torsdag 25. april 2013

Tryll med fiskerester og tørt brød!

I slutten av uka hender det at det har hopet seg opp med litt rester i kjøleskapet. Kjenner du deg igjen? 

Forrige uke hadde vi en laksebit og en torskebit liggende fra middagene tidligere i uka. En glimrende anledning til å lage denne nydelig suppen inspirert av ei oppskrift fra Boligliv.

Fiskesuppe med epler og karristicks


Skjær opp brødet i staver. Bland 4 ss olje og 1 ts karri. Legg stavene på et bakepapir, drypp karrioljen over og vend forsiktig rundt. Dryss på salt og bak dem ved 200 grader varmluft i 6-7 minutter til de er gylne og sprø.

Hakk løk og hvitløk og stek i olje sammen med litt karri, paprikapulver, salt og pepper. Tilsett en raus liter vann (evt buljong)

Kutt opp 1-2 epler i biter og vend dem i 1 ts eddik, jeg brukte hvitvinseddik.

Kutt opp de grønnsakene du har i kjøleskapet, jeg hadde litt brokkoli, litt blomkål, gulrot, potet og paprika. Ha grønnsakene i gryta og kok i noen minutter til grønnsakene er møre. Tilsett fiskerester (jeg hadde laks og torsk), epler, ca 1 dl matfløte og 2 ts eddik. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Server med brødstavene!Nydelig god! Spesielt når den ikke var glovarm... Gooode smaker! 

Og ikke nok med det. Vi hadde brukt opp grønnsaksrester, fløterester, fiskerester og brødrester  - med andre ord var kjølehjørnet klart for helgehandel!


3 kommentarer:

 1. Det så skikkelig godt ut! Det gir en skikkelig god følelse å finne en fin måte å bruke rester på. Takk for inspirasjon! Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Ser og høres kjempegod ut!! GOD HELG!!
  Siri

  SvarSlett
 3. Hei Glede
  Du slutter aldri å lage fristende retter og akkurat nå kunne jeg tenkt med denne fiskesuppen din til nattmat. Nattmat har alltid hørtes forlokkende ut. Glemmer ikke at min gamle farfar ymtet om nattmat en Sankt Hansaften da jeg var barn. Nattmaten var tørre Mariekjeks, stor skuffelse!
  Glade dager til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...