torsdag 21. januar 2010

Hva er kreativ?

... spurte jeg mamma da jeg kom hjem med vurderingsboken en gang i småskolen. Jeg har alltid vært utrolig nervøs for slike vurderinger og tilbakemeldinger, så jeg prøvde så godt jeg kunne å lese det som stod - men så visste jeg altså ikke hva kreativ betød. Akkurat hva mamma svarte husker jeg ikke, men jeg forstod raskt at det ikke var noe positivt akkurat, og fikk selvsagt lettere panikk. Jeg tok som regel folk veldig bokstavelig før (det hender rett som det er nå også forresten), og ironi visste jeg i alle fall ikke hva var. Men omsider gikk det da opp for meg at mamma tullet med meg, og at kreativitet var noe bra!

Siden har jeg brukt det ordet når jeg skal beskrive meg selv. Jeg er ikke sånn type "tegner-utrolig-fint-å-herregud"-kreativ eller "jeg-har-designet-og-sydd-kjolen-selv-kreativ" (skulle GJERNE vært det!). Mer sånn "Mamma, jeg har sydd meg et strutse-kostyme"-kreativ eller "skriver-sanger-for-folk-til-alle-slags-anledninger"-kreativ.

Hva er kreativitet?
Wikipedia: "Kreativitet er skapende evne eller virksomhet, det vil si oppfinnsomhet, iderikdom og det å lage eller finne på noe nytt. Kreativitet er forbundet med evnen til å fantasere, forestille seg og utvikle nye ideer."

Og hvorfor er jeg så opptatt av kreativitet? Jo, jeg har nemlig fått denne hyggelige awarden av Datt, Ida Susanne og Pillepalle. Tusen takk til dere, sender den i retur! Dere er tre damer med ganske forskjellige blogger/stiler - og jeg koser meg stort med å besøke dere alle, og ikke minst med å lese de fine kommentarene dere legger igjen!

Med awarden følger også en utfordring og reglene finner du her. Utfordringen går kort fortalt ut på at jeg skal fortelle sju fakta om meg selv og ufordre sju nye til å gjøre det samme. Har hatt en lignende utfordring selv, så mulig jeg gjentar meg selv men...

Om meg altså:
1. Jeg har spilt tverrfløyte i mange år og vært stolt korpsmusiker.

2. "Hvilken klasse skal du begynne i?", sa en elev i førsteklasse til meg i mitt første år i arbeidslivet. Med mine 159 cm er maaange elever høyere enn meg.. Men nå har jeg mer autoritet og flere smilerynker, så får vel ikke det spørsmålet flere ganger. :)

3. Kunne jeg ikke jobbet som lærer, ville jeg gjerne blitt ernæringsfysiolog. "Heldigvis" er jeg lærer, for selv om jeg er opptatt av sunt kosthold, er jeg opptatt av å kose meg og nyte god mat! Men kosthold er et utrolig interessant tema! Å, nå er jeg i gang merker jeg... Best å stoppe.

4. Jeg elsker å sitte meg Magasinet og en kaffekopp en lørdagsmorgen! Ikke så ofte jeg får gjort det lenger, men den tid kommer vel.

5. Tror jeg klapper veldig høyt. Folk ved siden av meg ser alltid rart på meg eller snur seg når vi gir applaus.

6. Høydehopp var det verste jeg visste i gymmen!

7. Jeg er utrolig spent for tida, for vi driver og undersøker mulighetene for å bygge oss hus! Gjett om jeg innreder huset i hodet allerede da!!??

Mulig jeg er litt feig nå, men ser at utrolig mange har fått denne awarden/utfordringen, så jeg sier som så at ufordringen får gå til de av dere som får lyst til å ta den! Det er utrolig mange kreative bloggere der ute - alle kreative på sin måte!

NÅ FOLKENS - er det snart HELG! :)

3 kommentarer:

 1. Denne awarden tror jeg var meget velfortjent!!! Nå er det snart helg! Nyt nyt nyyyt!!
  Klem fra LUnalu

  SvarSlett
 2. Kjekt å bli litt bedre kjent med deg gjennom dette innlegget.. Ha en strålende fin helg!

  SvarSlett
 3. Spennande med slike awardar, no veit eg litt meir om deg :)
  Eg måtte le når eg leste om kommentaren frå ein av elevane dine, herleg. Eg er akkurat lika høg som deg så eg kjenne til slikt.
  Så utruleg kjekt med husbygging. Det er ein av mine store drøymar. Forstår veldig godt at du innreier inni hovudet ditt.

  Ynskjer deg ei strålande helg!
  Klem frå Kamille

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...