onsdag 30. oktober 2013

Trollmannens fingre…!



Halloween er bare noen timer unna. Jeg tenker at det er herlig for ungene å ha litt "fest" - vi voksne liker jo også å finne på noe sprell en gang i blant. Lille Glede skal få prøve å kle seg ut og "gå Halloween" for første gang, og vi ble enige om at hun skulle ta med noe hun kunne spandere på dem hun besøker. Dette ble resultatet - det spørs om de vil smake..? 

Vi fniste og koste oss i alle fall når vi laget disse kjeksene som rett og slett ser ut som fingre - gyselig, men morsomt, synes vi.


Lyst til å prøve?

Trollmannens fingre

5 dl hvetemel
200 gram smør eller margarin
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 ss kokosmel

Bland det tørre og smuldre smøret til du får en fast deig. La den hvile i kjøleskapet en halvtimes tid. De deigen i fire, og del hver av disse delene i ti. Rull kuler og trill "fingrer". Tømt kokende vann over mandlene og ta bort "skallet". Legg en mandel på hver fingertupp, og lag "rynkene" med en kniv. For at fingrene ikke skal flyte utover, er det lurt å lage fingrene "høye" ved å klemme på siden.

Steketid kommer nok an på ovnen, jeg stekte disse i 13-14 minutter, før jeg avkjølte dem på rist.



Vil du gjøre dem enda mer gyselig, kan du ta på litt rød konditorfarge ved neglen...


Den røde hetta og kurva står klar, og skal fylles med fingrer og tegninger, som Rødhette skal dele ut til dem som har lyst på.



Blir den noen fingrer igjen, serveres de til dem som ringer på her senere på kvelden. I tillegg har jeg kjøpt kjærlighet-på-pinne, som jeg har "laget" mini-spøkelser av. Det tok meg kanskje 10 minutter. Når jeg har tid og overskudd, synes jeg det er gøy å gjøre litt ekstra ut av det. I tillegg skal jeg lage noen små "monster" av marshmallows. Bilder kommer… :)

Hallo venn, ha en flott dag i morgen, enten du feirer eller ikke!




fredag 25. oktober 2013

Mat som funker


Noen ganger skjønner du at ei oppskrift kommer til å funke - at det kommer til å bli nydelig godt.

Svært ofte finner jeg disse oppskriftene i Boligliv, og det skjedde også denne gangen. Denne retten anbefales virkelig!

Sitronkylling og krydret ris

1 løk
1 grønn paprika
1 ss olivenolje
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
2 dl basmatiris

50 gram hvetemel
2 ts røkt paprika (jeg brukte vanlig paprikapulver)
1 ts salt
 pepper
500 gram kyllingfilet
50 gram smør

1/2 dl ketchup
1/2 dl søt chilisaus
saft av 1-2 sitron (jeg brukte 1)
1 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
salt og pepper

Hakk løken. Skjær paprikaen i biter. Varm olje i en gryte, og stek løken pluss halvparten av paprikaen sammen med krydderet. Tilsett risen og hell over vannmengden som står på rispakken. Kok i angitt tid.

Bland hvetemel med paprika, salt og pepper. Skjær kyllingen i passe store biter, og vend dem i melblandingen. Stek kyllingen i smør til den blir mør.

Bland ketchup, chilisaus, sitronsaft, soyasaus og presset hvitløk i ei gryte og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Sever kyllingen med krydret ris, og drypp saus over. Topp med resten av paprikaen.




En annen favoritt med kylling, dette lager vi med ujevne mellomrom - og det er like godt hver gang!
I dag ble vår club sandwich slik:

Stekt kylling
Hjertesalat
Spekeskinke (istedenfor bacon)
Parmesan i skiver
Avokado
Tomat
Paprika
"Lyn-aioli" laget av creme fraiche og majones blandet med presset hvitløk og salt


Det var jeg og MiniGlede som koste oss med dette i dag. Har du prøvd å servere parmesanbiter til minstemann!? Begge mine unger liker smaken av parmesan veldig godt! 

