mandag 4. januar 2010

Skål fra Datt og Kaspara-brød

I romjula var vi så heldige å få besøk av Datt og hennes kjære. Hun er så omtenksom og søt, og hadde med denne fine "sukkerskåla" til oss i kårboligen...

- med brunsukker oppi... Blir nok Herr Glede som koser seg med innholdet, mens jeg koser meg med å se på skåla! Og så tenker jeg på deg, Datt. :) Tusen takk.


Dersom jeg besøker Kasparas regnebue, blir jeg ALLTID inspirert. Det er nok det jeg liker best ved bloggingen - å bli inspirert på en eller annen måte. Rett før jul var det en brødoppskrift som fanget min oppmerksomhet inne hos denne herlige damen. Dette måtte jeg rett og slett prøve.. I helga satte jeg i gang.

Som jeg har nevnt tidligere er jeg ikke alltid god venn med gjærdeigen, men denne hevet godt og ble slik den skulle. Min erfaring er at rugmel gjør deigen mer klissete, men tro meg, det var verdt det! Jeg valgte å bruke bare 50 g gjær (1 pose tørrgjær, faktisk), og litt mer rugmel.

I mangel på brødformer, måtte jeg la brødene få heve i den retningen de måtte ønske...

Men resultatet ble veldig bra, i alle fall smaksmessig. Ikke så verst fasong heller egentlig. Og så DEN GODE SKORPEN da! Elsker ordentlig skorpe på brødet! Brødet falt i smak hos hele den lille familien Glede - så det er nok en fare for at jeg baker slike brød igjen! Garantert.
Takk til deg Kaspara, og alle andre der ute som INSPIRERER!
Håper alle får en finfin start på året! Her er det maaasse snø, og det er meldt opp mot 20 minus.. Oioi..

10 kommentarer:

 1. namnam og atter NAM! Brødene etter Kaspara oppskrift så vanvittig bra ut! Kan tenke meg dere koste dere med de!!
  Skåla med sukkeret oppi.. oioi*hjertebank*
  Er så svak for retro mønster!! Denne var skjønn!

  Ønsker deg en superduper kveld videre!

  SvarSlett
 2. GODT NYTTÅR!! Nå fekk eg skikkeleg lyst på ferskt brød med sprø skorpe..mmmm :):)
  Trur eg skal prøva meg på det til helga.
  Nydeleg skål!!

  SvarSlett
 3. hjemmelaget brød er så godt!
  og veldig tøff den skålen.

  SvarSlett
 4. Og vips videre så ble jeg inspirert! denne brødoppskriften skal prøves :)

  SvarSlett
 5. For noen lekre brød du har bakt! Jeg har også sett disse inne hos Kaspara og bestemt meg for å prøve dem ut! Ingenting smaker bedre enn nybakt brød! Og så den herlige duften som brer seg over hele huset da..sukk!
  Ha en fortsatt fin uke! Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 6. God morgen, Glede!
  Håper natten har forløpt rolig og greit! Måtte smile, for det er ikke bare deg som har en livlig fantasi. Jeg tror jeg har fått inn drama-tanker med morsmelken jeg. Særlig moren min er kjempedramatisk og noe påvirket er jeg nok blitt.
  Så gøy å se Kaspara-familiens julebrød på Gledes bord! Vi spiste faktisk slikt brød nå til frokost. Bakte ni slike brød til jul, noen med fint rugmel og noe med siktet rugmel, så grovhetsgraden varierer.
  Minstemann er veldig glad i det, mens eldstemann tar et kjedelig kneipbrød i stedet. Han er ikke noe brødmann overhodet.
  Stoffene du sendte er sååå fine! Og den puta ble jeg så utrolig fornøyd med!
  Ha en fin dag i kulda, Glede!
  Stor klem fra Kaspara

  SvarSlett
 7. Må jo få såpass til innflyttingsgave nå man flytter så langt! :) Neste gang ser vi dere i Trondheim?

  SvarSlett
 8. Sikle, sikle, god kveld, sikle, kjære Glede! Det er ikke meningen å sikle over hele bloggen din, men disse brødene så så innmari gode ut!! Jeg er nemlig "skorpeperson" nummer 1! Jeg elsker gode, harde, sprø skorper. Faktisk så masse at pappa alltid pleide å lage sin berømte pappapizza med ekstra stor skorpe, bare til meg. Et par ganger har halve pizzaen bare vært skorpe, eller kant, og det er bare såå godt! Tror jeg må bake disse i helgen. Da kommer svigermor, og da er det viktig og ha noe godt på lur:)

  Ønsker deg en fin kveld! Her skal det krypes opp i en iskald seng. Mathea ligger faktisk med lue i natt, hehe;) Termostaten viste 14 grader på rommet vårt i går natt. Fysj og fy!

  Varme klemmer fra en kald Marthe

  SvarSlett
 9. hej!
  Vilken vacker skål! Hembakt bröd är så gott! Blir sugen på att baka.

  SvarSlett
 10. Tøft, brødene dine ble skikkelig vellykka! Jeg strever også med gjærdeigvennskapet, men prøvde meg nettopp, på rugbrød - men dine ble finere enn mine, buhuuu.
  Hilsen lærerkollega ;-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...