fredag 20. mai 2011

Min brunch-meny

Jeg har lenge hatt lyst til å starte en tradisjon med å be hjem noen til brunch på 17. mai. Tidligere har vi ikke hatt plass, men nå har vi jo et helt hus - dermed ba vi hjem en del av den nærmeste familien kl.11 den 17. mai. Menyen bestod av retter jeg hadde lyst til å prøve fra utklippsboka mi. De fleste fra fantastiske Boligliv, selvsagt. Håper noen lar seg inspirere! Her var det mange gode smaker!


Osteomelett med poteter og tomat

300 g kokte poteter
6 store egg
2 dl creme fraiche
salt og pepper
100 g geitost (jeg brukte Snøfrisk)
50 g parmesan
ca 20 cherrytomater
Frisk timian (jeg hadde bare tørket denne gangen)

- Sett ovnen på 180 grader.
- Skjær de kokte potetene i skiver. Legg dem i en smurt ildfastform.
Pisk egg med creme fraiche og krydre med salt og pepper. Tilsett revet ost og Snøfrisk, og tøm eggemassen over potetene.
- Plasser tomatene i formen, og dryss med timian på toppen.
- Stekes i ca 30 min til den er gyllen og føles fast. Jeg stekte den i ca 40 min.

Denne retten ble en ny favoritt! Ostesmaken og de bakte tomatene var nydelige! I følge bror Glede var omeletten så luftig og fin. :)


En enkel couscous-salat med erter, paprika, rødløk, salt, limesaft og olivenolje. Serverte fetaost ved siden av.


Varm potetsalat med ruccola og kapersvinagrette

600 g poteter
1 ss olivenolje
1 håndfull ruccola (våre var egendyrket - luksus!)
2-3 ss oliven

Kapersvinagrette:
1/4 dl epleeddik
1/2 extra virgin olivenolje
1 ts flytende honning
salt og pepper
1-2 ss salte kapers

- Kok potetene møre. I oppskriften står det at de skal legges i folie og grilles til de er gylne. I mangel på grill, stekte jeg dem i stedet.
- Rør sammen ingrediensene til vinagretten.
- Bland de varme potetene med oliven, ruccola og vinagretten.

En herlig vri på den tradisjonelle potetsalaten, som jeg er litt lei av. Har enda større tro på denne salaten, med bittesmå poteter med skall som grilles i folie. Mmm..


En kombinasjon av hjemmebakt og butikkbakt brøk. Hjemmelagde grissini fra helga, som jeg ga en runde i ovnen for å "sprø opp" litt.


Spekeskinke og røkelaks...


På frokostbuffetene i Hellas pleier det å være en kake som en søt avslutning på måltidet. inspirert av dette laget jeg en sitronkake med valmuefrø. Min bror falt for denne! :) Nydelig avslutning på brunchen.

Sitronkake

120 g usaltet smør
180 g lyst rørsukker
1/2 ss bakepulver
220 g hvetemel
Skallet av 1 sitron (gjerne økologisk)
40 g valmuefrø
Korn fra 1 vaniljestang (jeg tok 1 ts vaniljesukker)
1 1/2 dl melk
4 eggehviter

Sitronsirup:
1 dl sitronsaft
Skall av 1 sitron
100 g rørsukker

- Pisk smør og sukker hvitt. Bland bakepulver og mel i en skål med sitronskall og valmuefrø.
- Pisk vaniljesukkeret/vaniljekornene med smørblandingen, og tilsett melblandingen litt etter litt sammen med melken.
- Pisk eggehvitene stive i en annen skål. Vend dem inni deigen.
- Smør en brødform med smør og dryss med sukker. Hell i røren, og bak i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca 1 time. La kaken avkjøles.
- Tøm sitronsaft, skall og sukker i en gryte. Varm opp, til sukkeret er smeltet. Hell den varme sirupen over kaken.

EN NY TRADISJON!
Glad helg. :)

2 kommentarer:

  1. Heisan Glede
    Mmmmmm... for en fryd å komme til Glede på 17.mai-brunsj!! Det virker som du har hatt fri fra barnetoget, siden du kunne organisere brunsj til gjester.Det er jo koselig å få tid til å være sammen med egne små barn den dagen.
    Her var det i hvertfall ikke Glede-middag i dag. Etter en hektisk dag i går med fint besøk fra utlandet og fotografering ble det bokslapskaus. Ikke så oftejeg tyr til slike bokser men i blant er det himmelsk at slikt finnes.
    Fine dager til deg Glede!
    Klem fra Kaspara

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...