mandag 30. august 2010

Kjærlighet ved første blikk...


Denne måtte jeg bare ha. Gammel brødboks kjøpt på vår lokale interiørbutikk, An Angel by my side. Helt nydelig i mine øyne. Passe kanskje ikke helt inni vårt nåværende blomstertapetland - men i nyhuset tror jeg den vil passe perfekt!

lørdag 28. august 2010

Sjokoladebriocher

Hvordan disse sjokoladebollene ble til? Jo, nå skal du får høre... Min kjære la inn et forslag om å kjøpe ferdigbakte sjokoladeboller i går. Jeg tok opp posen og kikket på listen over ingredienser.. Og den var laaaaang (= konserveringsmidler og tilsetningsstoffer...)!! Og hjemmebakt er jo tross alt mye bedre enn "kjøpbakst", så jeg proklamerte at jeg skulle sørge for hjemmebakte sjokoladeboller istedet. Og slik ble det. Det er jo helg! Her kommer oppskriften (fra Boligliv)!


Sjokoladebriocher
fransk bolle med masse smør

3/4 dl lunken melk
1/4 pakke søtgjær
325 gram hvetemel
3 egg str L
1 ts salt
1 ss sukker
125 bløtt smør
1 egg til pensling
100 gram mørk sjokolade
Evt. 50 gram hasselnøttflak

- Løs opp gjæren i melken. Rør inn halvparten av melet, rør godt til deigen er seig.
- Tilsett egg, salt og sukker, og elt resten av melet i deigen, til den er smidig og elastisk (jeg måtte bruke litt mer mel).
- Elt smøret i deigen litt om gangen.
- Hev deigen i ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
- Slå deigen ned på et meldrysset bord. Legg den tilbake i bollen og still den i kjøleskapet til neste dag (tildekket).
NESTE DAG:
- Hakk sjokoladen og elt den inn i deigen, evt sammen med hasselnøttflakene.
- Del deigen i henholdsvis 1/3 og 2/3. Form den største mengden deig til åtte boller. Legg dem på en bakeplate og trykk et hull i midten av hver bolle.
- Del resten av deigen i åtte, og form dem til boller. Legg en bolle i hvert "hull", og trykk dem godt ned i deigen.
- La bollene heve tildekket i ca. 2 timer, til dobbelt størrelse.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Pensle bollene med sammenpisket egg, og bak dem i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.



Nam og dobbeltnam! God lørdag!

onsdag 25. august 2010

Glede i farta!!


Hoppsan, som dagene flyr avgårde! Jeg har begynt i 100 % og høsten er en travel tid i læreryrket. Men - morsomt er det! Sensommer betyr gjerne litt flere innekvelder, og vi har blitt hektet på Mad Men. Genialt å kjøpe "en sesong" om gangen, og se så mange episoder man vil på en kveld. Vi er ferdig med sesong 1 og sesong 2 er ventet i posten en av de nærmeste dagene. En serie helt etter min smak - og så mange fine klær da! For øvrig sitter også klærne på damer med kvinnelige former. Endelig en serie man ikke får komplekser av å se på... :)

Husbygging er også et hett tema her om dagen! Forhåpentligvis starter de med å sette opp grunnmuren neste uke. Nå begynner det endelig å skje ting! Helt utrolig at vi gjør dette.. Jeg skjønner det nok ikke før huset står der og vi kan flytte inn!!

Vi har også en annen gulrot i den travle sensommertiden. I høstferien skal vi svømme rundt og plaske i dette svømmebassenget. Min kjære pappa blir 60 år og da går turen til Nice, hvor vi har leid en villa et lite stykke utenfor byen! Det skal bli helt fantastisk!!

P.S Hvordan legger man inn kobling på bilder? Var så enkelt før... Noen som vet?

tirsdag 17. august 2010

Something old, something new, something borrowed and LOTS of blue


11. august var det 3 år siden jeg og Herr Glede giftet oss. Det ble en uforglemmelig helg med utrolig mange flotte minner. Vi hadde en gresk touch over menyen, med gresk salat til forrett og den greske spesialiteten Kleftiko til hovedrett. For oppskrift på "vår" Kleftiko se her. Det har blitt en tradisjon å lage Kleftiko når vi har bryllupsdag, selvfølgelig med "bryllupsvinen" ved siden av (Marques De Monistrol Crianza). Kleftiko spiste bare vi to helga før bryllupsdagen, mens vi på selve bryllupsdagen spiste gresk salat sammen med foreldrene våre.

