lørdag 27. august 2011

Lottas soppkakor og tapas for to


Under studiene ble jeg godt kjent med en utrolig fin jente fra Sverige. Vi delte gleden ved å lage mat, og jeg har flere oppskrifter fra henne i kokeboka mi.


En av dem er oppskriften på supergode "soppkakor". De ligner vel på norske "lapper". Jeg tillater meg å dele den med dere og sender med det samme en stor hilsen til min gode venninne om hun tilfeldigvis skulle titte innom.

Lottas soppkakor

1 egg og 1 dl sukker vispes luftig
3 dl mel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk

Lag røren og la den svelle minst 1 time. Soppkakene stekes i smør, og vendes når de er "buggliga". :)


Nytes med f.eks ost eller syltetøy. En nydelig avslutning på lørdagsfrokosten eller til ettermiddagskaffen... Lille Glede smakte disse for første gang i dag, og de falt i smak for å si det sånn! Vi laget de fleste søte og små så de skulle passe i barnehender.


I kveld har vi hatt tapas for to.
Enkel salat med avokado, tomat og balsamicosirup.
Aioli
Oliven
Kjøttboller (karb.deig, kjøttdeig, tomatpure, ketchup, presset hvitløk, olivenolje, basilikum og salt - veldig barnevennlig!)
Småpizza med soltørket tomat eller med kantarell, parmesan og timian.
Melonskiver

3 kommentarer:

  1. Nam, nå ble jeg sulten selv om jeg i grunn er veldig mett :) Sånne lapper er ikke bare veldig godt, men også skikkelig koselig!

    SvarSlett
  2. Hurra! Oppskriften på sånne lapper har jeg tenkt på lenge, men glemt å lete etter. Supert at du la det ut! :)

    SvarSlett
  3. Mmm de så gode ut!
    Minner kanskje om amerikanske pannekaker, eller?
    Ha en fin søndag!

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...