tirsdag 28. august 2012

Kylling i karrimarinade og naanbrød


Jeg har ei fantastisk bok som heter Magiske måneder, som jeg kom over ved en tilfeldighet. Les mer om boka ved å trykke HER. Der står ei oppskrift på kylling i karrimarinade og naanbrød, som jeg ble fristet til å prøve her en dag.



Kylling i karrimarinade

2 kyllingfileter skåret i skiver
50 g hakkede mandler
2 ss mango chutney
40 g rosiner
2 ss olivenolje
1 ts tomatpure
1,5 dl yoghurt
1 ss karri
saft av 1/2 sitron
salt og pepper

Bland tomatpure, olje og karripulver. Tilsett mango chutney, sitronsaft og yoghurt. Legg kyllingen i marinaden, og la den stå 1 time. Stek kyllingen i marinaden, og tilsett rosiner og mandler.

Har du forresten prøvd å lage din egen karriblanding. Trykk her for å se hvordan du kan blande den.







Naan brød

6 ss melk
30 gram gjær
400 gram mel
2 egg, pisket
6 ss yoghurt naturell
1/2 ts salt
60 gram smør
1 ss olivenolje

Rør gjæren ut i lunken melk. La den stå og boble i 15 minutter. Sikt mel og salt i ei skål. Tilsett egg og yoghurt. Bland eggeblanding med gjær og melk, og tilsett mel til deigen er passe bløt. Legg den i ei skål smurt med olje og hev i 1 time. Del deigen i 8 deler, og trykk brødet til flate naanbrød. Stek brødene i varm panne, omtrent 2 minutter på hver side.













Mamma bruker å servere en enkel salat av banan og ananas til slik mat, og det funker egentlig ganske bra. Marinaden var skikkelig god, så dette ble et ordnelig mumsemåltid! Mmm.. 
Ris hadde passet fint til kyllingen også. 

Vil du prøve et pannestekt brød uten heving, trykk her.


onsdag 22. august 2012

Å gjøre andre glad...



Ei dame her i bygda som har vært innom bloggen min, som også er en slektning av Herr Glede, la merke til at jeg samler på dette serviset fra Turi Design (Picnic). For noen dager siden, fikk jeg disse tre fatene og koppene levert av mamma. Denne damen hadde vært innom butikken der mamma jobber, og sagt at hun skulle gi dette til meg! Jeg er helt overveldet! Så snille folk kan være! Tusen takk!






Nå har jeg 11 fat og 10 kopper, samt 1 fat og 1 kopp med litt annet mønster, men samme form (som jeg fikk av ei god venninne).


Er så glad i både form, farger og mønster på dette serviset.
Kjempegøy å samle på noe når man ikke vet når eller hvor man klarer å få tak i mer. Litt spenning i hverdagen. :)


Men ikke nok med det! Denne damen hadde også sett at jeg samler på Clupea i Turi Design, så jeg fikk også denne koppen med tefat. Min første kaffekopp i denne serien. Fantastisk flott!



Jeg blir glad langt inni meg når folk gjør sånt! 
Skal ta godt vare på bådde kopper og fat. Takk igjen.


mandag 20. august 2012

8 glade





 1. Deilige horn med hjemmelaget bringebærsyltetøy. Herr Glede sier at mammaen hans laget slike da han var små, så morsomt at ei slik oppskrift dukka opp i Boligliv. Kjekk piknikmat eller som en liten overraskelse i matboksen kanskje? Ha, ha.. Nå ser jeg at ei flue har fløyet seg på et av hornene.. Stakkars.




2. Prøvde en ny variant av hjemmelaget salsa til taco. Denne var kjempegod! Oppskrift fant jeg hos Ren Mat.


3. Juicemaskina jeg vant i Matbloggsentralens aspargesutfordring brukes flittig! Her med appelsin, gulrot, eple og ananas. Mmmm.




4. Jeg og Herr Glede har feiret 5 år som mann og kone. Det har blitt en tradisjon å spise bryllupsmenyen på bryllupsdagen. Denne gangen var vi så heldige å være i et bryllup på bryllupsdagen, men helga etterpå ble det kleftiko - en fantastisk god, gresk rett. Vinen fra bryllupet hører selvsagt oss med..