Vi liker best å kjøpe naturell fetaost og selv ha på ønsket krydder. Her med frisk oregano og olivenolje. Tzatziki laget jeg på følgende måte:

Naturell yoghurt fikk "renne av seg" i et kaffefilter, slik at den blir litt tykkere. Det beste er sikkert å bruke ekte gresk yoghurt. Det var ikke så enkelt med kaffefilteret, for det smuldret litt opp, men resultatet ble bra (tar gjerne i mot tips der). I yoghurten tilsatte jeg så:

Agurk uten skall, revet
Finhakket hvitløk
Pepper
Olivenolje

Nå skal foccaciaen få hvile seg her i huset - vi har funnet en ny favoritt! Til salaten serverte vi brød, inspirert av denne oppskriften til Leila Lindholm.
 Pizzadeig med godt med olje og pizzamel, kjevlet tynt og toppet med ulikt krydder. Et med soltørket tomat, hvitløk og salt, og et med hvitløk, friske urter og salt. Det med soltørket tomat slo aller best an!


En vakker avslutning på kvelden ble det også!


Noen faste lesere husker muligens at jeg fikk noen hjemmestrikkede grytekluter av en nabo og slektning, da vi bodde i kårboligen. I kveld fikk jeg denne overraskelsen av samme, snille dama: et strikket kjøkkenhåndkle - perfekt for å legge over gjæredeigen mens den hever. Tuuusen takk! Det var fordi jeg la ut så mange gode oppskrifter, sa hun. Det var kjekt å høre!! Det er jo målet med å blogge for meg; å inspirere og ikke minst, bli inspirert!


Så, over til noe annet. Det har skjedd noe mystisk her i løpet av året.. Det har sakte men sikkert foregått en invasjon av blå ting på kjøkkenet! Merkelig. Men jeg konkluderer med at jeg liker forandringen. Denne blåfargen er helt nydelig, syns jeg!



Til og med en blå 200-lapp!


Denne stooore blå bollen fikk vi med foreldrene mine til bryllupsdagen. Heldige oss!

Denne nydelige bollen i melamin kjøpte jeg på Cornelias hus i høst. Den er større enn den ser ut på bildet..

Måtte bare knipse denne Blafre-boksen da jeg var på "leting" etter blått. Her i oppvasken.. Vi har nemlig ikke oppvaskmaskin!! Akkurat nå er det en av de tingene jeg ser mest frem til ved å flytte inn i nyhuset. Hahaha..

Så til slutt, det lånte. Før skolestart tenkte jeg å fylle opp fryseren med litt hjemmebakt brød. Tok den første oppskriften jeg fant, da jeg gjorde et kjapt søk på nettet. Syntes det var så artig, med eplejuice, revet eple og revet gulrot.Oppskriften finner du her. Bildet er også lånt derfra. Ble kjempegodt!

tirsdag 10. august 2010

Hver dag... En ny dag!

Var ikke bare hos brukthandleren Glede gjorde en handel forrige uke. Jeg var også innom Fretex på Nardo i Trondheim. Der fant jeg dette "skiltet". Har et fra før også, der det står; "To... må man være". Synes disse er kjempesøte! :) Nå har jeg en i rosafarger og en i blåfarger. Hihi..

Dette fatet til 10 kr falt jeg for. Lurer på om det skal få bli en del av etasjefatet jeg har planer om å lage...

Lille Glede elsker å være sammen med oss på kjøkkenet, og dette tar hun også med seg inn i leken..  På IKEA fant vi et lekekjøkken, helt nøytralt, som hun skal få til bursdagen. Denne hylla tenkte jeg å male hvit og henge over lekekjøkkenet. 40 kr på Fretex.

Jeg kjøpte min første utgave av dette magasinet. Det fargerike omslaget ropte på meg, så jeg var ikke "tungbedd". Masse lesestoff og glade, inspirerende bilder - helt etter min smak.


På Heimdal kom vi over en interiørbutikk som het "Til Glede". Som dere skjønner måtte jeg se innom.. Har lenge vært på utkikk etter nye frokostasjetter, samt skåler. Og her var det, i duse blå- og rosafarger - til halv pris! Koppene var så store, så de fikk bli igjen i butikken. De hadde bare fire blå asjetter, så jeg kjøpte to rosa i tillegg. Bare morsomt med litt forskjellige farger.


Men som dere ser har jeg også kjøpt meg noen kopper... På vei hjem fra hytta fant jeg nemlig min nye favorittbutikk; Kammerset på Sunndalen. For en følelse det var å komme inn der! Kunne kjøpt halve butikken! Men her var ikke bare interiør, det var også en kafe i butikken. Helt nydelig! Må ta bilder neste gang, for hit skal jeg garantert tilbake. Uansett, disse to Pip Home-koppene fikk bli med hjem, da jeg fant ut at de passet perfekt til det nye serviset. Ikke sant? Syntes ikke jeg kunne kjøpe seks, så jeg får supplere etterhvert.

