(Noe rart skjedde da jeg klippet og limte inn fra et gammelt innlegg, så det stor linjeavstand her.. )
Oppskrift på min versjon av hjemmelaget moussaka:
400 g karbonadedeig (har ennå ikke prøvd lammekjøttdeig, men det er sikkert knall!)
6 tomater
1 aubergin
2 poteter, skrelt og delt i tynne skiver
1/2 dl hvitvin (viktig!!)
6 dl melk
4 ss smør
3 ss mel
1 egg
100 g ost (70 g parmesan, 30 g norvegia)
1 ss oregano
1 ts timian (gjerne friske)
1 laurbærblad
1/4 ts malt kanel
1 løk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper
Vask auberginen, del den i tynne skiver, legg skivene i et dørslag, dryss over 1 ts salt og rør litt rundt. Sett til side i ca 30 minutter.
Snitt kryss i skallet på tomatene, ha dem i kokende vann i 1 min, ha dem under kaldt vann, fjern skall og frø. Hakk i små biter.
Kjøttsaus: Varm olje i en panne, ha i løk og stek til den er myk. Ha i hvitløk og stek litt til, før du tilsetter karbonadedeig og surr til det er stekt. Tilsett hvitvin og kok til den er absorbert.
Ha i tomat, urter, laurbærblad og kanel. Rør godt og la det surre på lav varme i ca 40 min. Smak til med salt og pepper. Fjern laurbærblad.
Hvit saus: Smelt smør, tilsett mel og rør inn. Spe med melk og rør godt. Kok opp - ganske tykk saus. Smak til med salt og pepper. Tilsett 1/3 av osten. Avkjøl litt og rør inn egget.
Smør en ildfast form og legg auberginskivene i bunnen. Legg på potetskivene. Hell på halvparten av den hvite sausen, deretter all kjøttsausen og så resten av hvitsausen. Stek i ca 50 min, ha da på osten og stek i ytterligere 10 min. Server med salat.
Muslibar
(inspirert av oppskrift fra Boligliv)
50 gram havremel
50 gram havregryn
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
litt salt
100 gram dadler, finhakket
ca 25 gram mandler
25 gram linfrø
50 gram mørk sirup
35-45 gram smør
Bland mel, gryn, salt, krydder, linfrø og dadler. Tilsett sirup, og rør rundt. Smelt smør og vend det i de tørre ingrediensene. Samle deigen så godt du kan. Fordel massen i muffinsformer, trykk dem sammen med fingrene. Bak dem på 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.
GOD HELG!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!