tirsdag 31. januar 2012

Grønt


Koffert fra House Doctor. Gave fra min kjære.


Favorittdelen av en gammel stol kjøpt på en bruktbutikk utenfor Oppdal. Stolen har kanskje vært rosa før den ble grønn..? Liker at det rosa "skinner gjennom"...


Mitt herlige stjernepledd. I bruk daglig... Jeg er et ordentlig pleddmenneske.


Denne fikk jeg av mine kollegaer da Mini-Glede kom til verden. Liker hjerteformen på bladene.

søndag 29. januar 2012

Hjertelig hilsen


Et forsøk på å vekke matlysten til Lille Glede, som har vært syk.


Ei stk stor brødskive og ei pepperkakeform.



Populært med bokstaver for tida, så skrev en liten hilsen på også. Over halve brødskiva gikk ned, så da er vi på rett spor...! 

søndag 22. januar 2012

iMac og beste tips


Vi har kjøpt oss iMac! Hurramegrundt - den er nesten litt for fancy for oss, i alle fall foreløpig. Tar nok litt tid før vi venner oss til den, men det er veldig kjekt å ha fått en ordentlig maskin. Den stakkars bærbare PC`en vår blir til tider så varm at den slår seg av, så var på høy tid at vi skiftet den ut. Vi vurderte en MacPro, men denne stasjonære kostet det samme, har større skjerm og er så lekker at vi er svært fornøyd med at valget falt på den.


Skrivepulten pappa laget på sløyden som 14-15-åring (!) fungerer foreløpig som databord. En mer komfortabel stol står høyt på ønskelisten. Mac`en står så nærme sofaen at vi lett kan sette på en film (og litt godis)! Supert!



Og så jeg da, som vant en støvsuger for beste tips i den siste utgaven av Boligpluss! Hurra! Det var jo mamma og mormor som gjorde jobben og trekte om sofaen, så all ære burde gått til dem, men jeg trøster meg med at jeg i alle fall så potensialet i den gamle sofaen og fikk ideen til å kjøpe knapper fra Snella og Petronella. Min kjære, fine mormor gikk nylig bort - så den sofaen betyr nå enda mer for meg! Det vil nok sitte langt inne å eventuelt trekke om den på nytt i framtida.


Premien var en Ergo Rapido Special Edition i perlehvitt fra Electrolux og den kom i posten til helga. Kjapt levert, må jeg si! Vi har jo sentralstøvsuger, men har funnet ut at det kan være kjekt å ha denne stående på kjøkkenet. Her må vi nesten støvsuge hver dag rundt benkene, og da er det helt greit at jeg slipper å hente den svære sentralstøvsugeren. Den var veldig god å bruke også - den fungerer nesten som en mopp, den kan dreies 180 grader. Og jammen sitter det ikke en ministøvsuger på den også! Smart! Jeg fikk faktisk også Boligpluss i posten, det var snilt! 



Fikk kjøpt en basilikumplante til helga, og da ble det hjemmelaget pesto. Den skal vel helst lages i morter, men jeg synes det funker fint med stavmikseren også jeg. 

Pesto

2 dl basilikumblader
2 hvitløksfedd
30 gram pinjekjerner
ca 1,5 dl olivenolje
ca 5 ss revet parmesan
salt og pepper

Kjør sammen alt untatt hvitløk, salt og pepper. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, og smak til med salt og pepper.


Torsdag ble det pestobakt laks (nam) og fredag ble det pizza med tomatsaus, pesto, spekeskinke og ruccola (dobbeltnam). Hjemmelaget pesto er så utrolig mye bedre!

onsdag 18. januar 2012

Må bare vise dere...


Mini-Glede har vært hos fotografen i dag. Elsker dette bildet!
Nathan W. Lediard tilbyr gratis nyfødtfotografering, og det ville vi jo gjerne benytte oss av!
Bildet er publisert med hans tilatelse.

tirsdag 17. januar 2012

Morgenfryd


Tenk å kalle ei oppskrift Morgenfryd!? Det appellerer til meg! Oppskrifta er fra "Spilopper og stjerneskudd" av Sif Orellana, nevnt i forrige innlegg. Nydelig kokebok!


Morgenfryd

1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkerkjerner
1 dl mandler (jeg brukte valnøtter)

Kjør alt i en blender. Kan brukes i grøt, i brøddeig, i yoghurt, som basis i frokostblanding osv.



Tidligere stod tre bokstaver på tallerkenhylla - nå er det fire, mitt nye favorittall. En leser spurte hva gutten vår skal hete. På denne bloggen velger jeg foreløpig å kalle ham Mini-Glede (etter forslag fra en av dere), men kikker dere innom husbloggen vår, kan dere se litt mer av familien min.


Måtte bare vise litt herlig kunst av Lille Glede, fra barnehagen. Her har de visstnok brukt klinkekuler med maling for å lage bildene. Stilig! Brukte litt washi-teip for å henge dem opp. Alle de fine julekortene får henge ei stund til...

onsdag 11. januar 2012

Fine julegaver, pluss boktips!


Matglede står sentralt her hos oss. Som jeg har sagt tidligere, er vi litt sånn at vi under et måltid kan diskutere hva vi skal spise ved neste måltid... Noen av dere så kanskje bildet jeg viste i forrige innlegg? Det fikk jeg av søskenbarnet mitt, og hun hadde også fått laget disse gryteklutene spesielt til meg da hun var på ferie i Frankrike. Snakk om julegaver med omtanke!



Snille mamma`en og pappa`en min overrasket oss med en Kenwood major i julegave. Nå skjønner jeg hvorfor mamma antydet at jeg kanskje burdet få julegaven tidlig i desember, da jeg var høygravid og bakte brød annenhver dag for å få ut frustrasjonen. Hehe.. En skikkelig kjøkkenmaskin har i alle fall stått høyt på ønskelista, og blir nok myyyye brukt.


Kaldheving av brød er genialt! Satte en brøddeig i går, og bakte ut og stekte brødene i dag. Brukte denne oppskrifta, men kuttet ut fiken og anis denne gangen, da Lille Glede liker best "nøytrale" brød. Deigen hever fint i kjøleskapet over natta, og yoghurt og sirup gir et saftig brød med sprø skorpe. Jeg tredobler oppskrifta, og lager fire brød. Og med Kenwood`en er det fort gjort å "hive" sammen en deig!


Et lite hint til kjæresten - enten det er Herr eller Fru Glede som lager maten:


Til slutt vil jeg komme med to boktips. Før jul bestilte jeg disse bøkene på Capris.


Fantastisk fin kokebok helt etter min smak! Nydelige oppskrifter på salt og søtt, superfood, historier og fiiine bilder. Oppskrifter til høytider og også tips til andre ting man kan lage. Har også Greven og kammerjunken av samme forfatter, og ønsker meg også de andre bøkene Sif Orellana har laget.





Denne boka var premie i en give away på en eller annen dansk blogg jeg var innom. Jeg vant ikke, men ble fristet til å kjøpe den. Den gir tips til hva du kan lage og gjøre i de forskjellige månedene i året. Også dette er ei bok som treffer meg og gjør meg superinspirert! Får lyst til å sette i gang umiddelbart. Problemet er bare å velge hva man skal prøve først! :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...