mandag 30. april 2012

Om restemat




Vi prøver å være flinke til å spise opp rester. 
Det skulle forresten vært et annet ord for rester - det høres ikke så bra ut, sant?

Apropos det, har du hørt om kokeboka Restekjærlighet?
Eller bloggen Restemat?
Ønsker meg boka, og følger bloggen. Ta en titt da vel!


I dag var det rester fra lørdagens taco som skulle brukes. 
Karbonadedeig med hjemmelaget tacokrydder.
Resultatet ble en egenkomponert "tacospaghetti".
Vi tryllet frem en enkel, god salat i tillegg (avokado sier jeg bare!).


Tacospaghetti

1 løk, finhakket
150-200 g karbonadedeig med tacokrydder (rester fra taco)
2 ss tomatpure
3 ss ketchup
1 ss fersk basilikum på tube
1/2 ts salt
1-2 dl vann

Stek finhakket løk i olje på middels varme. Tilsett de øvrige ingrediensene, kok opp og la det godgjøre seg minst 1/2 time. Mat med tomat blir bare bedre når den får stå en stund.

Kok litt fullkornspaghetti og fiks en enkel salat av det du har i kjøleskapet. 

Vips - en splitter ny og akkurat passe mandagsspennende middag av rester!
//Restekjærlighet//


lørdag 28. april 2012

Kvitre-kvitre


Herlig, vårlig fuglekvitter ute nå.
Lille Glede og Herr Glede har snekret en fuglekasse og malt den lilla. Mon tro hvem som bosetter seg der?
Til å bli glad av!

Vinneren av øredobbene...

... ønsker seg disse fra Elenas eplabutikk:


Og den heldige er

Helene (mail: eneleh79@hotmail.com)

Håper du blir like fornøyd som jeg er med mine "fin-dag"-øredobber (de har vært i bruk nesten hver dag siden jeg fikk dem i posten)!

For dere som ikke vant, ta en titt her. Elena lager blant annet øredobber, mansjettknapper, smykker og ringer i glass og med tekst/bilde. Veldig flotte produkter!

Tusen takk til Elena!

fredag 27. april 2012

BringebærGlede og siste sjanse


Min snille "kokketante" vet at jeg elsker alt som har noe med mat å gjøre. Hun var på studietur med tema " Den Gode Maten" denne uka, og jeg var så heldig å få ei flaske økologisk bringebær- og plommesaft som hun hadde fått tak i, i løpet av turen. Merket er Mikkelhaug og den produseres på Levanger. Saften kan blandes med vann eller farris.


Tusen takk, snille tante! Oppdaget litt for seint at jeg faktisk kunne meldt meg på denne studieturen jeg også.. Skulle veldig gjerne vært med!


Hjemmelaget fiskesuppe med sei og små fiskeboller i dag. Laget jevning av smør og kraften fra fiskebollene, samt litt vann og endel matfløte. Gulrot, blomkål, purre, paprika og en god dæsj fiskesaus.


Tilbehøret var brød stekt i panna, her med svarte sesamfrø. Dette er genialt om du trenger et godt brød i en fei! Kan også taes med på tur og stekes i "tur-stekepanna". Oppskrift finner du ved å trykke her.


Og bringebærsaft til, selvfølgelig!



Siste sjanse for å vinne øredobber i kveld!! Delta ved å trykke her
Trekker den superheldige vinneren i kveld eller morgen tidlig. 




onsdag 25. april 2012

En elefant kom marsjerende...


...ut av kjøkkenskapet. Nå har serveringsbrettet fra IKEA fått komme frem igjen. Kjekt å "oppdage" noe på nytt.


Denne krukken/boksen (sett med to) fikk jeg i innflyttingsgave av ei god venninne. Den er såpass tett at den får passe på kaffen vår.


Den beste granolaoppskriften finner du ved å klikke her. Her ser du også to av mine favorittkokebøker, begge av Sif Orellana. Ønsker meg de to andre hun har skrevet også.

God torsdag!

Obs! I morgen trekker jeg vinneren av øredobbene. For å bli med, trykk her.

tirsdag 24. april 2012

Planen er klar!







Hvilke planer har du?

(Etter tips fra Mrs Hardy, har jeg prøvd PicMonkey
Prøv du også da vel! 
Gratis, artig og enkelt som bare det.)

mandag 23. april 2012

Hvilke er din favoritt?







Du kan vinne de øredobbene du liker best 
om du legger igjen 
en kommentar på dette innlegget (klikk på koblingen). 

Det er mange å velge mellom i 

Vinneren trekker jeg på fredag, så kom igjen! :)



søndag 22. april 2012

For den som er glad i mat...


... betyr helg ekstra god tid til å lage og nyte deilig mat. Har vi overskudd og anledning, er det kjekt å bruke hverdagene på å planlegge hva vi skal kose oss med når helga kommer.


Denne salatoppskriften fant jeg inne hos Fjeldborg og den er bare helt fantastisk god!! Smakskombinasjonene er sååå gode, og så er salaten veldig enkel å lage. Tilbehøret var de uslåelige olivenbollene til Kaspara.




Premien fra Matbloggsentralens lammelårutfordring kom før helga. Et speket og marinert lammelår fra Tind. Heldige oss! Vi måtte bare ta en smaksprøve til lørdagsgrøten.



