onsdag 17. oktober 2012

Eplewok med kylling og granateple



Straks jeg så at Matbloggsentralen hadde en epleutfordring på gang, visste jeg at eplewok måtte bli mitt bidrag. 

En knallgod rett, med masse smak og fine farger.


Du trenger:

2-3 kyllingfileter
olje til steking
1/2-1 fersk chili i biter/ringer
1 rødløk i skiver
1 rød paprika i staver
1/2 squash i staver
2 epler i skiver
2 gulrøtter i staver
4-6 ss soltørket tomat, hakket
4 ss østerssaus
granateplekjerner fra 1 granateple

Til servering: kokt ris



Skjær opp frukt og grønnsaker i skiver/staver. Kok opp ris. Skjær kyllingen i passe biter og stek den i olje. Krydre med salt og pepper. Legg til side. Wok frukt og grønnsaker, litt om gangen. Legg til side etterhvert. Bland alt til slutt, og tilsett soltørket tomat og østerssaus.

(Vi valgte å sløyfe chilien denne gangen, da Lille Glede ikke er stor fan av sterk mat foreløpig.)





Du kan gjerne ta ut kjernene fra granateplet før servering, men for enkelhets skyld serverte vi det i båter denne gangen. Til vår store overraskelse ble Lille Glede nysgjerrig på granateplet og knaste i vei. Hun har prøvd det før også, men i dag falt det virkelig i smak! Husk å la barna smake flere ganger på forskjellig mat - de må venne seg til både utseende, lukt, smak og konsistens... Til og med MiniGlede på snart 10 mnd viste slik interesse for maten at han fikk flere smakebiter. Juhu!




Med dette innlegget deltar jeg i Matbloggsentralens epleutfordring.

Jeg er bidrag nr. 99
Titt inn dit og bli inspirert!

Fra fredag kl.12 kan du stemme på din favoritt, 
og blir det meg blir jeg eplekjekk... nei, GLAD!


2 kommentarer:

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...