søndag 28. juli 2013

8 sommerglade


1. Nydelige feriedager hjemme. 
Vi gjør alt og ingenting og nyter det!


2. Takket være svigerfar og Herr Glede er ei utestue i ferd med å bli til. Litt tilfeldig innredet foreløpig - ei Rice-matte vi plutselig husket vi hadde under platten hadde perfekt størrelse.


Her har vi tilbringt hver kveld siden taket kom på. Ikke det at det har regnet, men det er ekstra lunt å sitte her på kveldstid - og det er supert å spise her på dagtid når sola er intens. Her kan du skimte en gammel skolepult fra skolen jeg jobber på. Sikret meg to da pultene skulle kastes.3. Steinalderbrød! Dette må du bare prøve! Nydelig med ost! Latterlig enkelt å lage.
Oppskrifta fant jeg i Boligliv.

Steinalderbrød

100 gram gresskarkjerner
100 gram solsikkekjerner
100 gram linfrø
100 gram sesamfrø
100 gram mandler, hakket
100 gram valnøtter, hakket
5 egg
2 ss olivenolje
2 ts salt
100 gram tørkede frukter (f.eks fiken og aprikoser)

Sett ovnen på 160 grader. Bland alle ingrediensene og tøm massen i ei brødform kledd med bakepapir. Stek brødet i ca 1 time. Avkjøl brødet, før det skjæres i skiver.

Jeg bakte brødet på lørdag, har hatt det i kjøleskapet og det smaker like godt nå to dager etter.


4. Å gå ut og klippe av friske blomster å sette i en vase. For meg er det luksus!


5. Grillet pizza! Fy fasan, sier jeg bare! Har du en steinplate til pizzabaking, legger du den på grillen med det samme du har tent på kullet. Form runde pizzaer på bakepapir, helst tynnere kjevlet enn her. Klipp bakepapiret rundt langs kanten, men la det være igjen en flik som du kan bruke til "håndtak" når du skal dra bort papiret. Legg pizzaen på den varme steinplata, legg på lokket på grillen og stek i ca 2 min. Ta av lokket og dra bort bakepapiret. Stek i 5-10 minutter til - avhengig av hvor varm platen er. Dette går fort!

Sååå godt, med ordentlig sprø skorpe. Her med tomatsaus med chiliolje, pepperoni, selvplukket kantarell (fra i fjor) og ananas, parmesan og hvitost.6. Sitte ute til sola går ned - hver kveld!


7. Turorientering, flere generasjoner sammen.


8. Denne suppa ble vi heldige med! Tok utgangspunkt i ei oppskrift fra boka Under valnøttreet; Fiskesuppe fra Paradiset. Løk og hvitløk frest i olje. Deretter tilsatte jeg raust med chiliolje og friske urter fra hagen, samt potet, tomat og gulrot i biter og staver. Etter ei lita stund tømte jeg over god, økologisk buljong og lot det koke i ca 10 minutter. Til slutt fikk matfløte og laksebiter komme oppi, før suppen ble servert fem minutter etterpå - men timian på toppen OG olivenboller, selvfølgelig.


2 kommentarer:

  1. For noen fantastiske sommerbilder!
    Kan jeg spørre hva dere har lagt som tak på utestua?

    SvarSlett
  2. Å nå ble jeg sulten! flotte bilder og oppskrifter, takk for du deler.Ha en flott sommer:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...