Jeg bruker H-melk (eller ekstra lettmelk + rømme), ei god ts vaniljesukker og ei ss salt når jeg koker lørdagsgrøt (4 porsjoner).


Lammelåret var nydelig! Så mørt at det nesten smeltet på tunga. Sikkert litt "råflott" å spise det til grøt, men vi tok bare en smaksprøve. Vi skal nok finne den rette anledning til å nyte det med riktig tilbehør!



I går hadde vi foreldrene våre på middag. Forretten tok vi før Lille Glede skulle i seng, og da fikk hun lage sin egen pizza. Til forretten laget vi en halvgrov pizzadeig toppet med:

- sprøstekt kantarell med persille og parmesan
- tomater, oliven, fetaost, rødløk og oregano






Hovedretten var svinefilet fylt med soltørket tomat, kapers, oliven, sjalottløk og basilikum. Servert med fløtegratinerte poteter og en spontan salat (et lite uhell med tilbehøret). Oppskriften på svinerullade finner du ved å trykke HER.




Fikk en ide om å lage en enkel dessert av sjokoladekakerestene fra bidraget i Matbloggsentralens sjokoladekakeutfordring. En akkurat passe stor og akkurat passe søt avslutning på måltidet. Gjestene fikk hver sin gaffel, så spiste vi rett fra kakefatet alle sammen.

- sjokoladekake i små biter
- jordbær dyppet i smeltet mørk sjokolade (blandet med litt kokosolje)
- fersk ananas


Blir superglad om du har lyst til å stemme på meg i Matbloggsentralens sjokoladekakeutfordring

Jeg er bidrag nr.69.
Siste frist søndag kveld kl.24.00.


fredag 20. april 2012

Du kan vinne de fineste øredobbene...


... her hos meg. Klikk her for å lese mer og for å delta.


Jeg blir forresten utrolig glad om du har lyst til å gi meg en stemme i Matbloggsentralens sjokoladekakeutfordring. Jeg er bidrag nr.69.

torsdag 19. april 2012

Sjokoladeglede




Sjokoladekake...
Alltid godt
Uendelig mange variasjoner
Ren glede

Her er en av våre favoritter:


Mørk sjokoladekake med hvit sjokoladekrem


"Kakebunn"

6 egg
150 gram sukker (bruk evt. 250 g sukker og kutt ut kokosmel) 
150 gram smør
150 gram mørk sjokolade
100 gram kokosmel
75 gram hvetemel
1 ts vaniljesukker (pulver)
5 ts espressopulver (gjerne en bedre type enn jeg hadde...)
4 ts Tia Maria (dersom barn ikke skal spise)

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret på svak varme og tilsett sjokolade i biter - pass på at det ikke blir for varmt (smelt evt. i vannbad). Avkjøl smør- og sjokoladeblandingen noe og bland den med eggedosisen. Tilsett det tørre. Tøm røren i en smurt springform.

Stek på midterste rille. 180 grader i 30 minutter.

Likøren tømmes over kaken før servering.

OBS! Jeg prøvde her å bytte ut noe av sukkeret med kokosmel, for å kutte litt på sukkeret (kokosmel smaker jo søtt). Jeg er også veldig glad i kokossmaken, spesielt sammen med sjokolade. Dette funket fint! Kaken ble absolutt søt nok.


En av de tingene jeg liker best å gjøre sammen med Lille Glede, er å lage mat

Da koser vi oss,
småkrangler,
klemmer,
søler,
ler,
smaker,
smatter og 
nyter!



Lille Glede har faste oppgaver. En av dem er å slå på den digitale vekta...



... og skru på kjøkkenmaskina. Under oppsyn selvsagt.


MiniGlede har allerede begynt "i lære". Han elsker å ligge på skinnefellen sin og følge med oss. Like etter at dette bildet ble tatt, snudde han seg over på ryggen for første gang! Slikt krever også litt oppmerksomhet midt oppi bakinga.








Det er selvfølgelig viktig å smake underveis! 
Både liten og stor.


Og plustelig må man kanskje ha en liten matbit... Passer bra mens sjokolade og smør avkjøles. Kan forresten være lurt...


For når kakerøra er ferdig, må vi selvsagt slikke bollen!



Dette er bedre enn all verdens slikkepinner og pastiller, sant!?


Sammen med kaken serveres en 
hvit sjokoladekrem

1 boks kremfløte
75 gram hvit sjokolade
2 strøkne skjeer espressopulver

Smelt sjokoladen i vannbad, avkjøl litt. Stivpisk fløte og bland med den smeltede sjokoladen. Rør inn espressopulver.



Når vi har god tid, pisker vi like gjerne fløten for hånd.


Så er det tid for å dele
sjokoladeglede!


I mangel på friske bær, varmet vi opp litt skogsbærblanding med vann og sukker.



Delt sjokoladeglede er dobbel sjokoladeglede!


Med dette innlegget bidrar jeg i Matbloggsentralens sjokoladekakeutfordring.

Jeg er bidrag nr.69.

Trykk her for å stemme på din favoritt, fra og med fredag kl.12.00.
Husk at den som stemmer kan også vinne en premie!

Oppdatering:
Se her hva jeg gjorde med restene av sjokoladekaka. Små biter av sjokoladekake, dandert på et fat sammen med fersk ananas i biter og jordbær dyppet i mørk sjokolade. Gi gjestene hver sin gaffel og nyt!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...