fredag 19. oktober 2012

Eplekjekt




Jeg deltar i Matbloggsentralens epleutfordring med 
"Eplewok med kylling og granateple"

Bidraget mitt kan du se ved å klikke HER

Hos Matbloggsentralen kan du se alle de flotte bidragene og stemme på din favoritt.

Blir det meg, er det eplekjekt!


onsdag 17. oktober 2012

Eplewok med kylling og granateple



Straks jeg så at Matbloggsentralen hadde en epleutfordring på gang, visste jeg at eplewok måtte bli mitt bidrag. 

En knallgod rett, med masse smak og fine farger.


Du trenger:

2-3 kyllingfileter
olje til steking
1/2-1 fersk chili i biter/ringer
1 rødløk i skiver
1 rød paprika i staver
1/2 squash i staver
2 epler i skiver
2 gulrøtter i staver
4-6 ss soltørket tomat, hakket
4 ss østerssaus
granateplekjerner fra 1 granateple

Til servering: kokt ris



Skjær opp frukt og grønnsaker i skiver/staver. Kok opp ris. Skjær kyllingen i passe biter og stek den i olje. Krydre med salt og pepper. Legg til side. Wok frukt og grønnsaker, litt om gangen. Legg til side etterhvert. Bland alt til slutt, og tilsett soltørket tomat og østerssaus.

(Vi valgte å sløyfe chilien denne gangen, da Lille Glede ikke er stor fan av sterk mat foreløpig.)





Du kan gjerne ta ut kjernene fra granateplet før servering, men for enkelhets skyld serverte vi det i båter denne gangen. Til vår store overraskelse ble Lille Glede nysgjerrig på granateplet og knaste i vei. Hun har prøvd det før også, men i dag falt det virkelig i smak! Husk å la barna smake flere ganger på forskjellig mat - de må venne seg til både utseende, lukt, smak og konsistens... Til og med MiniGlede på snart 10 mnd viste slik interesse for maten at han fikk flere smakebiter. Juhu!




Med dette innlegget deltar jeg i Matbloggsentralens epleutfordring.

Jeg er bidrag nr. 99
Titt inn dit og bli inspirert!

Fra fredag kl.12 kan du stemme på din favoritt, 
og blir det meg blir jeg eplekjekk... nei, GLAD!


søndag 14. oktober 2012

Pust inn...


... pust ut.
Noen ganger er livet slik at bloggen kommer i andre rekke - og slik skal det være.
Snart finner jeg nok balansen.
Har flere blogginnlegg på lur.

Ønsker dere en god kommende uke!




tirsdag 9. oktober 2012

Om å nulle ut...



4-åringen er nå feiret både med familiebursdag og barnebursdag, og vi er tilbake til hverdagen igjen. Det er stas å feire bursdag - og det er stas når kjøleskapet er tomt for sjokoladekake... 

Husker jeg leste en spørrespalte en gang, der noen spurte om det var riktig at man kunne "nulle ut" kaloriene fra søtt og godt ved å spise frukt og grønt...? Haha - det kunne vært noe!

Før det søte, spiste vi økologisk Simpsonpasta med hjemmelagde kjøttboller og tomatsaus. Det hadde jeg rett og slett ikke tid til å ta bilder av! :)


Jeg prøvde meg på noe nytt også denne gangen. I fjor var det cake pops, i år ble det regnbuemuffins. Jeg har sett mange versjoner av regnbuekaker, og DENNE er min favoritt. I mangel på glass til alle barna, ble det muffins i stedet. Jeg brukte en typisk muffinsoppskrift og fordelte røren i fire skåler. Her tilsatte vi såkalt pastafarge, som du kan kjøpe f.eks her. For deg som bor i nærområdet mitt, kjøpte jeg mine på Jernia på Kyrksæterøra. Du finner den her på nett. Grønn, gul, rosa og lilla (!). Det skal bare en "tannpirkermengde" til, men i den lilla tror jeg kanskje jeg kunne brukt mer. Lille Glede syntes dette var veldig gøy! Jeg var redd for å steke dem for lenge, men endte nok opp med å steke dem for lite. Men - fargene ble veldig fine! Dette skal jeg prøve igjen, men da med litt mindre tidspress...



Lille Glede er overbevist om at sjokoladekake er tingen på bursdag, og nå fikk jeg prøvd ut en av de 10 oppskriftene fra finalen i Matbloggsentralens sjokoladekakeutfordring: Texaskake fra Cathrines matblogg. Den ble kjempegod! Jeg kuttet ut ca 1 dl sukker, og det gikk helt fint. 

Jeg gjorde det enkelt, og skar ut Lille Gledes bokstav - pyntet gjorde 4-åringen selv. Selv om glasuren på denne såkalte Texaskaken sikkert er god, valgte jeg å lage en sjokoladeglasur med philadelphiaost, da jeg liker den milde og kremete glasuren man da får.

Sjokoladeglasur med philadelphia

65 gram mykt smør
5 dl melis 
1 ts ekte vaniljesukker
1/2 dl kakao
100 gram philadelphiaost
1 ss varm kaffe

Blande alt unntatt kaffe til en kremet glasur. Rør inn kaffe. 

OBS! Jeg hadde bare 2,5 dl melis og det ble en god og kremete glasur likevel! 


Posene fra etsy fylte vi med popcorn, og vi laget noen enkle fruktspyd med sjokoladetrekte marshmallows på toppen.


Mandag måtte vi altså "nulle ut" med litt frukt og grønnsaker med dip! Er sikker på at barna hadde spist masse av dette om jeg hadde satt det fram i selskapet! Neste år kanskje?


Denne gangen ble det: gulrot, paprika, squash, eple, blomkål, sukkererter, ost og klementiner.


Superenkel og knallgod dip!

1 del lettrømme
1 del kesam (eller bare rømme)
1 eple, revet
1 ss løk, finhakket
1-2 ss rårørsukker

Bland, smak til med sukkeret.



fredag 5. oktober 2012

Snart braker det løs...


Om 5 timer kommer rundt 15 barn hit på bursdagsfering til Lille Glede... Jeg gjorde mitt første etsy-kjøp for 14 dager siden - kule papirposer og sugerør bestilt HER. Var spent på om pakken kom fram i tide, men den kom først i uka. Kommer nok til å prøve det igjen! Vel, ønsk meg lykke til! :)

torsdag 4. oktober 2012

Lindex Missoni



Kjøpte meg et skinnarmbånd fra Lindex Missoni-kolleksjonen da jeg var en svipptur i Kristiansund. Klærne i kolleksjonen er flotte, men ikke helt meg - men dette armbåndet likte jeg veldig godt. 
10 % av salgsinntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...