søndag 17. oktober 2010

Stek brød i panna...!


Her en lørdag spurte jeg Herr Glede om han hadde noen middagsønsker, og da foreslo han at vi skulle prøve å lage pita gyros. På våre to turer til Rethymnon spiste vi flere ganger denne greske spesialiteten. Kjøtt krydret med oregano,  spisskummen og hvitløk, servert i et slags pitabrød, med salat, pommes frites og tzatziki.

Da husket jeg at jeg hadde funnet en oppskrift på nanbrød i fantastiske Boligliv - kanskje den kunne brukes med noen tilpasninger? Og den funket som bare det. Dette må du prøve:

Deig til "pannestekt" brød:
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss olivenolje
1,5 dl vann
Flaksalt
Olje til steking

Bland alle ingrediensene i en skål og elt grundig. Del deigen i åtte like store stykker og form dem til boller. Trykk bollene flate mellom hendene - ca 1/2 cm. Pensle dem med olje og dryss med salt. Bak brødene på en tørr panne. Vend brødene når de begynner å bli gylne, og bak dem ferdig på den andre siden. Brødene skal stekes omtrent 5 minutter på hver side, vend dem eventuelt flere ganger.Her marinerer vi kjøttet på forhånd, vi brukte kyllingfilet. Spisskummen, fersk oregano og finhakket hvitløk. Da vi stekte kjøttet tilsatte vi også finhakket løk.


Tzatiziki laget vi av matyoghurt, finhakket agurk uten skall, hvitløk og pepper. Serveres med en enkel salat. Pommes frites droppet vi - funker bra uten også! Mmmm!

Den største oppdagelsen med denne retten, var helt klart brødet! Så genialt. Senere har vi laget det som "suppebrød". Skal du servere indisk mat, kan du lage nanbrød av det, ved å krydre med svarte sesamfrø, salt, pepper og knust hvitløk.

4 kommentarer:

 1. Å det ser godt ut, dette må prøves en dag. Jeg var i Tunis for en stund siden og da fikk vi noe som ser ut til å ligne på dette. Takk for tipset. Mvh Wilhelmine

  SvarSlett
 2. I panna faktisk, så morsomt, og det så helt klart godt ut også! :D

  SvarSlett
 3. Kjære Glede! Takk for tippset. Det ser delikat ut. Fine bilder fra Frankrike også. Klem fra PiPa

  SvarSlett
 4. Heisan Glede
  Jeg vil også steke brød i panna!!!
  Det så veldig fristende ut og jeg elsker hjemmelaget brød i alle varianter.
  Nå går matlaginga her litt for halv maskin, det skal medgis. Far i huset er i arbeidsperioden sin og Gutta Boys er litt småsære i blant i middagsveien. Siden far i huset ikke kommer hjem til middag i hverdagen nå er det litt demotiverende å lage noe nytt og kanskje litt tidkrevende og så er det kanskje bare meg selv som spiser..
  Vi får trå til når gubben løper hjem til middag igjen!
  Ha en fin dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...