søndag 12. september 2010

En ny matoppdagelse

 Denne uka har jeg prøvd noe nytt; jeg har vært på sopptur! Dette resulterte selvfølgelig i noe ordentlig god mat... Kantareller er nå en av mine nye høstfavoritter i matveien.Det var egentlig helt tilfeldig at vi kom over de første kantarellene. Lille familien Glede var på en liten kveldstur først i uka, for å ta en turpost og spise kveldsmat i det fri. Plutselig fikk Herr Glede øye på noen få kantareller like ved stien. I mangel på noe annet å legge dem i, ble de pakket og polstret i en av Lille Gledes bleier. Hihi.. Kveldsmaten for de voksne denne kvelden ble en slags "fjuskebruschetta":

Brødskiver sprøet opp i panna med olje og hvitløk
Smørstekte kantareller med salt og pepper
Finhakket persille
Revet parmesan

NYYYDELIG!
Brødskiva ved siden av på bildet er smurt med en deilig tapenade vi fikk da foreldrene mine kom hjem fra Kreta, i tillegg til olivenolje, fetaost, olivener og oregano. En perfekt reisegave!


Onsdag ble jeg og Lille Glede med mamma på sopptur etter jobb. Herlig med frisk luft etter en lang arbeidsdag! Etter litt leting fant vi endelig noen finfine kantareller - de endte opp på en nydelig pizza sammen med hvitløkssaus, chorizo, revet hvitost og parmesan. Neste kveld fikk jeg venninnebesøk, og takket være at mamma da kom hjem med en stor pose kantareller - ble det en slags pizza på gjestene mine også.


Pizzadeig (nok til 4 små, avlange pizzaer fordelt på 2 bakeplater)
3 ts tørrgjær
3 dl lunkent vann
litt sukker
1 ts salt
0,5-1 dl olivenolje
Mel til passe deig
(jeg bruker pizzamel og noen ganger også litt durumhvete)

La deigen heve en halvtimes tid.

Soppsnack med hvitløkssaus og parmesan
1/4 pizzadeig kjevlet tynt og avlangt
Forrige helg kjøpte jeg noe som heter Hvitløksdip fra Hitra Gårdsmat, som jeg bruker til alt mulig, blant annet til pizzasaus. Du kan også bruke hvitløksost, creme fraiche med hvitløk e.l.
Smørstekt kantarell med salt og pepper
Finhakket persille
Revet parmesan

Tomatsnack med urter
1/4 pizzadeig kjevlet tynt og avlangt
Hakket soltørket tomat med litt olje
Friske urter
Litt maldonsalt

Her er det bare å bruke fantasien!! Lag din egen variant. Oliven, fetaost, pesto.... bruk det du synes er godt. Jeg skjærer opp avlange, smale stykker - perfekt for å spise med fingrene.


I går avsluttet vi "soppuken" med kantarellsuppe, noe jeg aldri har prøvd før. Lagde også brød til, inspirert av oppskriften over, men noe grovere og kun med oregano og grovsalt som krydder. Oppskriften på suppen fant jeg her.

Snart klar for ny arbeidsuke! Håper på noen kveldsturer denne uka også - kanskje finner vi mer sopp? Uansett får er det herlig å være ute i naturen på denne tida av året. Ikke bare mat- og interiørgleder her i huset. TURGLEDE også.

3 kommentarer:

 1. Fy så deilig all maten så ut, ble skikkelig sulten nå:)

  SvarSlett
 2. Dette så utrolig godt ut! Og ikke minst var det sikkert superhyggelig å gå på sopptur i det fine høstværet! To hyggelige opplevelser på en gang :))
  Du burde laget en kokebok! All den deilige maten vi ser på bloggen din burde blitt samlet på ett sted! jeg kjøper mer enn gjerne den boken :))
  Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 3. Hei, jeg oppdaget bloggen din i dag...den er jo sååå fin. Jeg legger meg til som følger jeg. Kikk gjerne inn til meg også om du har lyst, jeg er ganske ny i blogglandia, men syntes det er så morsomt. Ha en fin dag, og jeg kommer til å følge bloggen din med iver videre;-)) Wilhelmine

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...