torsdag 10. februar 2011

Hjemmelagd moussaka?

God torsdagskveld! Nå er det snart helg! Jeg har hatt en over gjennomsnittet travel uke på jobb, så nå blir det virkelig godt med noen dager fri. Og ikke bare det - vi skal til Trondheim! Herlig. Siden det er torsdag, sitter jeg og drømmer om helgemat. Fant ut jeg ville grave frem noen oppskrifter fra "arkivet". Først på hjemmelaget moussaka! Denne er virkelig god! Lenger ned kommer oppskrift på muslibar, som jeg la ut i høst. Har fått tilbakemelding fra flere som har laget dem. Kjempekjekke å ha på lur, for eksempel på jobb, når man plutselig behøver litt energi!

(Noe rart skjedde da jeg klippet og limte inn fra et gammelt innlegg, så det stor linjeavstand her.. )


 


Oppskrift på min versjon av hjemmelaget moussaka:400 g karbonadedeig (har ennå ikke prøvd lammekjøttdeig, men det er sikkert knall!)


6 tomater


1 aubergin


2 poteter, skrelt og delt i tynne skiver


1/2 dl hvitvin (viktig!!)


6 dl melk


4 ss smør


3 ss mel


1 egg


100 g ost (70 g parmesan, 30 g norvegia)


1 ss oregano


1 ts timian (gjerne friske)


1 laurbærblad


1/4 ts malt kanel


1 løk, hakket


1 fedd hvitløk, finhakket


Salt og pepperVask auberginen, del den i tynne skiver, legg skivene i et dørslag, dryss over 1 ts salt og rør litt rundt. Sett til side i ca 30 minutter.

Snitt kryss i skallet på tomatene, ha dem i kokende vann i 1 min, ha dem under kaldt vann, fjern skall og frø. Hakk i små biter.


Kjøttsaus: Varm olje i en panne, ha i løk og stek til den er myk. Ha i hvitløk og stek litt til, før du tilsetter karbonadedeig og surr til det er stekt. Tilsett hvitvin og kok til den er absorbert.


Ha i tomat, urter, laurbærblad og kanel. Rør godt og la det surre på lav varme i ca 40 min. Smak til med salt og pepper. Fjern laurbærblad.


Hvit saus: Smelt smør, tilsett mel og rør inn. Spe med melk og rør godt. Kok opp - ganske tykk saus. Smak til med salt og pepper. Tilsett 1/3 av osten. Avkjøl litt og rør inn egget.


Smør en ildfast form og legg auberginskivene i bunnen. Legg på potetskivene. Hell på halvparten av den hvite sausen, deretter all kjøttsausen og så resten av hvitsausen. Stek i ca 50 min, ha da på osten og stek i ytterligere 10 min. Server med salat.Muslibar
(inspirert av oppskrift fra Boligliv)

50 gram havremel

50 gram havregryn

1/4 ts kanel

1/4 ts kardemomme

litt salt

100 gram dadler, finhakket

ca 25 gram mandler

25 gram linfrø

50 gram mørk sirup

35-45 gram smør

 

Bland mel, gryn, salt, krydder, linfrø og dadler. Tilsett sirup, og rør rundt. Smelt smør og vend det i de tørre ingrediensene. Samle deigen så godt du kan. Fordel massen i muffinsformer, trykk dem sammen med fingrene. Bak dem på 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.

GOD HELG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...