tirsdag 26. februar 2013

Hils på ei glad marihøne


Dette innlegget vil jeg dedisere til min mamma. I barndommen, laget hun mange herlige og fine kostymer til meg - noen ganger ut fra mine ideer, men oftest fra hennes eget utømmelige, kreative hode; f.eks tomat, klovn, "vinter og sommer" (todelt kostyme) og kråke.

Jeg har et ønske om å "bringe videre" dette med å lage egne kostymer til karneval. Min tanke er å bruke kreativiteten, at det ikke skal behøve å koste noe særlig og det skal ikke nødvendigvis være så tidkrevende - dette som en slags motpol til masseproduksjonen av billige kostymer, som henger i lekebutikker på denne tiden av året (sett fra et miljøperspektiv). 

Tenker også at det er en "hyllest" til det uperfekte. Det skal se hjemmelaget ut, det skal være litt skjevt og sjarmerende. Da jeg satt i kveldslys og sydde kostymet, trodde jeg at jeg brukte svart tråd, men oppdaget neste dag at tråden var.. blå. Akkurat slike ting er jo litt morsomt, synes jeg. 

Da Lille Glede skulle på årets karneval, ble vi enige om at det kunne være morsomt å være marihøne og jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk på å lage mitt første barnekostyme. Jeg søkte etter inspirasjon på pinterest og fikk dermed et bilde i hodet på hvordan kostymet skulle se ut. Jeg brukte en rød og lang, gammel singlet som jeg hadde pakket bort. Vingene og prikkene ble laget av noen svarte ammesingleter, og de ekstra beina er laget av ei strømpebukse som Lille Glede har vokst ut av. Det eneste jeg har kjøpt er "diademet", men så flere ideer på pinterest til hvordan jeg kunne laget dem, f.eks med piperensere eller heklet.


Jeg var spent på hvordan Lille Glede ville reagere da kostymet var ferdig, nettopp med tanke på dette uperfekte - men hun var strålende fornøyd! Da var det verdt de timene jeg brukte på det, og det var ikke så mange timer altså. Og så tenkte jeg på jenta mi mens jeg gjorde det.. Og på mammaen min.


Vingene er klipt ut av en "bleiepappkasse" og jeg brukte et kakefat som "mal". Jeg passet på at "bretten" ble med, slik at jeg kunne utnytte det til at vingene kunne "blafre", hvis du skjønner hva jeg mener. Vingene er sydd fast til kjolen med ei stor nål og bomullsgarn (sydde gjennom pappen).


Du vet boka du kan vinne i min gi-vekk? Der står det noe om dette med å sy egne kostymer:

"Heldigvis har jeg indset, at et kostumes succes ikke nødvendigvis afhænger af, at alle deler er perfekte. Hemmeligheden ved et godt kostume er at finde og udvikle den bestemte detalje, som rummer hele fortællingen i sig." 
                                              Helle Schjønning 


fredag 22. februar 2013

10 vinterferiegleder


1. Å konstatere nok en gang at jeg er veldig fornøyd med utsikten her i Halsahagen!


2. Å lese "Gartnerinden og lykkesmeden", mens jeg nikker, smiler, snakker høyt og noterer "i margen". Ei bok som passer meg perfekt der jeg nå er i livet.



3. Å bake sjokoladekake med squash! Tror nesten jeg må si at det er den beste sjokoladekaken jeg har bakt (etter min smak). Nydelig, med mørk sjokolade... Jeg tok utgangspunktet i denne oppskriften. Jeg brukte creme fraiche istedet for fløte, og hadde bare 4-5 dl squash. Kuttet også nøtter. Økologisk rårørsukker er blitt en fast erstatning for raffinert sukker her i huset. Visste du at rårørsukker fortsatt har mineraler og sporstoffer som hjelper oss å bryte ned sukkeret?


Sjokoladekaken fikk en improvisert glasur med naturell kremost, litt smeltet mørk sjokolade, litt knust rårørsukker, litt vaniljesukker og litt kokosmel.

Bitene under fikk bli med på tur i akebakken!



4. Å se sola skinne inn i huset! Nå er det snaart vår, folkens!


5. Å ha tid til å lage en stor porsjon bolognesesaus.


6. Å få nytt Boligliv i posten. Er såå glad i Boligliv!


7. Å få besøk av gode venninner og servere snackpizza med hjemmelaget ruccolapesto, ost og miniplommetomat (og sjokoladekake med squash, selvsagt!).


8. Å lage regnbuemat!


9. Å gå tur i solskinnet. (Jeg er med på dytt, er du?)




10. Å lage ekstra god fiskegrateng. For øvrig med rester. Litt erter fra fryseren, mais, paprika, purre, PARMESAN, makaroni og torsk (grønnsakene freste jeg litt i panna for å få bort vannet). Eggeplommene blandet jeg i hvitsausen med grønnsakene. Eggehvitene pisket jeg stiv med litt salt og la oppå blandingen. Gratengen ble toppet med en blanding av strøkavring og revet ost.



onsdag 20. februar 2013

Er du helt sikker...?





... på at du ikke vil ha denne boka av meg? Jeg gir nemlig bort et eksemplar til en av dere lesere - bare fordi dere er til

"Magiske måneder" er ei av mine favorittbøker. Boka er inndelt etter månedene i året, og her er det massevis av ideer til ting man kan lage, samt fristende oppskrifter på mat som passer til alle årstider og høytider. Det er og endel fakta om merkedager - så den funker som en slags oppslagsbok også. Blir aldri lei av å bla i den!








Du behøver bare å legge igjen en kommentar på et tidligere innlegg (følg linken ved å klikke her). Vinnersjansen øker om du legger deg til som følger og/eller deler bildet under på din blogg. Klikk her for å delta.

