onsdag 7. september 2011

Nydelige knekkebrød - en litt "ny" versjon


Er du også bitt av "bake-knekkebrød-på-egenhånd"-basillen? Her er en litt annerledes oppskrift enn den "alle" baker (med rugmel). Litt enklere å lage er den også faktisk.


Denne "godklumpen" er laget av:

1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
2 dl havregryn
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 1/2 ts salt
2 dl vann
1 1/4 dl nøytral olje

Har du alt dette, er det bare å blande sammen alt i en bolle. Del deigen i to på to bakebrett med bakepapir og...


...bruk et tredje bakepapir til å smøre det utover! Genialt! Lite kliss, og så blir de så flate og jevne - nesten helt av seg selv.


Stek dem på 200 grader rundt 30 minutter - alt etter hvilken ovn du har. Ta dem ut når de er gylne og sprø. Sett eventuelt ovnen på varmluft mot slutten og/eller åpne døra innimellom for å slippe ut damp.


Så kan du for eksempel nyte dem med hvitost og skiver med deilig norskeple...


... og en kopp te.
Det er høst det!


Et godt magasin i tillegg er heller ikke å forakte.På stuebordet står siste rest av sommerblomstene som Lille Glede plukket i går, da pappa snudde seg bort. Da funker de fint som pynt i en skål med vann.

3 kommentarer:

 1. Åh, for nesten eit år sidan fann eg åtte asjettar med dei blårutene på kanten i fjøsen! Eg adopterte dei straks til kjøkenet, der dei no trivst gødt.

  SvarSlett
 2. Nam! Jeg er veldig glad i disse hjemmebakede knekkebrødene, og denne oppskrifta må jeg nesten prøve. Og jeg elsker kombinasjonen med gulost og eple på! Og med pære, nammmm.

  SvarSlett
 3. Supert! :) Tusen takk for kjempegrei oppskrift på heimelaga knekkebrød. Eg har alt utanom graskarkjerner i hus, så det må eg ut og kjøpe. I morgon tidleg vert det nok servert slike til frukosten :)
  Klem, KristiN

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...