fredag 22. februar 2013

10 vinterferiegleder


1. Å konstatere nok en gang at jeg er veldig fornøyd med utsikten her i Halsahagen!


2. Å lese "Gartnerinden og lykkesmeden", mens jeg nikker, smiler, snakker høyt og noterer "i margen". Ei bok som passer meg perfekt der jeg nå er i livet.3. Å bake sjokoladekake med squash! Tror nesten jeg må si at det er den beste sjokoladekaken jeg har bakt (etter min smak). Nydelig, med mørk sjokolade... Jeg tok utgangspunktet i denne oppskriften. Jeg brukte creme fraiche istedet for fløte, og hadde bare 4-5 dl squash. Kuttet også nøtter. Økologisk rårørsukker er blitt en fast erstatning for raffinert sukker her i huset. Visste du at rårørsukker fortsatt har mineraler og sporstoffer som hjelper oss å bryte ned sukkeret?


Sjokoladekaken fikk en improvisert glasur med naturell kremost, litt smeltet mørk sjokolade, litt knust rårørsukker, litt vaniljesukker og litt kokosmel.

Bitene under fikk bli med på tur i akebakken!4. Å se sola skinne inn i huset! Nå er det snaart vår, folkens!


5. Å ha tid til å lage en stor porsjon bolognesesaus.


6. Å få nytt Boligliv i posten. Er såå glad i Boligliv!


7. Å få besøk av gode venninner og servere snackpizza med hjemmelaget ruccolapesto, ost og miniplommetomat (og sjokoladekake med squash, selvsagt!).


8. Å lage regnbuemat!


9. Å gå tur i solskinnet. (Jeg er med på dytt, er du?)
10. Å lage ekstra god fiskegrateng. For øvrig med rester. Litt erter fra fryseren, mais, paprika, purre, PARMESAN, makaroni og torsk (grønnsakene freste jeg litt i panna for å få bort vannet). Eggeplommene blandet jeg i hvitsausen med grønnsakene. Eggehvitene pisket jeg stiv med litt salt og la oppå blandingen. Gratengen ble toppet med en blanding av strøkavring og revet ost.2 kommentarer:

  1. Disse gledene var fine gleder! Og den pizzaen? Mmm den så himmelsk ut! God helg.

    SvarSlett
  2. Hei! Nå er det altfor lenge siden jeg har vært innom hos deg, så koselig det var å lese seg litt tilbake, mange herlig innlegg og god inspirasjon! Takk for at du deler mye fint med oss ;)
    Jeg er ikke like flink til å legge igjen kommentar, men jeg leser! God helg til deg og dine!

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...