Jeg vet av mange av leserne mine ikke har egen blogg, og jeg håper virkelig dere legger igjen en kommentar også - uansett om jeg kjenner dere personlig eller ikke. Husk å legg igjen e-postadresse. 


tirsdag 19. februar 2013

Til meg selv


... siden jeg snart har bursdag
... og siden jeg har vinterferie
... og siden sola skinner

Nå skal jeg UT!

(Plakaten er bestilt her.)

søndag 17. februar 2013

Tacorester fra fredagen?



Sleng dem på en pizza! Det har vi gjort i dag. 

For ei stund siden fryste vi ned lettstekte pizzabunner med tomatsaus, de var kjekke å finne på en lat dag som denne.


På med tacokjøtt, salatrester (mais, paprika og ananas), revet ost og knuste tacochips på toppen. De fra Old el paso er uten palmeolje! 


Salsa var det tomt for. Tacopizzaen ble servert med rømme.
Knasende godt!

Tacokrydderet lager vi selv inspirert av denne oppskrifta. Inne hos Ren mat finner du forresten en super salsa-oppskrift!


fredag 8. februar 2013

Glede feirer med gi-vekk!



Hurramegrundt! Gledebloggen fyller snart 4 år! Ikke bare det, men for ei god stund siden passerte bloggen 200 000 gledelige treff

For 1 år siden feiret jeg 3-årsdag her inne med et stooort gavedryss. Da hadde bloggen rundet 100 000 treff. Det siste året har med andre ord vært Gledes beste år så langt, med over 100 000 treff! Mon tro hva 2013 vil bringe? 


Jeg har lyst til å feire 4 år og 200 000 treff med en "gi-vekk" til de glade leserne mine

Jeg vil gjerne gi en av dere en utgave av 
"Magiske måneder" - en av mine favorittbøker. 
Les mer om boka i et tidligere innlegg ved å klikke her

"Magiske måneder" er dansk og skrevet av Helle Schjønning. Her finner du oppskrifter og "gjør-det-selv"-prosjekter som passer for hver måned i året. Virkelig en MAGISK bok!

Siden denne boka er veldig "meg" og gjør meg GLAD, tenker jeg det må være en fin gave til en av de fine leserne mine.



Slik deltar du i gi-vekken:

- 1 lodd får du ved å legge igjen en kommentar.

- 3 lodd får du ved å legge igjen en kommentar + bli følger/være følger

- 4 lodd får du om du legger igjen kommentar, blir/er følger og linker til gi-vekken på egen blogg (bruk bildet først i innlegget)

Hadde vært veldig kjekt om du også fortalte litt om hvordan du fant Glede-bloggen, og om hvordan du ønsker at Glede-bloggen skal være i fremtiden.

Husk å skrive hvor mange lodd du tar.

Vinneren trekkes den 28. februar, på bloggens 4-årsdag og min egen 32-årsdag! :)


LYKKE TIL og takk for at du leser bloggen min!

søndag 3. februar 2013

Velkommen på regnbuefest!



"Mamma, kan jeg få ha en fest? En regnbuefest?"
"Hmm.. Ja, det må vi få til!"

I Lille Gledes barnehage har de temaet "Regnbue" for tida, og det har bokstavelig talt farget jenta vår her hjemme også. Hun snakker om ROGGBIF og farger, sier fram regler og synger regnbuesanger. Herlig når barnehagen inspirerer ungene slik! 

RØDT ER SØTT

"Rødt er søtt", sa Tommeltott
"Blått er flott", sa Slikkepott
"Grønt er skjønt", sa Langemann
"Er gult no kult?", lo Gullebrand
"Det syns jeg!", sa Lille Petter Spillemann


Regnbuefest ble det altså. Barnehagevenninner ble invitert, og fire prinsessekledde (typisk antrekk på regnbuefester...?) jenter møttes i går til noen fargerike timer sammen.


Vi brukte det vi hadde fra før i skuffer og skap, og handler inn sugerør og slikt på butikken.

Rosa gavepapir ble duk, noen "skrukkete" rosa servietter ble bordkort og vi laget "regnbuesugerør". De viste seg å være utfordrende å drikke av, men litt artig også da. Klipte av dem litt så de skulle passe bedre i koppene, og brukte restene til å pynte litt ekstra på bordet.


En regnbue av smarties! 
Den ble spist opp på et blunk!




Ballonger hører med når det er fest, har jeg forstått. :)


Vaffelrøre med grønn, gul og rosa pastafarge - vips så hadde vi regnbuevafler!







Lille Glede og den første gjesten hjalp meg å lage "regnbuefruktspyd"



Gjestene fikk med seg et lite minne hjem.

Nesten så jeg fikk lyst til å lage regnbuefest for voksne også.
Vil du komme..? Hihi.

Visste du at "regnbuefest" faktisk er et ord? Fant masse inspirasjon på pinterest. Helt utrolig hvor kreativ folk er. Klikk her om du vil se.



fredag 1. februar 2013

Min absolutte favoritt


... Sif Orellana har kommet med ei ny bok, og den er herved bestilt. Se på den forsiden - den bare roper på meg! Sif skriver "livsstilskokebøker", og jeg har tre av dem fra før - blir aldri lei av å lese i dem! Kan nesten ikke vente med å bla i "Gartnerinden og lykkesmeden". Jeg blir full av kriblende glad inspirasjon når jeg leser disse bøkene! Oppskriftene bruker å være midt i blinken for min familie, og er også full av refleksjon, tips og ideer. Les mer her
Jeg bestilte min utgave her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...