søndag 13. november 2011

Poetisk pai og indisk kyllingsuppe


I går kveld var vi invitert i "kurvfest", en bursdagsfest der alle gjestene ble bedt om å ta med noe spiselig fremfor en gave. Et genialt konsept! Bordet bugnet av fristende mat av alle slag! Alt fra sushi til sterke kjøttboller i tomatsaus. Denne paien var mitt bidrag - det er favorittpaien her i huset...

Poetisk pai

Paibunn

100 g temperert smør
3 dl hvetemel
1 klype maldonsalt
3 ss vann

Smøret smuldres i melet. Tilsett salt og vann, og kna sammen til deig. La den evt. hvile i kjøleskapet før du trykker den ut i en smurt paiform. Jeg bruker å kjevle den ut så godt jeg kan, legge den i formen, for så å trykke den ut. La den gjerne gå litt "over kanten", for den trekker seg sammen/krymper når den blir stekt. Forstek bunnen på 200 grader i 10 minutter.

I fyllet er det litt sånn at man tar hva man har, men her er det du kan bruke:

4 sjampinjonger
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/2 grønn paprika
1/2 rødløk
1/2 gul løk
Evt. litt vårløk eller purreløk
Soltørket tomat i olje
Skinke eller bacon

1 boks fløte
5 egg
1 pk revet mozzerellaost

Fres først løk og sopp i smør, før du tilsetter paprikaen. Dette er viktig for å bli kvitt væsken, så paien ikke blir "fuktig". Når paibunnen er forstekt, strør du litt finhakket soltørket tomat i bunnen, sammen med litt olje fra glasset. Tilsett grønnsaksblandingen (vurder om det blir for mye fyll, spar evt litt og bruk til noe annet). Pisk sammen fløte og egg, og tilsett osten. Tøm blandingen over i paien. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter.Far i huset har fått servert indisk kyllingsuppe i dag. Fant oppskriften på Trines matblogg. Den var virkelig god! Ganske sunn er den nok også! (Kanskje ikke med hvitløksbrød til, men pytt pytt...)Vi brukte grillet kylling istedet for kyllingfilet.


Og mens pappa sov ut etter nattevakt, fikk jeg og Lille Glede bakt en sjokoladekake. Den var god som dessert etter middagen...

God søndagskveld!

3 kommentarer:

 1. Det var et lurt bursdagskonsept! Og her var det masse godt. Tror jeg må prøve både paien og suppa en gang. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. M-mmm, så mye godt! En veldig god idé å spleise på maten sånn. Har vært med på det flere ganger med tapas. Genialt og godt :)

  -Klem til deg-

  SvarSlett
 3. Den paien så jo bare helt nydelig ut, den skal jeg garantert prøve! Må nok innom bloggen din igjen, den er veldig fin og med masse positivitet, det liker jeg! Ha en riktig fin dag :)

  http://sitronsorbet.blogspot.com/2011/11/give-away.html

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...