Rødvinsbrød med nøtter. Denne oppskriften fanget selvsagt min oppmerksomhet! Første punkt var å bløtlegge pekannøtter i rødvin. Det ble gjort tidlig i dag. For ei herlig lukt! (Spesielt for ei høygravid Glede som ikke har smakt rødvin på mange måneder.. Hihi...)
Rødvinsbrød med nøtter
900 g hvetemel
100 g sammalt rug, fin
4 dl rødvin
3,5 dl vann
20 g salt
30 g gjær
300 g pekannøtter (eller valnøtter)
Som sagt, pekannøttene bløtlegges i rødvin god tid i forveien, gjerne over natten. Vinen siles av, før den blandes med mel, salt, gjær og nesten alt vannet i en eltemaskin. Resten av vannet og nøttene tilsettes når deigen slipper bollen. Jeg gjorde det for hånd, og hakket derfor nøttene før jeg tilsatte dem. La deigen heve 1-2 timer, før den deles i 12-14 biter og heves ytterligere 30 min under et bakeklede. Rundstykkene formet jeg ved å rulle "pølser" og tvinne dem noen ganger før jeg la dem på bakeplaten.
Stekes på 220 grader i 25-30 min.
Fredagskos i kveld ble da en enkel salat med avokado og skinke, servert med lune rødvinsbrød.
Sprøe og gode. Disse likte jeg!
P.S Jeg brukte noe mer grovt i deigen, og det funket fint.