lørdag 16. april 2011

Rie Elise og Indisk kylling med cashewnøtter


Torsdag morgen kjørte jeg til Trondheim helt alene, klar for to dager i verdens beste by. Det gjorde underverker med litt tid for meg selv - det har jeg ikke hatt på evigheter. Startet med lunsj på Godt brød! Det anbefales! Var innom Chez Nous som har avviklingssalg. Der solgte de Rie Elise Larsen-papir til 5 kr arket! Hadde et ørlite håp om at det var rabatt på Tolix-stolene, men det var full pris på dem - ingen overraskelse egentlig.


Jeg besøkte den økologiske butikken Etikken for første gang. Hovedmålet var å kjøpe den nydelige sjokoladen Divine! Fikk en plate med en god nabo, og det var kjærlighet ved første bit! Den med bringebær er også veldig god, og er spent på å prøve en med mint.


Noen nye påskeegg og noen fra i fjor. Herlig å sette frem påskepynt! Det er vår!!



På Cornelias hus måtte jeg bare kjøpe disse mat- og vannskålene til kattepusen vår Muster. De står jo tross alt fremme hele tida, så kjekt at de er litt fine, syns jeg.


Mens jeg var borte, ble vasken montert på kommoden på det ene badet. Kjempefornøyd!


I kveld fikk vi lyst til å prøve noe nytt. Vi bladde gjennom utklippsboken min, og kom fra til denne oppskriften:


INDISK KYLLING MED CASHEWNØTTER

2 dl ris
1 ss melk
En klype safran
2 kyllingbryst
1 squash
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 liten rød chili, renset for frø
1 ss finhakket ingefær
1 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander
1 ts kanel
1 ts søtt paprikapulver (vi brukte vanlig...)
1 ts nykvernet svart pepper
1/2 pose frosne selskapsserter
1 dl yoghurt naturell
1 1/2 dl cashewnøtter
Salt
Smør og olje til steking

- Kok risen. Legg en klype safran i VARM melk, og sett til side.
- Skjær squash i små biter og sett til side.
- Skjær løken i tynne strimler, finhakk hvitløken, og fres dette i to minutter.Tilsett chili og ingefær, og rør om.
- Tilsett spisskummen, koriander, kanel og pepper. Rør om.
- Skjær kyllingen i terninger, og brun dem. Tilsett i blandingen.
- Tilsett erter, squash og yoghurt, og rør om. La stå i 3-4 minutter.
- Dryss paprikapulver og cashewnøtter over før servering.
- Tilsett safranmelk dråpevis i risen, og rør forsiktig rundt.





Bon apetitt!

2 kommentarer:

  1. Så fin blogg du har! Første gang jeg er her inne og ble så fasinert av den kule sofaen! Så personlig og koselig med de knappene :) Legger meg til som følger og følger deg videre. God påske! Marit

    SvarSlett
  2. Aaaaw, søte katteskålene! <3
    Og så fin kommoden ble!

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...