Arni Kleftiko 
(enten i ildfast form eller porsjonspakket i aluminiumsfolie)

Lammekjøtt (ca 600 g)
6 fedd hvitløk
4 sjalottløk
4 poteter i skiver/staver
4 små gulrøtter i staver
200 g fetaost (naturell)
saften av en sitron
4 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
1 ts rosmarin
evt. 1 ts mynte (vi har aldri tilsatt det...)
salt og pepper
2 ss rødvin i hver pakke - eller 8 ss til sammen i ei stor form

Alt legges lagvis, før man tømmer over olje og rødvin og topper med fetaost. Brukes ildfast form, dekkes den med folie. Stekes på 175 grader i ca 120 minutter. Blir nesten bedre jo lengre det får stå - kjøttet blir da mørt og godt. 

Denne kan jeg varmt anbefale!




  
5. Enkel barnetv-snacks til Lille Glede, servert i søt, liten paiform.


6. Sopptur i lett regn med mine kjæreste. Det er så kult når man oppdager en samling kantarell som gjemmer seg i skogen!



7. En kjempekjekk overraskelse dukket opp her om dagen. Så snille folk kan være! Noen som kan gjette hva det var? Eget innlegg om det kommer.



8. Veldig koselig bruktmarked hjemme hos noen i bygda på søndag. Fant denne lille skålen fra Figgjo Flint i mintgrønn. Falt for noen mintgrønne asjetter fra Figgjo også, men de ble ikke med hjem denne gangen.




torsdag 16. august 2012

Luksus...


... kan være så mangt. 

For oss kan det være å gå ut i hagen og "høste" en diger squash fra hagen.
Hele 825 gram!

Ei squashplante stod på trappa tidlig i sommer - en hilsen fra en nabo og slektning. Kjempekjekt!


1/4 "maulet" Lille Glede til barne-tv, med litt hjelp fra oss. 1/4 ble ovnsbakt med andre grønnsaker neste dag. 

Halve squashen gikk med til å bake disse herlige
squashbollene med solsikkefrø.
Squash "virker" på samme måte som gulrot i rundstykker, og gjør dem ekstra saftig og gode.

Denne oppskriften fant jeg i et eget bakeblad som fulgte favorittbladet BoligLiv, for ei tid tilbake. Vi tilpasset som vanlig oppskriften til det vi hadde i skapene. Slik lagde vi dem:


Squashboller

2 dl vann
4 dl yoghurt naturell
50 gram gjær
2 ss sirup 
2-3 ts salt
150 gram solsikkerkjerner
400 gram revet squash
en god dæsj havregryn og en god dæsj steinmalt spelt
hvetemel til passe deig

Løs opp gjæren en lunken blanding av vann og yoghurt. Tilsett sirup, salt, solsikkekjerner og squash. Elt inn havregryn og speltmel, før du elter inn hvetemel, litt etter litt. Hev i 1 time. 

Del deigen i ca 24 emner og form boller. Legg dem på bakepapir, hev i 30 minutter, pensle med egg, dryss over solsikkerkjerner og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

I oppskriften står det grahamsmel og hvetemel. Som sagt, bruk det du har i skapene.


P.S Velkommen til de nye følgerene som har lagt seg til i løpet av sommeren! Jeg blir glad for hver og en av dere som vil følge meg.

mandag 13. august 2012

Kyllingpizza med hvitløkskrem, pesto og mozzarella.


Har du prøvd pizza uten tomatsaus? 
Inspirert av ei oppskrift jeg fant på nettet, lagde vi en ny variant her en dag.

Den ble supergod - masse gode smaker!


Kyllingpizza med hvitløkskrem, pesto og mozzarella

Pizzadeigen lages på slump her i huset, men kort oppsummert bruker vi fersk eller tørrgjær, vann, olivenolje, salt og mel. Helst en type pizzamel, men denne gangen bare med hvetemel.