På Kammerset var det utrolig mange fine småmøbler og annet som jeg gjerne skulle hatt, men det ble med koppene og denne mintgrønnne "baljen" fra Bloomingville til halv pris. Selvfølgelig matcher den perfekt stolen jeg kjøpte hos brukthandleren (se innlegget under)...

Ha en fin dag!

søndag 8. august 2010

Stol-scoop!

Vi har vært i Trondheim og på Oppdal denne uka. På vei fra Trondheim til Oppdal ligger det en brukthandel rett etter Berkåk, i et nedlagt motell. Har stoppet der før, men det har ikke vært åpent. Denne gangen var det åpent - og det var 10-50 % avslag på utvalgte varer.

Fikk øye på denne stolen nesten med det samme, og falt pladask!! Akkurat en slik stol jeg har ønsket meg. Mintgrønn og akkurat passe slitt. Den har tidligere vært rosa, og det vises her og der - nydelig i mine øyne!

Denne fikk jeg for 75 kr. For et scoop!


Denne kaffekverna forelsket jeg meg helt i! Grønn med hvite prikker liksom, så kult! Kjørte faktisk tilbake neste dag for å kjøpe denne.

Fant også en settekasse. Den har en ørliten skade, og dermed fikk jeg den for 60 kr. Nok et malings- og tapetseringsprosjekt!

Jeg kjøpte flere ting på vår lille ferietur! Så artig å finne ting når man ikke har forventet det. Bilder kommer!

søndag 1. august 2010

Nye smaksopplevelser

Tapas er en av Herr og Fru Gledes absolutte favoritter! Fredag inviterte vi mamma og pappa på tapas - det vil si; vi bor jo vegg i vegg, og siden de har et bedre utstyrt kjøkken, ikke minst med oppvaskmaskin, så laget vi maten der. Hihi..

Jeg har jo nylig investert i "One more slice" av Leila Lindholm, og en av oppskriftene derfra ble utprøvd. Dette er rett og slett pizzadeig kjevlet tynt og toppet med fetaost, urter (fra egen hage..), salt og honning!

En herlig smaksopplevelse! Mmm...


Herr Glede elsker blåmuggost, jeg har aldri hatt sansen, men etter å ha smakt brors pizza med spekeskinke og blåmuggost, har jeg begynt å like denne merkelige osten jeg også. Leste et "tapas-tips" på nett, om å kombinere smørstekts sopp med blåmuggost. Veldig godt!


Timian- og saltbakte poteter med chorizo er et "must"!


Med aioli, en enkel salat, kjøttboller og foccacia hadde vi så et herlig tapasmåltid! Det er endel arbeid å lage tapas, men det er sååå verdt det!

Dagens Næringsliv skrev om matbloggere i sitt fredagsbilag denne uken. Interessant lesing. Lekkermunn var den eneste norske bloggen som var nevnt. Liker å lese om andre som elsker å lage mat. Likte de spørsmålene hun og medbloggere diskuterte, eks: "Hvis du må klare deg med en ingrediens resten av livet, hvilken?"
Hva skulle jeg svart her, tro? Hva med deg?


Vi har allerede blitt inkludert i byggefeltet vi skal bo i. Tidligere i uken var vi på nabogrilling - kjempekjekt! I går kveld var "nabokjerringene" samlet på terassen til en av våre kommende naboer. Jeg bakte grissini som jeg tok med. For øvrig også en fin rett til tapas, men også god snacks med en dip til. Jeg laget en tapenade ved siden av.

Grissini

2 dl melk
3 ts tørrgjær
1 ss sukker
6 dl hvetemel
75 g usaltet, mykt smør
2 ts salt
2 ss god olivenolje

Ønsket strø:
parmesan, sesamfrø, urter osv.

Varm opp melken til ca 38 grader, ha i gjær og sukker og sett kjelen til side, til det begynner å skumme lett. Ha i mel, smør, salt og olje og rør til du har en fast deig. Ha litt olje i bollen og sett den til heving, omtrent en time. Forvarm ovnen til 180 grader. Del deigen i fem deler. Kjevle ut rektangel, pensle med litt olje og dryss over ønsket strø. Jeg kjevlet over en ekstra gang, for å trykke "strøet" ned i deigen. Jeg brukte havsalt og rosmarin på halve, og havsalt og sesamfrø på resten. Bruk en pizzakutter og kutt ca 2 cm brede striper. Vri dem litt og legg dem på bakepapiret. Stek dem i ca 12 minutter eller til de har fått litt farge.

Grønn tapenade

600 g grønne, steinfrie oliven
4 ansjos
2 ss kapers
2 hvitløksfedd
50 g fetaost
4 ss olivenolje
svart pepper
2 ts sitronsaft

Kjør alle ingrediensene sammen med stavmikser.

I morgen drar vi til Trondheim, før vi setter kursen mot hytta utenfor Oppdal på onsdag. Masse å se fram til i uka som kommer altså!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...