fredag 22. november 2013

Kjærlighet på pinnekjøtt
Matbloggsentralen i samarbeid med Gilde utfordrer sine medlemmer til å bidra med ei oppskrift der Gilde pinnebog av lam er basis. Jeg var så heldig å få tilsendt en pakke pinnebog fra Gilde. Dessverre ble jeg for sein til å være med i utfordringen, men her er i alle fall min pinnekjøttmiddag..


MatGlede handler for oss mye om kjærlighet til mat og lite om jåleri. Vi ønsket å prøve en ny vri på pinnekjøttet, inspirert av ting vi har prøvd før, og med innslag av egne ideer. Tidligere har vi prøvd å glasere lammekjøtt med en honningbasert marinade vi fant i VG en gang, og vi tenkte at det ville bli spennende å prøve ut på pinnekjøtt. Utgangspunktet ellers er råvarer man enkelt får tak i.


Wokede grønnsaker ble en del av tilbehøret; fennikel, gulrot, rødløk og kålrot i strimler.


Til penslingen:

2 ss honning
1 ts dijonsennep
2 ss soyasaus
1 finhakket hvitløksfedd
1 ss fersk sitrontimian
1 ss balsamico
1/2 ts tørket chili
Er det noe som heter hasselbackpoteter uten ost? Vi skjærte potetene i tynne skiver, men ikke helt gjennom, og strødde på salt og sprinklet med olje. Deretter bakte vi potetene en god time.Som dere ser gikk Herr Glede litt bananas med hvitløken, men vi tok bort noen etter dette bildet ble tatt.  Pinneboget ble dampet i over to timer, før la det i en ildfastform sammen med hele hvitløksfedd og miniplommetomater. Så penslet vi kjøttet med honningmarinaden.

Novemberkveldenes fotolys rettferdiggjør ikke synet av maten, men jeg kan i alle fall at Kjærlighet på pinnekjøtt ble en spennende smaksopplevelse. Det søte i honningen og det sterke i chilien, det syrlige i tomaten, det salte i kjøttet, det sprø i woken og den gode lakrissmaken i fennikelen. Mmm.. Om vi skulle gjort en ting annerledes, skulle vi kanskje revurdert å la både potetene og grønnsakene bli tilberedt med olje. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...