søndag 1. august 2010

Nye smaksopplevelser

Tapas er en av Herr og Fru Gledes absolutte favoritter! Fredag inviterte vi mamma og pappa på tapas - det vil si; vi bor jo vegg i vegg, og siden de har et bedre utstyrt kjøkken, ikke minst med oppvaskmaskin, så laget vi maten der. Hihi..

Jeg har jo nylig investert i "One more slice" av Leila Lindholm, og en av oppskriftene derfra ble utprøvd. Dette er rett og slett pizzadeig kjevlet tynt og toppet med fetaost, urter (fra egen hage..), salt og honning!

En herlig smaksopplevelse! Mmm...


Herr Glede elsker blåmuggost, jeg har aldri hatt sansen, men etter å ha smakt brors pizza med spekeskinke og blåmuggost, har jeg begynt å like denne merkelige osten jeg også. Leste et "tapas-tips" på nett, om å kombinere smørstekts sopp med blåmuggost. Veldig godt!


Timian- og saltbakte poteter med chorizo er et "must"!


Med aioli, en enkel salat, kjøttboller og foccacia hadde vi så et herlig tapasmåltid! Det er endel arbeid å lage tapas, men det er sååå verdt det!

Dagens Næringsliv skrev om matbloggere i sitt fredagsbilag denne uken. Interessant lesing. Lekkermunn var den eneste norske bloggen som var nevnt. Liker å lese om andre som elsker å lage mat. Likte de spørsmålene hun og medbloggere diskuterte, eks: "Hvis du må klare deg med en ingrediens resten av livet, hvilken?"
Hva skulle jeg svart her, tro? Hva med deg?


Vi har allerede blitt inkludert i byggefeltet vi skal bo i. Tidligere i uken var vi på nabogrilling - kjempekjekt! I går kveld var "nabokjerringene" samlet på terassen til en av våre kommende naboer. Jeg bakte grissini som jeg tok med. For øvrig også en fin rett til tapas, men også god snacks med en dip til. Jeg laget en tapenade ved siden av.

Grissini

2 dl melk
3 ts tørrgjær
1 ss sukker
6 dl hvetemel
75 g usaltet, mykt smør
2 ts salt
2 ss god olivenolje

Ønsket strø:
parmesan, sesamfrø, urter osv.

Varm opp melken til ca 38 grader, ha i gjær og sukker og sett kjelen til side, til det begynner å skumme lett. Ha i mel, smør, salt og olje og rør til du har en fast deig. Ha litt olje i bollen og sett den til heving, omtrent en time. Forvarm ovnen til 180 grader. Del deigen i fem deler. Kjevle ut rektangel, pensle med litt olje og dryss over ønsket strø. Jeg kjevlet over en ekstra gang, for å trykke "strøet" ned i deigen. Jeg brukte havsalt og rosmarin på halve, og havsalt og sesamfrø på resten. Bruk en pizzakutter og kutt ca 2 cm brede striper. Vri dem litt og legg dem på bakepapiret. Stek dem i ca 12 minutter eller til de har fått litt farge.

Grønn tapenade

600 g grønne, steinfrie oliven
4 ansjos
2 ss kapers
2 hvitløksfedd
50 g fetaost
4 ss olivenolje
svart pepper
2 ts sitronsaft

Kjør alle ingrediensene sammen med stavmikser.

I morgen drar vi til Trondheim, før vi setter kursen mot hytta utenfor Oppdal på onsdag. Masse å se fram til i uka som kommer altså!

6 kommentarer:

 1. YumYumYum, dere altså, magikere med mat! Helt flaut å be dere på gryterett vettu! ;)

  SvarSlett
 2. Nam....det så utrolig godt ut!
  Takk for tips.
  Og tusen takk for koselig kommentar på bloggen min.

  Klem fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 3. Nam! Såg herlig ut! Har notert meg både det eine og det andre her. Tapas er vår absolutte favoritt også, og er alltid spennande å prøve nye varianar.

  Er litt idiot på data og lurer på om du kan forklare meg korleis eg kan få opp nye innlegg til bloggane på lista mi? Sånn med bilde og når dei sist hadde innlegg.. Hadde vore veeeeldig supert!! :)

  SvarSlett
 4. Namnam! som alltid gir maten din meg vann i munnen.. Flott at du legger ut mattips (sier det igjen og igjen) :) Nå er jeg spent på å høre hvordan det går med husbygging og diverse? Er dere igang? Nå er vi tilbake fra en deilig ferie, og har virkelig fått ladet batteriene.. I morgen er hverdagen tilbake, og det kjennes ut som det blir verre enn noengang å sende Ø til Haugesund.. Jeg har det så mye bedre når vi er sammen. Men på tirsdag begynner jeg i full jobb, så da blir vel dagene gå fortere, og ikke så mye alene-tid. Spennende med ny hverdag!
  Stor klem og stor smil

  SvarSlett
 5. Åhh her var det mange flotte tapas-tips. Vi er også veldig glad i tapas, og kjempeflott med noen nye retter vi kan teste ut :)

  Ha en flott søndag
  Klem fra Eva

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...