søndag 28. juli 2013

8 sommerglade


1. Nydelige feriedager hjemme. 
Vi gjør alt og ingenting og nyter det!


2. Takket være svigerfar og Herr Glede er ei utestue i ferd med å bli til. Litt tilfeldig innredet foreløpig - ei Rice-matte vi plutselig husket vi hadde under platten hadde perfekt størrelse.


Her har vi tilbringt hver kveld siden taket kom på. Ikke det at det har regnet, men det er ekstra lunt å sitte her på kveldstid - og det er supert å spise her på dagtid når sola er intens. Her kan du skimte en gammel skolepult fra skolen jeg jobber på. Sikret meg to da pultene skulle kastes.



3. Steinalderbrød! Dette må du bare prøve! Nydelig med ost! Latterlig enkelt å lage.
Oppskrifta fant jeg i Boligliv.

Steinalderbrød

100 gram gresskarkjerner
100 gram solsikkekjerner
100 gram linfrø
100 gram sesamfrø
100 gram mandler, hakket
100 gram valnøtter, hakket
5 egg
2 ss olivenolje
2 ts salt
100 gram tørkede frukter (f.eks fiken og aprikoser)

Sett ovnen på 160 grader. Bland alle ingrediensene og tøm massen i ei brødform kledd med bakepapir. Stek brødet i ca 1 time. Avkjøl brødet, før det skjæres i skiver.

Jeg bakte brødet på lørdag, har hatt det i kjøleskapet og det smaker like godt nå to dager etter.


4. Å gå ut og klippe av friske blomster å sette i en vase. For meg er det luksus!


5. Grillet pizza! Fy fasan, sier jeg bare! Har du en steinplate til pizzabaking, legger du den på grillen med det samme du har tent på kullet. Form runde pizzaer på bakepapir, helst tynnere kjevlet enn her. Klipp bakepapiret rundt langs kanten, men la det være igjen en flik som du kan bruke til "håndtak" når du skal dra bort papiret. Legg pizzaen på den varme steinplata, legg på lokket på grillen og stek i ca 2 min. Ta av lokket og dra bort bakepapiret. Stek i 5-10 minutter til - avhengig av hvor varm platen er. Dette går fort!

Sååå godt, med ordentlig sprø skorpe. Her med tomatsaus med chiliolje, pepperoni, selvplukket kantarell (fra i fjor) og ananas, parmesan og hvitost.



6. Sitte ute til sola går ned - hver kveld!


7. Turorientering, flere generasjoner sammen.


8. Denne suppa ble vi heldige med! Tok utgangspunkt i ei oppskrift fra boka Under valnøttreet; Fiskesuppe fra Paradiset. Løk og hvitløk frest i olje. Deretter tilsatte jeg raust med chiliolje og friske urter fra hagen, samt potet, tomat og gulrot i biter og staver. Etter ei lita stund tømte jeg over god, økologisk buljong og lot det koke i ca 10 minutter. Til slutt fikk matfløte og laksebiter komme oppi, før suppen ble servert fem minutter etterpå - men timian på toppen OG olivenboller, selvfølgelig.


fredag 19. juli 2013

Har du prøvd Tingvollost!?



I nabokommunen Tingvoll produseres Tingvollost
Mild Mester er min favoritt. Den er heeeelt nydelig!
I går prøvde vi også Kraftkar - den er ikke for pyser.. Spennende denne også, og lever opp til navnet sitt. Mye smak - jeg tar bare små biter av denne. :)




Kjøpte noe som heter Husabrød da vi var i Sverige tidlig i sommer. Kjempegode! Med kummin fra Inderøya, mener jeg å huske. Litt ritz-kjeks og selvfølgelig olivenboller i tillegg. 


Man tager hva man haver, litt frukt og grønt hører med til slik mat.


Har du ikke prøvd anbefaler jeg virkelig å prøve Tingvollost! Går du inn på nettsiden deres finner du utsalgssteder nær deg. Kraftkar ble for øvrig kåret til Nordens beste blåmuggost under Nordisk Ostefestival i Danmark tidligere i sommer. De har også vunnet priser tidligere! 

Hurra for norsk, lokalprodusert mat av god kvalitet!


onsdag 17. juli 2013

Velger du A eller B?

Samme salat, men servert to ulike kvelder på to ulike måter. Den første inspirert av et bilde i Boligliv..

Alternativ A:


Terninger av piel de sapo/honningmelon, vannmelon og naturell fetaost lagt "systematisk" ut på tallerkenen. Kan jo gjøre enda mer arbeid ut i å få bitene likedan selvsagt, men jeg liker det bedre sånn som dette. Etterpå la jeg litt avokadobiter, litt god tomat, oliven, hakket, fersk basilikum og oregano, olivenolje, salt og pepper.


Servert med rosèvin og Kasparas olivenboller. 

Et perfekt sommermåltid - lett og nydelig godt.



