lørdag 3. september 2011

Regnbue og gode naboer


Selv om jeg gjerne skulle sovet pittelitt lenger en lørdagsmorgen, er det ikke så verst å få med seg dette synet... Tror det var første gang Lille Glede så en regnbue. Det var stas!Uka har rast i vei. Høydepunktet var hyggelig besøk fra gode naboer. Vi fikk et tilbud vi ikke kunne si nei til; de kom på besøk - og hadde med seg både middag og dessert. Luksus en helt vanlig tirsdag.


Kremet skogsoppsuppe (naboene er lidenskaplige sopplukkere) med persille og et hint av cayennepepper. Revet parmesan på toppen og hvitløksbaguetter ved siden av. Nam og dobbeltnam. Takk igjen for en trivelig kveld, dere to!


Herr Glede prøver å få en basilikumplante kjøpt på dagligvarebutikken til å holde litt mer enn fjorten dager. Denne har stått ute, og vi trodde nesten den hadde gitt seg over - men nå har det vokset til blader og det ser ut til at den kan holde litt til.


Noen som har erfaring med å holde liv i slike urteplanter? Vi synes basilikum er vanskeligst. Det er akkurat som om de er programmert til å visne.. Vil gjerne ha gode tips. :) 

2 kommentarer:

 1. Kjære Glede
  Så fantastiske naboer dere har! Hjemmelaget sopp-suppe av selvplukkede sopp høres jo nydelig ut!
  Ikke så farlig å stå opp en tanke tidlig heller sikkert med regnbuen hengende på himmelen.
  Apropo hva jeg hadde i bollen med bakst på forklebildet; eplemuffins fra hagens epler.
  Det er så koselig å hente inn epler å bruke dem til bakst og desserter.
  Her skal vi snart på sykhusvisitt til mamma som i går ahdde brukt rullatoren og beveget seg til sykhusets dagligstue. Pleierskene skrøt hemningsløst av henne.
  Ha en finfin søndag, Glede!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg fant dette her på adressa.no i dag. Kanskje det virker...?

  «Min basilikum står både i uker og måneder like fin, og jeg tror jeg har oppdaget trikset:

  La plasten sitte på rundt rotområdet de første dagene. Urten er svært sensibel for uttørking. Har du en dyp og vid glasskrukke, større enn potten, kan du sette planten i den.

  Vann ofte og rikelig, jfr. over, men pass samtidig på at stilkene ikke råtner. Alle visne og råtne stilker drar du opp med rot. Små og tynne stilker kan også fjernes. Etter hvert står bare de kraftigste og beste stilkene igjen. Da kan du fjerne plasten.

  Urten bør stå varmt og solrikt, f.eks. i et vindu. Den tåler ikke kulde og trekk.

  Knip bare av toppene, da kommer det nye skudd.»

  Hilsen Pianotime-Marit :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...