... er en fin kombinasjon, synes jeg og Herr Glede. Derfor inviterte vi noen vennepar på tapas en sommerkveld. Startet med forberedelser allerede noen dager i forveien, og startet tidlig dagen vi fikk besøk - derfor ble det ikke noe stress, bare kos. Matglad som jeg er, synes jeg det er nesten like kjekt å lage maten som å spise den. Men bare nesten. :)
Vår egen versjon av kjøttboller. Her brukte jeg:
400 gram kjøttdeig
400 gram karbonadedeig
2 ss tomatpure
3 ss potetmel
2 egg
2 hvitløksfedd, finhakket/presset
2-3 ss chiliolje
2-3 ts salt
1 "klunk" hvitvin
Frisk basilikum, finhakket
Tørket oregano
Bland alt godt til det har en passe fast konsistens. Rull ut kjøttbollene på forhånd og legg dem på et stort fat. Stek dem i godt smør.
Synes det er gøy å legge bestikket ulikt på fatene..
Da gjestene kom, ble det ikke prioritert å bruke tid på å ta bilder - men knipset noen i all hast før vi sa værsågod.
Kasparas olivenboller
Foccacia
Mango i biter
Gode oliven
Avokado i biter
Vannmelon i biter
Tomat og oransje paprika i biter
En god ost i skiver (målet var å skaffe Mild Mester fra Tingvollost, men ble en annen..)
Revet salat
Tomatpesto
Tomatpesto er utrolig godt! Er også glimrende å bruke som pålegg, med basilikumblader på toppen, eller hvitost, spekeskinke eller noe annet godt.
Tomatpesto
75 gram parmesanost, revet
150 gram soltørket tomat i olje
50-75 gram pinjekjerner
1-1 1/4 dl olivenolje
2 pressede hvitløksfedd
Litt pepper
Evt litt salt, smak til
Riv osten. Legg ost, tomat og pinjekjerner i stavmikseren og finfordel. Slå i oljen litt etter litt, smak til med hvitløk, salt og pepper.
Ovnsbakte potetbiter med friske urter, potettortilla med persille, kjøttboller, chorizo stekt i ovnen, chili- og hvitløksmarinerte scampi, samt økologiske dadler med bacon.
Og det glemte jeg nesten...
Under ser du smørstekt champingnon med blåmuggost - det burde du prøve!
Og selvsagt dessert! Iskake med mandelbunn og hvit sjokolade og masse friske bær.
Hva er din tapasfavoritt?
Gosh.. Her var det mye godt. Fikk rent vann i munnen!! Heldige gjester hos deg altså!
SvarSlettNAM! Så deilig det såg ut! Veldig lurt å begynne dagen før, slik at det som eigentleg er kjekt, ikkje blir berre stress. Prøver å huske det eg også:-) Bacondadlar er vanvittig godt. Mulig det er min favoritt.. Og så kjem eg veldig langt med godt brød med aioli, pesto, tapemade el.
SvarSlettFekk skikkelig lyst å lage til tapaskveld snart kjenner eg! Takk for inspirasjon!