Alternativ B:


Samme ingrediensene servert på samme fat, men her der det bare blandet og lagt på tallerkenen. Hadde litt rester av stekt kyllingfilet, så toppet salaten med det.


Hva velger du? 

Uansett - prøv det da vel! A eller B.. :)


mandag 15. juli 2013

Makalaust





Jeg er stolt over å ha vært med på noe makalaust. Vi har et flott skolebygg som er tomt i bygda mi, og jeg jobber i ei gruppe som skal prøve å skape ny aktivitet i bygninga. Vi bestemte oss for å få i stand ei sommerutstilling, og fikk samlet mange flotte deltakere med tilknytning til bygda - både folk som bor her og folk som har flyttet herfra.


Disse diktene av Toril Nybrott var det første vi "sikret oss". Nydelige dikt om medmenneskelige tema som alle kan kjenne seg igjen i.


Vi har et begrep som heter "Randiboller" her jeg bor, og alle vet hvordan de smaker og hvem som lager dem. Kanelsnurrene er også i en klasse for seg. Randi Settemsdal sørger for fersk gjærbakst hele uka ustillinga er åpen.


Vi har tatt i bruk sløydbenker til bord, og her kan dere se malerier av Elin Anita Aasland, bosatt i Trondheim.


Diktet "Berrføtt" over en kasse med gress. Her kan man gjerne stå berrføtt i graset mens man leser diktet... 

I tillegg stiller vi ut kjoler og puter i merket "Fåreklær" av Mona Seter Otnes, maleri av Janne Hassel Weiseth, jakker av Ingrid Seter Otnes, porselens- og rosemaling av Sigrun Hesjehagen, imponerende detektorfunn av Nils Ove Halle, redesign og ulikt håndverk av Hilde Røe, gamle fotografier fra Halsa ved Jan Aasland, Helge Indreiten og Nils Halse. På åpninga spilte en kommende stjerne, Øyvind Weiseth, fra sin ferske EP - og vi avsluttet kvelden med ei magisk konsertforestilling ved Toril Nybrott og Hilda Myhre Børke.

Alle har til felles at de er makalaus - det finnes ikke maken. Derfor fikk utstillinga navnet Makalaust. Bor du i distriktet og får lyst til se mer, er du velkommen til Stornaustet Halsa mellom kl.16-19 fra mandag til fredag denne uka.



mandag 8. juli 2013

12 sommerglade


1. Lunsj på prikkete serveringsfat med godt lesestoff av Sif Orellana.




2. Rosa tånegler på store og små.


3. Inspirasjon til utestue. Gleder oss til å komme ordentlig i gang.



4. Tenk at vi fant drømmehuset i en huskatalog! Med galleri - akkurat slik vi ville ha.


5. Gammelt, rundt bord som snille mamma fikk tak i og ga til meg.


6. Herlig skjellampe!


7. Ferietid = ekstra tid med de 3 viktigste i livet mitt.


8. Fine mammaen min!


9. Ommøblering i kjøkkenskap. Det ble litt av en mønster- og fargefest, men det går an når man lukker igjen dørene.. Cathrineholmbollen er en skatt etter bestemor.


10. Hjemmelagd burger (og burgerboller). Jeg og Lille Glede er et god lag på kjøkkenet!


11. Hurra for at Herr Glede har grønne fingre!


12. Så fint vær at man kan åpne begge dørene ut til platten. Det liker vi!

fredag 5. juli 2013

Trondheim...


... vil alltid være byen min. Og når vi flyttet fra Trondheim, flyttet vi også fra våre beste venner. Denne uka fikk jeg et etterlengtet døgn med "forloveren min" i hennes kule leilighet. Ei anna venninne stakk også innom, så dette lever jeg lenge på. Hadde bare mobilkamera, men måtte ta noen bilder - se på det maleriet som hun har laget selv! 


Vi spiste lunsj på "Fairytale cupcakes". Har du ikke vært der, foreslår jeg at du tar med deg en god venn og stikker innom snarest! Vi bestilte en smakebit av alle smørbrødrettene, og fikk dette etasjefatet som bugnet av goood mat! Avokadomos, mozerella og pesto, ferske reker, salat, mangosalso, serranoskinke, aioli, kylling, melon, silkerøkt laks, saltbakt potet, foccacia ooooog...

... ei hel skål med blåskjell, med risotto. Gurimalla så mye godt!! (149 kr per pers...!)

Interiøret er også veldig gjennomført og kult. Pip-elskere kan glede seg!




Frokost på verandaen med valnøttbrød fra Godt brød...


Min kreative venninne har laget noen stilige trykk hun har satt ramme på. Liker!


Dette skapet har hun malt i en finfin mintfarge. Nydelig!




Vårt døgn sammen ble avsluttet i Korsvika med kaffe og supersøt, klissete brownies. Hun gjorde meg oppmerksom på huset du ser på det siste bildet. Herlig!

Klem til dere I og H!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...