lørdag 19. februar 2011

Kyllingburger med pesto! Mmmm!


Fant en oppskrift på kyllingburger i Kamille. Denne måtte prøves! Liker å eksperimentere litt, så gjorde en liten vri.. Men først, slik lager du burgeren:

Kyllingburger

1 pk kyllingkjøttdeig
1 finhakket løk
1 ss ketchup
1 ts dijon-sennep
2 ss rømme
Revet skall av 1 sitron
Salt og pepper

Bland ingrediensene. Form 6 burgere med våte hender, legg dem på en asjett og la dem hvile i 15 minutter. Stek dem i olje i 3-4 minutter på hver side.


I oppskriften sto det at du skulle legg på rødløk ("marinert" i sitronsaft) og avokado, samt blåmuggost, før du varmet det i stekeovnen. Deretter skulle det spises som hamburger, med brød. Vi valgte å droppe brødet, til fordel for potetbåter stekt i ovnen. Jeg valgte å varme burgerne med bare blåmuggost, og så fikk jeg for meg at jeg ville prøve å gårsdagens pestosaus på noen av burgerne. Jeg prøver å venne meg på blåmuggost-smaken, og har funnet ut at jeg liker den best smeltet..
(f.eks som tapasrett, sammen med smørstekt sopp).


Resultatet?
Blåmuggost-burgeren først. Godt. Sammen med salat med avokado, dulcita-tomater og salat, samt ovnsbakte poteter. Deretter med hjemmelaget pesto. SUKSESS! Denne smakskombinasjonen var helt knall! Anbefales!

1 kommentar:

  1. Nam nam dobbelt nam! pesto er en vinner, uansett :) det er så flott at du legger ut så mange fristende oppskrifter! er det noe jeg er dårlig på er det å være kreativ i matveien, spesielt når jeg er mye alene.. Kyllingburger it is :)
    Glede, jeg setter så pris på sporene du legger igjen hos meg! bare så du vet det :)
    Mandagsklem

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...