onsdag 30. oktober 2013

Trollmannens fingre…!Halloween er bare noen timer unna. Jeg tenker at det er herlig for ungene å ha litt "fest" - vi voksne liker jo også å finne på noe sprell en gang i blant. Lille Glede skal få prøve å kle seg ut og "gå Halloween" for første gang, og vi ble enige om at hun skulle ta med noe hun kunne spandere på dem hun besøker. Dette ble resultatet - det spørs om de vil smake..? 

Vi fniste og koste oss i alle fall når vi laget disse kjeksene som rett og slett ser ut som fingre - gyselig, men morsomt, synes vi.


Lyst til å prøve?

Trollmannens fingre

5 dl hvetemel
200 gram smør eller margarin
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 ss kokosmel

Bland det tørre og smuldre smøret til du får en fast deig. La den hvile i kjøleskapet en halvtimes tid. De deigen i fire, og del hver av disse delene i ti. Rull kuler og trill "fingrer". Tømt kokende vann over mandlene og ta bort "skallet". Legg en mandel på hver fingertupp, og lag "rynkene" med en kniv. For at fingrene ikke skal flyte utover, er det lurt å lage fingrene "høye" ved å klemme på siden.

Steketid kommer nok an på ovnen, jeg stekte disse i 13-14 minutter, før jeg avkjølte dem på rist.Vil du gjøre dem enda mer gyselig, kan du ta på litt rød konditorfarge ved neglen...


Den røde hetta og kurva står klar, og skal fylles med fingrer og tegninger, som Rødhette skal dele ut til dem som har lyst på.Blir den noen fingrer igjen, serveres de til dem som ringer på her senere på kvelden. I tillegg har jeg kjøpt kjærlighet-på-pinne, som jeg har "laget" mini-spøkelser av. Det tok meg kanskje 10 minutter. Når jeg har tid og overskudd, synes jeg det er gøy å gjøre litt ekstra ut av det. I tillegg skal jeg lage noen små "monster" av marshmallows. Bilder kommer… :)

Hallo venn, ha en flott dag i morgen, enten du feirer eller ikke!
2 kommentarer:

  1. Å, de var jo morsomme de fingrene........Ønsker dere en riktig fin Halloween.
    Klemmer fra PillePalle

    SvarSlett
  2. De fingrene var jo skumle på ordentlig! :) Jeg lot meg inspirere og lagde mine egne spøkelser på pinne. God søndag til deg!

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...