onsdag 29. desember 2010

Romjulsstemning, dots og lammeribbe


Vi nyyyter romjula. Lenge siden vi har hatt en så fin og rolig jul. Herlig! Har prøvd å fange opp litt julestemning fra "bestemors hus". Er riktig så koselig her, men strietapeten og teppegulvet gjør seg ikke på bilde, så her blir det noen nærbilder. Det flotte kremmerhuset har min svigerinne Kristin sydd, og den fiiine puta fra Bloomingville kjøpte jeg til meg selv til jul på vår lokale interiørbutikk.Juletreet hentet vi selv i år. En ny tradisjon! Veldig koselig og morsomt! Her har jeg prøvd å få fram min favoritt-julepynt, kjøpt på Sverresborg museum i Trondheim. Små sanghefter med kjente julesanger.
Årets beste julegave!! The dots. Gleder meg til å henge opp disse i nyhuset!! Ikke nok med at jeg fikk disse "knaggene" som jeg har ønsket meg, men jeg fikk to sett også! Ett fra Lille Glede og Herr Glede og ett fra mamma og pappa. Men det blir ikke noe problem å bytte dem i min nyoppdagede favorittbutikk..!


Til slutt en ny superoppskrift! Fant den i Magasinet for en stund siden, og har vært på jakt etter en lammeribbe siden. Vi endte opp med en søt, liten lammecarre.

Glasert lammeribbe

Skjær over bena på ribben.Gni den inn med salt og pepper. Plasser den i en ovnsform, legg i uskrelte hvitløksbater. Tøm litt vann i bunnen av formen, før den dekkes med folie. Damp lammeribben i ca 45 min på 175 grader.

Til pensling (til 2 kg lammeribbe)
2 ss honning
1 ts dijonsennep
2 ss soyasaus
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket timian
1 ss balsamicoeddik
1 ts finhakket rød chili

Pensle den ferdigdampede ribba godt før den plasseres tilbake i ovnen. Skru opp temperaturen til 220 grader. Gjenta penslingen et par-tre ganger for å få glasuren sprø. Følg med så det ikke brenner seg. Etterstek i 20-25 min.
Serveringsforslag i oppskrifta er saltbakte poteter med rømme. Mens Herr Glede syntes det var perfekt, kunne jeg gjerne hatt ovnsbakte potetbåter og kanskje bakte tomater eller noe? Men ribba - den ble god den!! Denne glasuren tenker vi å bruke på grillmat i sommer også! Knallgodt.

1 kommentar:

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...