søndag 17. mars 2013

4 glade



1. Skaugum bestikk arvet fra min bestemor. 
Liker det utrolig godt - kjekt å tenke på at bestemor også gjorde det.


Foreløpig har det fått "utstillingsplass" på kjøkkenbordet. Forresten ganske praktisk også, for man mangler ofte en kniv når man skal smøre først prim, så leverpostei og så makrell i tomat på brødskivene til små barnehender.



2. Kusmi-te av typen Euphoria med smak av appelsin og sjokolade. Lukter nydelig, gleder meg til å smake!



3. Vakre påskeegg fra Maileg som har kommet frem i helga. Digger tanken på at det snart er PÅSKE! Den beste høytida, spør du meg.



4. Karse hører med når det er påske! Karse lukter påske!





onsdag 13. mars 2013

Laks på pinne


Inspirert av Berit Nordstrands bok Mat med mer (anbefales!), komponerte jeg og Lille Glede en ny middag i dag:

Laks på pinne - tex mex møter thai



Berit Nordstrands marinade:

0,5 dl extra virgin olivenolje
0,5 dl ferskpresset sitronsaft
2 ss tørket korianderblader
2-3 hakkede hvitløksbåter
1 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummen
1/4 ts gurkemeie
1 ts salt

Bland alle ingrediensene til marinaden.




Jeg bruker ofte en pose når jeg marinerer. Legg laksebiter i en pose og tøm marinaden over. Knyt igjen og rist slik at marinaden fordeler seg. La den ligge et kvarter.




Jeg valgte litt annet tilbehør enn Berit Nordstrand, og gikk for tomater og most avokado (med sitronsaft,  litt hakket basilikum og salt)...



... og rømme.


Laksebitene tredde vi på spyd og stekte dem i stekepannen.


Økologisk thai tortillachips med linfrø ble også servert som tilbehør.



Du vet den følelsen når du har planlagt og ordnet en middag, og ungene elsker det!? Den digger jeg. Det er jo ikke alltid like enkelt... Men - laks på pinne ble en suksess! Liker dere tex mex-smak hjemme hos dere, anbefaler jeg å prøve! For MiniGlede sin del serverte vi også ris til, og med litt soyasaus ble måltidet komplett.

At laksen kan spises fra pinnen, appelerer til barna. Masse god smak og litt sprø stekeskorpe vekker apetitten hos liten og stor.



Med en tomatbit på gaffelen, spiste Lille Glede opp restene av avokadomosen... 

Dette blir garantert en del av middagsmenyen vår!


søndag 10. mars 2013

Ting er ikke alltid som du tror...


Tenk, i Stockholm fant søskenbarnet mitt en venn av glede-vasen min!

Runda ord... Trodde jeg forstod hva det betydde, men tok et kjapt nettsøk, og ble lettere sjokkert. Ehm.. Finnes det noen svensker som kan berolige meg med at dette "utrykket" kan bety noe fint? 

søndag 3. mars 2013

Å bruke farger bevisst


 Gult gir meg energi! Da jeg gjorde et kjapt nettsøk, så jeg at fargen gul blant annet påvirker kreativitet og glede. Kjenner meg igjen i den! 

Det har begynt å snike seg inn endel gult her i Svingen nå. Denne stooore koppen fra Muuto har blitt en favoritt når det skal drikkes te. Koppene selges i 2-pk, og er kjøpt hos Raballer.

lørdag 2. mars 2013

Fra Stangeriet til meg


Jeg var så heldig å være en av vinnerne i en giveaway inne hos Matbloggsentralen. Premien var en pose med godsaker fra Stange kylling, og mitt kjære søskenbarn var så snill å hente posen for meg i Stangeriet i Mathallen.


Ferskvarene i posen fikk søskenbarnet mitt og kjæresten hennes som takk for jobben - resten ble fraktet med tante og onkel hit til Møre. Heldige meg! I følge søskenbarnet mitt var den kyllingen utrolig god og mør - gleder meg til å smake selv en gang også!


Selv om ferskvarene ble igjen i Oslo, var det masse godt igjen i posen. To typer økologisk risotto, olivenolje, ramsløk i olje, soppsalt, tagliatelle og polkagriser. Vet det var en sjokolade (Geiranger Sjokolade?) med blåskimmelost fra Tingvollost også (ost fra nabokommunen til Halsa, hvor jeg bor) - men den var sikkert så god at hjelperne mine spiste den opp.. 
"De e dåkkår vel uinnt", som vi sier her. :)


Det lå også et hyggelig brev til meg fra Stangeriet i posen!


Tusen takk til Stangeriet! 
Jeg kommer garantert innom neste gang jeg er i Mathallen. 


fredag 1. mars 2013

Vinner av "Magiske måneder" ble...



"Den boka virker midt i blinken for meg: er dessverre ikke så kreativ, men elsker ulike DIY-prosjekter og spennende mat. Trenger litt inspirasjon og veiledning for å komme igang... Nå har jeg blitt din nye følger, og gleder meg til å se hva du skriver om fremover. 

Trekker 3 lykkelodd, - følger og kommentar. Og selvfølgelig: gratulerer med 4års jubileum!"



Takk til alle som har deltatt, velkommen til nye følgere og et stort grattis til vinneren! Håper du blir fornøyd. Sjekk innboksen din.

Hele 35 kommentarer og 82 lodd! Vinneren er trekt ved hjelp av random.org.

GOD FREDAG ALLE SAMMEN!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...