Gooood helg!


lørdag 19. oktober 2013

12 høstglade


1. Nydelig høstvær på Nordmøre.


2. Tivolilampa jeg arvet fra bestemor har endelig fått nye skjermer fra IKEA - og vi er kjempefornøyde!


 3. Lille Glede fikk rosa postkasse av naboguttene til 5-årsdagen. Nå henger den på lekestua - og Lille Glede venter på at det skal komme post...



4. Juleutgaven av Boligliv. Ahh...


5. Tror jeg har glemt å vise denne plansjen jeg kjøpte for 50 kr på Bygdadagen. Den har tilhørt en av de nedlagte skolene..


6. Fine kort med fin tekst.
Både fargene, mønstrene og teksten traff meg.


7. Oppskrift på kardemommeknuter som venter på å bli prøvd...


8. Fine servietter jeg glemte at jeg hadde kjøpt...


9. Fantastisk god mølsgraut fra Den glade ku i nabokommunen Tingvoll. Denne bør du prøve!


10. En av grunnene til at det er litt stille på bloggen i høst. Jeg tar videreutdanning (for lærere) i engelsk..! Det er kjempeinteressant!


11. Litt rødt i glassen mens man lager fredagssalaten...


12. En stor ladning med Kasparas olivenboller. Har du ikke prøvd dem, synes jeg du skal søke google oppskriften og bake dem nå straks! De beste!


lørdag 5. oktober 2013

Lille Gledes sirkusbursdag



Lille Glede har blitt 5 år! Hun har faktisk blitt så stor at jeg tror hun må få et nytt navn her på bloggen. Forslag? Inspirasjon til antrekket fant jeg inne hos Borghildpia.


En fin måte å åpne gavene på, er å leke "flasketuten peker på". Bursdagsbarnet starter med å snurre flasken, og så får han/hun gaven med den som flasketuten peker på. Denne personen snurrer neste gang. Slik blir gavene åpnet i en rolig og fin atmosfære, med fullt fokus på hver gjest og deres gave.


Da gjestene kom, spilte vi sirkusmusikk vi fant på youtube og slik var stemningen satt! :)


Nettet er en fantastisk kilde til inspirasjon. Fant masse tips gjennom bilder jeg fant! Synes det er flott å feire med litt brask og bram. Selv om hverdagene er fine, er det stas å gå litt bananas innimellom; pynte og fjase og kose oss!


Mye av pynten er kjøpt på Søstrene Grene, og fat, hatter, servietter og sugerør er kjøpt inne hos Fjeldborg. Pompomene fant jeg på Kremmerhuset.


Først serverte vi taco... Enkelt og godt!





"Tyggisautomat" fra Nille.




Dette ble populært hos barna! Om det var klistermerket eller fiskene som gjorde susen, spiller ingen trille - for barna spiste frukt som bare det. Både klistermerkene og fiskene er kjøpt på Søstrene Grene. Hadde lyst til å prøve å lage kokosboller, men jeg innså at det måtte være OK å kjøpe dem. En kan ikke rekke alt.



Popcorn i kremmerhus.


Og sjokoladekake hører med! 
En flott sirkusbursdag vi kommer til å huske!

torsdag 3. oktober 2013

Chiliolje-magi


Fiskesuppe fra Paradiset - høres ikke det bra ut, så vet ikke jeg. Og jammen svarer den til forventningene. Jeg og Herr Glede har konkludert med at det må være chilioljen fra Olivers & co som gjør susen i denne nydelig suppa. Chiliolje-magi, altså! Du kan se oppskriften ved å følge denne linken og se helt sist i innlegget.


Har du sett gulrøttene i flotte farger på butikken nå? Ble en fargefest å bruke dem i suppa. Vær obs på at den lilla varianten kan sette farge på suppa.. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...