøttbrød og dekorteip

Et skikkelig "hummer og kanari"-innlegg.
Først av alt. For noen uker siden, var jeg så heldig å vinne i en give away hos Ennahs lille hjørne. Hanne syr fantastisk fine barneklær - hvert plagg er unikt! De er komfortable og "vokser med barnet". Lille Glede har allerede flere bukser som Hanne har laget, men nå var jeg altså så heldig å vinne et plagg! Det var så mye fint å velge mellom, at jeg endte opp med å kjøpe et plagg selv også, så det ble ei bukse på lillebror og ei på Lille Glede.





Denne buksa er i str 5 år, men tror Lille Glede kan begynne å bruke den allerede nå. Den blir bare litt ekstra "posete".




TUSEN TAKK til Hanne! Jeg anbefaler gjerne klærne og du kan titte innom bloggen Ennahs lille hjørne og se mer. Fine priser er det også!


Mer baking har det blitt. Vi prøver å fylle opp fryseren med forskjellig brødbakst som vi kan kose oss med i førjula og jula. Valnøttbrød bakte vi første gang i fjor, og det måtte vi bake i år også. Oppskrift finner du ved å trykke her. Tilsett gjerne mer salt - jeg strødde litt på toppen også.


I november bestilte jeg noen ruller japansk dekorteip hos konfettishop. Jeg ser utvalget har blitt bedre etter at jeg bestilte. Billig frakt var det forresten!


Inspirert av dere bloggere og magasiner har teipen blitt brukt til å lage juletrær på Lille Gledes rom, dekorering av kubbelys og til julegaveinnpakning. GØY!




tirsdag 13. desember 2011

Min siste ønskeliste fra hviit






Hver uke i desember har jeg deltatt i konkurransen hos hviit, der man kan lage en ønskeliste fra nettbutikken, og dermed være med i trekningen om å vinne noe fra listen. Alle lager slike flotte collager - jeg prøvde med mitt gratisprogram, men bildene ble så små. Men, jeg har likevel mange ønsker inne hos fantastiske hviit. Vil du være med, så klikk her.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...