Under studiene ble jeg godt kjent med en utrolig fin jente fra Sverige. Vi delte gleden ved å lage mat, og jeg har flere oppskrifter fra henne i kokeboka mi.
En av dem er oppskriften på supergode "soppkakor". De ligner vel på norske "lapper". Jeg tillater meg å dele den med dere og sender med det samme en stor hilsen til min gode venninne om hun tilfeldigvis skulle titte innom.
Lottas soppkakor
1 egg og 1 dl sukker vispes luftig
3 dl mel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk
Lag røren og la den svelle minst 1 time. Soppkakene stekes i smør, og vendes når de er "buggliga". :)
Nytes med f.eks ost eller syltetøy. En nydelig avslutning på lørdagsfrokosten eller til ettermiddagskaffen... Lille Glede smakte disse for første gang i dag, og de falt i smak for å si det sånn! Vi laget de fleste søte og små så de skulle passe i barnehender.
I kveld har vi hatt tapas for to.
Enkel salat med avokado, tomat og balsamicosirup.
Aioli
Oliven
Kjøttboller (karb.deig, kjøttdeig, tomatpure, ketchup, presset hvitløk, olivenolje, basilikum og salt - veldig barnevennlig!)
Småpizza med soltørket tomat eller med kantarell, parmesan og timian.
Melonskiver
Nam, nå ble jeg sulten selv om jeg i grunn er veldig mett :) Sånne lapper er ikke bare veldig godt, men også skikkelig koselig!
SvarSlettHurra! Oppskriften på sånne lapper har jeg tenkt på lenge, men glemt å lete etter. Supert at du la det ut! :)
SvarSlettMmm de så gode ut!
SvarSlettMinner kanskje om amerikanske pannekaker, eller?
Ha en fin søndag!