Philadelphia blandet med presset hvitløk (eller noe annet som kan egne seg som saus/krem) // hjemmelaget ruccolapesto (bytter ut basilikum med ruccola i vanlig pestooppskrift)// god tomat skåret i skiver // litt finhakket, soltørket tomat i olje // kyllingfilet i biter stekt lett i panna og krydret med salt og pepper // helst fersk mozzarella, men vi brukte revet // en annen ost, vi brukte parmesan // pinjekjerner

Lag pizzadeig, hev og form til passe tynn pizzabunn. Bland hvitløkskremen og smør utover pizzabunnen. Fordel pesto, soltørket tomat, tomatskiver og kylling utover pizzaen. Riv over ost og strø til sist pinjekjerner over. Still inn ovnen på pizzafunksjon e.l og sett inn!



For den som savner bilder av den ferdige pizzaen, må jeg bare innrømme at den ble spist før vi rakk å tenke på å ta fram kameraet. Det luktet såå godt og vi var såå sultne!
Denne lager vi garantert igjen!




Akkurat det jeg behøvde...


Fineste Boligliv i postkassa i dag.
Perfekt på en lat dag.


Bare noen sider inn i bladet, har jeg allerede blitt fått ideer og inspirasjon.
Akkurat det jeg behøvde i dag!

P.S Tusen takk for gode ord og kommentarer på forrige innlegg. Takk for at dere "løfter meg opp"! :)

mandag 6. august 2012

Om å finne mening

Først og fremst er jeg mamma

Jeg er kjæreste, datter, svigerdatter, søster, tante, svigerinne, niese, søskenbarn, venn og nabo.

Jeg kan være sint, trist, frustrert, irritert, oppgitt og sur. Men, oftest er jeg glad!

Livet mitt er mangfoldig, og i løpet av en dag, ei uke, en måned, et år, gjør jeg masse forskjellig! Jeg snakker, jobber, leker, trøster, vasker, gråter, ler, går, organiserer, klemmer, koser, leser og .... jeg blogger. 


Det er mange grunner til at jeg startet å blogge. Da jeg selv oppdaget bloggverden, ble jeg så utrolig inspirert. Det kriblet i hele meg. Dette ville jeg bli en del av! Å inspirere andre, og å bli inspirert er nok det kjekkeste med blogging. Dessuten er det et utrolig positivt miljø blant bloggerne, og jeg får energi av å omgi meg med positive mennsker. Liker folk som løfter hverandre opp! Jeg liker også å skrive og formidle, jeg har lært en del om fotografering, data og bloggtekniske ting. Jeg har også tilegnet meg masse ny kunnskap om interiør og matlaging, og jeg har faktisk nå en treårig dagbok for det som angår disse to områdene i livet mitt.



Bloggen min fikk navnet Glede etter inspirasjon fra en vase jeg kjøpte på Fretex. Det var jo ikke helt tilfeldig heller, for ordet glede betyr mye for meg. Å leve er slettes ikke enkelt alltid, og alle må på sin måte prøve å finne mening i tilværelsen. I helga leste jeg et intervju med Thomas Hylland Eriksen (professor) i Magasinet, der han beskriver hvordan han letet etter meningen med livet, inntil han "oppdaget gleden ved de små ting"



Barna mine, mannen min, familien min og vennene mine - er de som gir meg aller mest små og store gleder i livet mitt. Bloggen Glede er mitt sted, hvor jeg skriver om det som gir meg glede i hverdagen, da med fokus på mat og interiør. Kanskje også noe om livsstil. For meg er det slike små gleder som bidrar til at jeg opplever livet som meningsfullt, og med mine fokusområder, kan jeg være passe privat uten å være utleverende. Jeg kan føle glede ved å lage mat sammen med de jeg er glad i, av å prøve en ny oppskrift, av en ny smaksopplevelse, av en fargekombinasjon, av et 5-minutt med kaffekoppen på verandaen, av en knallgul stol jeg har malt selv, av et møbel jeg fant hos brukthandleren eller av å lage pizza med selvplukket kantarell. 





Det er givende å blogge om GLEDE, også når dagene ikke er så gode. For min del har det betydd at jeg bedre kan finne de meningsfulle øyeblikkene hver dag. 

Jeg håper de som velger å lese og følge bloggen min, blir glad og inspirert. Det er i alle fall min intensjon, og overhodet ikke noe annet.


Min navnesøster Kristin, med den fine bloggen Min lykke, har skrevet et flott innlegg om Sterke kvinner. Deler de tankene hun har om det å blogge.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...