lørdag 18. desember 2010

Så var det den julekvelden og kjerringa da!


Gurimalla som desember har rast i vei...! Nå er det bare to arbeidsdager igjen, før jeg skal ta JULEFERIE! Tirsdag og onsdag skal vi lage jul i heimen. Skulle gjerne vært mer innom dere andre bloggere - noe jeg vet ville gitt meg masse inspirasjon og julestemning. Kanskje blir det litt tid i dagene som kommer?
Lille Glede og en småsliten mamma har bakt litt julekjeks i dag. Fant oppskriften i Boligliv: en grunndeig og seks variasjoner. Vi bakte to av dem.


Godjenta mi er en veldig ivrig hjelper, og det er bare å legge vekk alle ambisjoner om å ha det ryddig rundt seg når vi setter i gang. Vi tjuvlånte mammas kjøkken og satte på radioen i bakgrunnen. En koselig og etterlengtet stund for mor og datter.

Grunndeig, 1 porsjon:

120 gram hvetemel
35 gram potetmel
60 gram melis
100 gram smør
1 liten eggeplomme

Bland det tørre, smuldre i smøret og samle deigen med eggeplommen. Tilsett evt. litt mer mel om deigen er klissete. Legg kaldt i 30 minutter.


Nøtte- og sjokoladekjeks

1 porsjon grunndeig
25 gram hakkede hasselnøtter
25 gram hakkede valnøtter
50 gram mørk sjokolade
Hasselnøttflak/mandelflak til dryss

Elt deigen sammen med nøtter og sjokolade. Lag små kjeks, legg dem på en bakeplate og trykk dem litt flate. Dryss på litt hasselnøttflak.
175 grader i ca 12 minutter.Sitronkjeks med valmuefrø

1 porsjon grunndeig
revet skall av 2 sitroner
2 ss valmuefrø

Elt deigen sammen med sitronskall og valmuefrø. Kjevle ut deigen og stikk ut kjeks med pepperkakeformer. Legg dem på bakepapir og stek i 10 minutter på 175 grader.

Jula er for alltid, ikke bare for en dag,
for å elske, dele og gi, kan ikke settes vekk
som bjeller, lys og glitter i ei eske på ei hylle.
Det gode du gjør for andre, er det gode du gir deg selv.

Norman Wesley Brooks
4 kommentarer:

 1. Det hørtes virkelig koselig ut altså! <3

  SvarSlett
 2. Her var det masse fin inspirasjon og hente. Legger denne i "følge med på-lista" mi :)Deilige kaker!

  SvarSlett
 3. Christmas will coming, Nike air max 90 pas cher sneakers on sale in our store,nike air max 90 sport shoes can give you a unique Christmas Day.The cheapest nike air max 95 and air max 90 new design sports winter shoes save 60% to sale.

  SvarSlett
 4. Kjære fine glede!! jeg vil bare titte innom deg for å ønske deg og dine en riktig god jul!! :) i morgen reiser jeg til nord, til min første jul borte, og blir til over nyttår.. Magen er spent, og kroppen er juleglad :)

  Nyt dagene, og kos dere masse!

  Varm juleklem fra Katrine

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...