fredag 18. februar 2011

Muslirundstykker og pizza med pesto


I jula oppdaget jeg en fantastisk oppskrift på gulrotrundstykker. Se her. Forrige helg var vi i Trondheim, og der kjøpte jeg min favorittlunsj på økologiske "Godt brød". Muslibrød med fetaostkrem, soltørket tomat-krem, kylling, tomat, paprika og oliven. Såååå godt!
 Jeg fikk lyst til å prøve å lage slike muslibrød, og denne uka fikk jeg ideen om å bytte ut gulrot med "musli"-ingredienser i oppskrifta på gulrotrundstykker.


Jeg laget altså deigen som i oppskriften, men byttet ut gulrot med omtrent dette:
- 80 gram rosiner
- 30 gram tranebær
- 50 gram hakkede hasselnøtter

Ble knallgode!
Hva blir neste eksperiment med denne oppskriften, tro? Forslag?


Så var det fredagspizzaen. Pizza med hjemmelaget tomatsaus, med ost, pesto, spekeskinke og ruccola er en av pizzafavorittene her i huset. I dag fikk jeg lyst til å lage hjemmelaget pesto. Lille Glede hadde kontroll på stavmikseren...Hjemmelaget pesto

1 stor bunt basiliumblader
2-3 hvitløksbåter
2 ss ristede pinjekjerner
1 knivspiss salt
50 gram parmesan
ca 1 dl olje

Man kan vel blande alt i morter, men i dag suste vi alt sammen i stavmikseren - enkelt og greit. For en fantastisk lukt! Lille Glede var ivrig med på å plukke basilikumblader av urteplanten. "Lokta godt, mamma!"Tomatsaus (2 hvitløksbåter + hermetisk tomat + litt sukker + noen cherryomater + urter + olivenolje + salt og pepper ---kjøres i stavmikser), ost og pestosaus. Inn i ovnen!Serveres med spekeskinke og ruccola!
PizzaGlede!

3 kommentarer:

 1. Ja det var litt vell mye for en rull! :)
  Ønsker deg en herlig helg, maten så nydelig ut! :)

  SvarSlett
 2. Å herreminhatt, for en pizza!! Den ser jo bare perfekt ut, rett og slett.. Etter min smak er alle disse overnevnte ingridiense i sitt rette element på en pizza. nam! Og alt blir jo en smule bedre når det er hjemmelaget.. Skal prøve meg på hjemmelaget pesto neste gang :)
  Endelig helg, og det er godt å ha hjemme kjæresten.. I dagtidlig kom en høyst savnet kompis av Øyvind fra nord, på besøk.. Og nå er det tid for litt boystime.. Da blir det tid til litt blogging, lesing og musikk på meg:) Og kanskje det blir by:larm-utforsking i kveld.. Liv er det nok i byen, og da bør vi jo passe på. Det var jo et nyttårsforsett her i huset, å bruke hovedstaden mer enn det vi har gjort hittil..
  I morgen skal vi alle på Band of horses i spektrum, og det blir sabla bra!! :) Hvis du ikke har noe så mye av de fra før av, anbefaler jeg de virkelig..
  Håper du har en fin helg, fine glede :)
  Stor klem

  SvarSlett
 3. Nå ble jeg jammen sulten, det så herlig ut alt sammen :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...