mandag 2. april 2012

Burgerboller og annet fjasHar du prøvd å lage burgerbrødene selv? Disse burgerbollene er supergode! 

Oppskrifta har jeg fra min favoritt på kokebokfronten for tida, Sif Orellana - med boka Greven og kammerjunken. Jeg har også boka Spilopper og stjerneskudd og ønsker meg de andre bøkene hun har skrevet. Herlige oppskrifter og nydelige bilder som jeg blir superinspirert av!


Burgerboller
(Sif Orellana)

1 pk gjær
5 dl vann
100 smør
1 ts salt
1 dl sukker
2 egg
Hvetemel til passe deig (ca 1 kg) // evt litt grovt mel

Smelt smøret og tilsett vannet. Løs opp gjæren i vannet når det er fingervarmt. Tilsett de øvrige ingrediensene, og mel til deigen er passe bløt. Bruk gjerne litt grovt mel også, det går helt fint.
Burgerne laget jeg også selv, og de er faktisk etter egen oppskrift. Dårlig bilde, men de smakte kjempegodt!

Gledes viltburger

500 gram viltkjøttdeig (vanlig kjøttdeig eller karb.deig går sef. også!)
1 egg
2 ss potetmel
2 ts salt
3 ss norvegiaost
1 ss parmesanost
1 stor ss tomatpurè
4-5 ss olivenolje

Bland alt sammen og kna det sammen med hendene. Form burgere som passer burgerbollene (eller evt) og legg dem på en asjett. La dem bli temperert, før du steker dem i godt smør.
Innimellom "slagene" har jeg kost meg litt i favorittsofaen. Kanskje det mest fotograferte stedet i huset, men jeg liker det sååå godt! Det beste er at den er på kjøkkenet. De to siste dagene har vi spist frokost her, da kjøkkenbordet har vært fullt av hobbysaker.


Jeg gikk glipp av påskeutgaven av Sweet Paul-magazine, men jeg sendte en mail til redaksjonen og de var så snille å sende meg et eksemplar. Snakk om service! Tusen takk.


Det har snødd i hele dag, men jeg tviholder på vårfølelsen her inne...


Har fått kost meg litt med påskeutgaven av KK. Her ser dere Mai Eckhoff Morseth, som jeg fikk gjøre et mini-intervju med for noen uker siden. Ser at jeg og Mai ønsker oss samme vase..! :)


Det var mange oppskrifter i Sweet Paul-magazine denne gangen. Bildene er jo så utrolig fine, og det var spesielt de ulike terte-oppskriftene som fristet meg....

Jeg mener at man fint kan tillate seg dessert til hverdags også - slik holder man søtbehover i sjakk. Fruktsalat er kjempegodt, og så er det noe ungene kan hjelpe til med! Og ja, vi har en dæsj vaniljeis i tillegg. Alt med måte, er min filosofi. 


Til slutt, en ny smaksopplevelse...
En enkel smoothie av gresk yoghurt, mango og bringebær.
Mmm...

5 kommentarer:

 1. Deliakt, delikat, de må jeg si! Tusen takk for oppskriften. Guttene mine bare elsker alle slags Burger. Jeg ofte lager Burger selv, men pleier å kjøpe bollene. Fint å ha et oppskrift for å lage se selv også. Tallerkenhylla er så flott. Digger fargen! Blomsterpotten var også fin! Jeg kjøpte noen stykker tavlefolie som kan beskrives og benyttes som på blomsterpotten din.
  Og tenk! Lille Glede ble så stor! Fint å ha litt hjelp under matlaging :)
  Ha en fin påsketid videre! Klemmer fra PiPa

  SvarSlett
 2. Mmm - takk for oppskrift:)
  Sofakroken på kjøkkenet er både genial og fin! En god plass å starte dagen på:)
  Ha en flott kveld
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 3. så fiin tallerkenhylle!! hvor har du fått tak i den? Er det mulig å få tak i en likedan, eller er det selvlagd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Tallerkenhylla har jeg kjøpt på en butikk som nå er nedlagt, men jeg tipper det er Bloomingville. Kanskje du finner en snekker som kan prøve å lage en likedan? :)

   Slett
 4. Jeg kan ikke se at du har skrevet hvor lenge burgerbollene skal stå i ovnen og på hvilke grader....

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...