onsdag 11. januar 2012

Fine julegaver, pluss boktips!


Matglede står sentralt her hos oss. Som jeg har sagt tidligere, er vi litt sånn at vi under et måltid kan diskutere hva vi skal spise ved neste måltid... Noen av dere så kanskje bildet jeg viste i forrige innlegg? Det fikk jeg av søskenbarnet mitt, og hun hadde også fått laget disse gryteklutene spesielt til meg da hun var på ferie i Frankrike. Snakk om julegaver med omtanke!Snille mamma`en og pappa`en min overrasket oss med en Kenwood major i julegave. Nå skjønner jeg hvorfor mamma antydet at jeg kanskje burdet få julegaven tidlig i desember, da jeg var høygravid og bakte brød annenhver dag for å få ut frustrasjonen. Hehe.. En skikkelig kjøkkenmaskin har i alle fall stått høyt på ønskelista, og blir nok myyyye brukt.


Kaldheving av brød er genialt! Satte en brøddeig i går, og bakte ut og stekte brødene i dag. Brukte denne oppskrifta, men kuttet ut fiken og anis denne gangen, da Lille Glede liker best "nøytrale" brød. Deigen hever fint i kjøleskapet over natta, og yoghurt og sirup gir et saftig brød med sprø skorpe. Jeg tredobler oppskrifta, og lager fire brød. Og med Kenwood`en er det fort gjort å "hive" sammen en deig!


Et lite hint til kjæresten - enten det er Herr eller Fru Glede som lager maten:


Til slutt vil jeg komme med to boktips. Før jul bestilte jeg disse bøkene på Capris.


Fantastisk fin kokebok helt etter min smak! Nydelige oppskrifter på salt og søtt, superfood, historier og fiiine bilder. Oppskrifter til høytider og også tips til andre ting man kan lage. Har også Greven og kammerjunken av samme forfatter, og ønsker meg også de andre bøkene Sif Orellana har laget.

Denne boka var premie i en give away på en eller annen dansk blogg jeg var innom. Jeg vant ikke, men ble fristet til å kjøpe den. Den gir tips til hva du kan lage og gjøre i de forskjellige månedene i året. Også dette er ei bok som treffer meg og gjør meg superinspirert! Får lyst til å sette i gang umiddelbart. Problemet er bare å velge hva man skal prøve først! :)


2 kommentarer:

 1. Her fant jeg enda en god blogg :) Lagt meg til som følger :)

  SvarSlett
 2. O du kjære Kenwood! Det er en perfekt gave :) vi fikk det i innflytningsgave av foreldrene til Ø, og plutselig har vi blitt flinkere til å slenge sammen deiger også (spesielt Ø faktisk, som er best på brødbaking).
  Så fin tavle, med "kyss kokken" på. Jeg er svak for tekster og fine ord rundtomkring, spesielt på tavler skrevet med kritt :)
  Jeg har kommet meg på jobb, etter en hel mandag sammen med verdens fineste jenter og kjoleprøving. For en fantastisk dag!! Og du, jeg skal bare ha èn kjole altså, men det var kjole nummer to jeg prøvde, som var drømmekjolen :) Gleder meg til å vise deg den :)
  Ønsker deg og lillebror en fin tirsdag. Stor klem sendes i din retning

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...