mandag 15. juli 2013

Makalaust





Jeg er stolt over å ha vært med på noe makalaust. Vi har et flott skolebygg som er tomt i bygda mi, og jeg jobber i ei gruppe som skal prøve å skape ny aktivitet i bygninga. Vi bestemte oss for å få i stand ei sommerutstilling, og fikk samlet mange flotte deltakere med tilknytning til bygda - både folk som bor her og folk som har flyttet herfra.


Disse diktene av Toril Nybrott var det første vi "sikret oss". Nydelige dikt om medmenneskelige tema som alle kan kjenne seg igjen i.


Vi har et begrep som heter "Randiboller" her jeg bor, og alle vet hvordan de smaker og hvem som lager dem. Kanelsnurrene er også i en klasse for seg. Randi Settemsdal sørger for fersk gjærbakst hele uka ustillinga er åpen.


Vi har tatt i bruk sløydbenker til bord, og her kan dere se malerier av Elin Anita Aasland, bosatt i Trondheim.


Diktet "Berrføtt" over en kasse med gress. Her kan man gjerne stå berrføtt i graset mens man leser diktet... 

I tillegg stiller vi ut kjoler og puter i merket "Fåreklær" av Mona Seter Otnes, maleri av Janne Hassel Weiseth, jakker av Ingrid Seter Otnes, porselens- og rosemaling av Sigrun Hesjehagen, imponerende detektorfunn av Nils Ove Halle, redesign og ulikt håndverk av Hilde Røe, gamle fotografier fra Halsa ved Jan Aasland, Helge Indreiten og Nils Halse. På åpninga spilte en kommende stjerne, Øyvind Weiseth, fra sin ferske EP - og vi avsluttet kvelden med ei magisk konsertforestilling ved Toril Nybrott og Hilda Myhre Børke.

Alle har til felles at de er makalaus - det finnes ikke maken. Derfor fikk utstillinga navnet Makalaust. Bor du i distriktet og får lyst til se mer, er du velkommen til Stornaustet Halsa mellom kl.16-19 fra mandag til fredag denne uka.



3 kommentarer:

  1. Så kjekt å kunne være med på noe slikt - og så flott at dere får det til! Det står nok mange tomme bygg rundt som kunne vært brukt på en kreativ måte. Lykke til med utstillingen :)

    SvarSlett
  2. Ja er vi ikke flinke på begge sider av fjorden:))) Ei helside i Tidens Krav på hver av "oss":))) Skulle gjerne ha vært hos dere, men vet ikke om jeg rekker det - vi åpner utstilling her i Todalen til helga med Britt Fuglevaag og feriefolk kommer og går - og så skal man jo faktisk jobbe litt også....puh.... Sommeren er travel - ikke minst for alle oss frivillige og kreative;) Klem - håper vi treffes en vakker dag, hadde vært trivelig å utveksle idèer.....

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...