onsdag 13. mars 2013

Laks på pinne


Inspirert av Berit Nordstrands bok Mat med mer (anbefales!), komponerte jeg og Lille Glede en ny middag i dag:

Laks på pinne - tex mex møter thai



Berit Nordstrands marinade:

0,5 dl extra virgin olivenolje
0,5 dl ferskpresset sitronsaft
2 ss tørket korianderblader
2-3 hakkede hvitløksbåter
1 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummen
1/4 ts gurkemeie
1 ts salt

Bland alle ingrediensene til marinaden.




Jeg bruker ofte en pose når jeg marinerer. Legg laksebiter i en pose og tøm marinaden over. Knyt igjen og rist slik at marinaden fordeler seg. La den ligge et kvarter.




Jeg valgte litt annet tilbehør enn Berit Nordstrand, og gikk for tomater og most avokado (med sitronsaft,  litt hakket basilikum og salt)...



... og rømme.


Laksebitene tredde vi på spyd og stekte dem i stekepannen.


Økologisk thai tortillachips med linfrø ble også servert som tilbehør.



Du vet den følelsen når du har planlagt og ordnet en middag, og ungene elsker det!? Den digger jeg. Det er jo ikke alltid like enkelt... Men - laks på pinne ble en suksess! Liker dere tex mex-smak hjemme hos dere, anbefaler jeg å prøve! For MiniGlede sin del serverte vi også ris til, og med litt soyasaus ble måltidet komplett.

At laksen kan spises fra pinnen, appelerer til barna. Masse god smak og litt sprø stekeskorpe vekker apetitten hos liten og stor.



Med en tomatbit på gaffelen, spiste Lille Glede opp restene av avokadomosen... 

Dette blir garantert en del av middagsmenyen vår!


1 kommentar:

  1. hei på deg!
    ser og høres så deilig ut! vi har hatt restemiddag i dag...ikke mye å skryte av, men prøver å ikke kaste så mye mat:-) kjempefine bilder som frister!
    fin kveld til deg!
    Siri

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...