fredag 18. november 2011

Rødvin i brød!?


Rødvinsbrød med nøtter. Denne oppskriften fanget selvsagt min oppmerksomhet! Første punkt var å bløtlegge pekannøtter i rødvin. Det ble gjort tidlig i dag. For ei herlig lukt! (Spesielt for ei høygravid Glede som ikke har smakt rødvin på mange måneder.. Hihi...)


Rødvinsbrød med nøtter

900 g hvetemel
100 g sammalt rug, fin
4 dl rødvin
3,5 dl vann
20 g salt
30 g gjær
300 g pekannøtter (eller valnøtter)

Som sagt, pekannøttene bløtlegges i rødvin god tid i forveien, gjerne over natten. Vinen siles av, før den blandes med mel, salt, gjær og nesten alt vannet i en eltemaskin. Resten av vannet og nøttene tilsettes når deigen slipper bollen. Jeg gjorde det for hånd, og hakket derfor nøttene før jeg tilsatte dem. La deigen heve 1-2 timer, før den deles i 12-14 biter og heves ytterligere 30 min under et bakeklede. Rundstykkene formet jeg ved å rulle "pølser" og tvinne dem noen ganger før jeg la dem på bakeplaten.
Stekes på 220 grader i 25-30 min.


Fredagskos i kveld ble da en enkel salat med avokado og skinke, servert med lune rødvinsbrød.
Sprøe og gode. Disse likte jeg!

P.S Jeg brukte noe mer grovt i deigen, og det funket fint.

torsdag 17. november 2011

Kanskje...

... den fineste juleputa jeg har sett på lenge!
Setter den på ønskelisten.

onsdag 16. november 2011

Glede, lykke og kos


På en Moldetur kom jeg over disse herlige keramikkproduktene fra Vestnes. Jeg måtte selvsagt ha denne skåla... Fikk den forresten av mammaen min.


Selv kjøpte jeg disse to telysestakene. Liker å omgi meg med slike "gode" ord. Tror det har en positiv effekt lese dem ofte! :)


Vi kom over et bruktmarked også. Her var det sikkert 10-15 Bjørn Wiinblad-platter og en av dem fikk bli med meg hjem. Nå har jeg tre stykker.


Her fant jeg også et fat i Daisy-serviset fra Turi Design. Skal vise samlingen så langt i et senere innlegg.

søndag 13. november 2011

Poetisk pai og indisk kyllingsuppe


I går kveld var vi invitert i "kurvfest", en bursdagsfest der alle gjestene ble bedt om å ta med noe spiselig fremfor en gave. Et genialt konsept! Bordet bugnet av fristende mat av alle slag! Alt fra sushi til sterke kjøttboller i tomatsaus. Denne paien var mitt bidrag - det er favorittpaien her i huset...

Poetisk pai

Paibunn

100 g temperert smør
3 dl hvetemel
1 klype maldonsalt
3 ss vann

Smøret smuldres i melet. Tilsett salt og vann, og kna sammen til deig. La den evt. hvile i kjøleskapet før du trykker den ut i en smurt paiform. Jeg bruker å kjevle den ut så godt jeg kan, legge den i formen, for så å trykke den ut. La den gjerne gå litt "over kanten", for den trekker seg sammen/krymper når den blir stekt. Forstek bunnen på 200 grader i 10 minutter.

I fyllet er det litt sånn at man tar hva man har, men her er det du kan bruke:

4 sjampinjonger
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/2 grønn paprika
1/2 rødløk
1/2 gul løk
Evt. litt vårløk eller purreløk
Soltørket tomat i olje
Skinke eller bacon

1 boks fløte
5 egg
1 pk revet mozzerellaost

Fres først løk og sopp i smør, før du tilsetter paprikaen. Dette er viktig for å bli kvitt væsken, så paien ikke blir "fuktig". Når paibunnen er forstekt, strør du litt finhakket soltørket tomat i bunnen, sammen med litt olje fra glasset. Tilsett grønnsaksblandingen (vurder om det blir for mye fyll, spar evt litt og bruk til noe annet). Pisk sammen fløte og egg, og tilsett osten. Tøm blandingen over i paien. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter.



Far i huset har fått servert indisk kyllingsuppe i dag. Fant oppskriften på Trines matblogg. Den var virkelig god! Ganske sunn er den nok også! (Kanskje ikke med hvitløksbrød til, men pytt pytt...)Vi brukte grillet kylling istedet for kyllingfilet.


Og mens pappa sov ut etter nattevakt, fikk jeg og Lille Glede bakt en sjokoladekake. Den var god som dessert etter middagen...

God søndagskveld!

tirsdag 8. november 2011

Garantert sprø skorpe...


... når man baker Kasparas rugbrød . Jeg har tilpasset oppskriften litt, ved å tilsette litt mindre sirup og mer grovt. Bruker både grovt og fint rugmel, og mer enn 1/2 kg. Det funker fint!


Dette har vært "matpakkebrød" her i huset en liten måned nå, og Lille Glede elsker det! Hjelper nok at det er litt sirup i det, men er uansett supert når treåringen liker hjemmebakt!
Anbefales!

fredag 4. november 2011

19 grader...


... er ikke så verst når vi har kommet til november. Her i denne stolen har jeg kost meg en liten stund i dag, sammen med Sweet Paul. Det var så varmt at jeg måtte "kaste" strikkekofta. Har begynt å drømme og planlegge førjulstida. Nå har jeg termin 15. desember, så vi får se hva jeg får gjennomført... Men det er deilig å drømme seg bort!


Veldig fornøyd med disse rosene jeg kjøpte på Plantasjen. Dama som hjalp meg sa de skulle blomstre langt utover høsten, men at de skulle holde så lenge, det trodde jeg ikke.


Elsker å se ferja gli over fjorden.


Nå står ei gryte med Stifado og godgjør seg på kjøkkenet. Det lukter høst, kanel og rødvin! Hjortekjøtt brukter vi forresten i denne greske retten, og det funker fint! Oppskrift finner du ved å trykke her.

torsdag 3. november 2011

Detaljer


Med et hus som venter på helgevask, er det fint å kunne ta noen nærbilder. Her er noen av fjorårets kongler, men har planer om å ta med Lille Glede på kongleplukking en av de nærmeste dagene. På Cornelias hus solgte de "kongle-girlander". Kjempefine - men de kan man jo lage selv, sant?



Snille mamma kom med en bukett forrige uke og de er fine enda. Nydelig farge.


Her går det unna med Pukka lakris og kanel om dagen. Her ser dere også et slitt, gammelt brett jeg kjøpte i vår lokale interiørbutikk for 90 kroner. Nydelig blåfarge.


Er stadig på jakt etter flere fat i denne serien fra Turi Design. Mine favoritter!


Et lite hint av førjulsstemning. Telysstaken er kjøpt på nyåpnede Living i Trondheim.


På Interia kjøpte jeg et av disse kule armbåndene. Har brukt det mye allerede.

God torsdag alle sammen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...