Rødvinsbrød med nøtter. Denne oppskriften fanget selvsagt min oppmerksomhet! Første punkt var å bløtlegge pekannøtter i rødvin. Det ble gjort tidlig i dag. For ei herlig lukt! (Spesielt for ei høygravid Glede som ikke har smakt rødvin på mange måneder.. Hihi...)
Rødvinsbrød med nøtter
900 g hvetemel
100 g sammalt rug, fin
4 dl rødvin
3,5 dl vann
20 g salt
30 g gjær
300 g pekannøtter (eller valnøtter)
Som sagt, pekannøttene bløtlegges i rødvin god tid i forveien, gjerne over natten. Vinen siles av, før den blandes med mel, salt, gjær og nesten alt vannet i en eltemaskin. Resten av vannet og nøttene tilsettes når deigen slipper bollen. Jeg gjorde det for hånd, og hakket derfor nøttene før jeg tilsatte dem. La deigen heve 1-2 timer, før den deles i 12-14 biter og heves ytterligere 30 min under et bakeklede. Rundstykkene formet jeg ved å rulle "pølser" og tvinne dem noen ganger før jeg la dem på bakeplaten.
Stekes på 220 grader i 25-30 min.
Fredagskos i kveld ble da en enkel salat med avokado og skinke, servert med lune rødvinsbrød.
Sprøe og gode. Disse likte jeg!
P.S Jeg brukte noe mer grovt i deigen, og det funket fint.
Namm ! Dette skal jeg prøve :)
SvarSlettTenker du koste deg med en hint av rødvin ;)
God helg !
Klem fra Janne
Ja det var en ny vri på brød! Så veldig godt ut.
SvarSlettJeg krysser fingrene for at noen er ekstra snille og gir deg en etterlengtet spark :)
God helg til dere!
Å, det høres veldig delikat ut. Ønsker deg at du får denne puten under :)
SvarSlettNissen leser kanskje med?
Klem, PiPa
Hei! Nå var jeg innom her for første gang, og innså nettopp at jeg har tuslet rundt på bloggen din i en halvtimes tid..og bare kost meg. Herlig blogg du har! Her kommer jeg til å titte innom fast :)
SvarSlettHa en flott uke!
Heisan Glede
SvarSlettDenne oppskriften adopterer jeg øyeblikkelig! Jeg elsker brød og jeg elsker å bake brød, er ingen søtmoms også med rødvin i!!! Så spennende!
Her er minstemann fremdeles febersyk, så det blir nok en dag med ny dagsplan,hi,hi!
Ha en finfin dag, Glede!
Klem fra Kaspara