tirsdag 9. oktober 2012

Om å nulle ut...4-åringen er nå feiret både med familiebursdag og barnebursdag, og vi er tilbake til hverdagen igjen. Det er stas å feire bursdag - og det er stas når kjøleskapet er tomt for sjokoladekake... 

Husker jeg leste en spørrespalte en gang, der noen spurte om det var riktig at man kunne "nulle ut" kaloriene fra søtt og godt ved å spise frukt og grønt...? Haha - det kunne vært noe!

Før det søte, spiste vi økologisk Simpsonpasta med hjemmelagde kjøttboller og tomatsaus. Det hadde jeg rett og slett ikke tid til å ta bilder av! :)


Jeg prøvde meg på noe nytt også denne gangen. I fjor var det cake pops, i år ble det regnbuemuffins. Jeg har sett mange versjoner av regnbuekaker, og DENNE er min favoritt. I mangel på glass til alle barna, ble det muffins i stedet. Jeg brukte en typisk muffinsoppskrift og fordelte røren i fire skåler. Her tilsatte vi såkalt pastafarge, som du kan kjøpe f.eks her. For deg som bor i nærområdet mitt, kjøpte jeg mine på Jernia på Kyrksæterøra. Du finner den her på nett. Grønn, gul, rosa og lilla (!). Det skal bare en "tannpirkermengde" til, men i den lilla tror jeg kanskje jeg kunne brukt mer. Lille Glede syntes dette var veldig gøy! Jeg var redd for å steke dem for lenge, men endte nok opp med å steke dem for lite. Men - fargene ble veldig fine! Dette skal jeg prøve igjen, men da med litt mindre tidspress...Lille Glede er overbevist om at sjokoladekake er tingen på bursdag, og nå fikk jeg prøvd ut en av de 10 oppskriftene fra finalen i Matbloggsentralens sjokoladekakeutfordring: Texaskake fra Cathrines matblogg. Den ble kjempegod! Jeg kuttet ut ca 1 dl sukker, og det gikk helt fint. 

Jeg gjorde det enkelt, og skar ut Lille Gledes bokstav - pyntet gjorde 4-åringen selv. Selv om glasuren på denne såkalte Texaskaken sikkert er god, valgte jeg å lage en sjokoladeglasur med philadelphiaost, da jeg liker den milde og kremete glasuren man da får.

Sjokoladeglasur med philadelphia

65 gram mykt smør
5 dl melis 
1 ts ekte vaniljesukker
1/2 dl kakao
100 gram philadelphiaost
1 ss varm kaffe

Blande alt unntatt kaffe til en kremet glasur. Rør inn kaffe. 

OBS! Jeg hadde bare 2,5 dl melis og det ble en god og kremete glasur likevel! 


Posene fra etsy fylte vi med popcorn, og vi laget noen enkle fruktspyd med sjokoladetrekte marshmallows på toppen.


Mandag måtte vi altså "nulle ut" med litt frukt og grønnsaker med dip! Er sikker på at barna hadde spist masse av dette om jeg hadde satt det fram i selskapet! Neste år kanskje?


Denne gangen ble det: gulrot, paprika, squash, eple, blomkål, sukkererter, ost og klementiner.


Superenkel og knallgod dip!

1 del lettrømme
1 del kesam (eller bare rømme)
1 eple, revet
1 ss løk, finhakket
1-2 ss rårørsukker

Bland, smak til med sukkeret.2 kommentarer:

  1. Her var det mye godt og lekkert ;)

    SvarSlett
  2. Hurra, langt på etterskudd, for fineste Wilma! :) Du må jo være dronningen av kakebord og barnebursdager!? Jeg hadde vært i ekstase hvis jeg hadde vært så heldig å fått så mye snadder! :) Ønsker dere en fin helg, Gledefine!
    Og tenk, kanskje vi plutselig ses live ja?! Det hadde vært kjempe koselig!! Dere er hjertelig velkomne til å stikke innom oss på en kopp kaffe neste gang dere er i traktene!!

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...