søndag 31. juli 2011

Kokebøker, sjenk og granola


På 30-årsdagen fikk jeg et gavekort på capris.no. Det måtte jo bare bli kokebøker! La i litt penger selv også, så ble det hele fem nye kokebøker på matglade meg. To svenske, to engelske og en norsk. De tre nederste var nok de jeg ønsket meg mest. "Under valnøtttreet" koster ca 350 kr på norsk, men den svenske betalte jeg 160 kr for! Smart!


Etter å ha skumlest meg gjennom bøkene, så jeg raskt hva som trolig blir favoritten; "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne". Herlige oppskrifter og anekdoter, pluss masse finfine bilder. "Under valnøtttreet" ser også ut til å være en flott kokebok, med veldige mange og varierte oppskrifter.


Herr Glede har en søster som også har en blogg. Vi har vært så heldige å få kjøpe en sjenk av henne, som hun fant på en lokal brukthandel. Hun har malt den og skiftet knotter.



Den passet perfekt under TVèn vår. Endelig får vi skjult stygge ledninger og "bokser", pluss at det er god plass inni.



Nye bildehyller fra IKEA kom opp i TV-stua i dag.


Litt tilfeldig hva jeg har satt dit nå, men jeg får fikse litt etter hvert.


Her kan dere visst også skimte ultralydbilder foran Lille Gledes maleri av Bukkene Bruse.
Lillebror er nemlig på vei!


Nye kokebøker, betyr at det blir prøvd ut nye oppskrifter! Fant en oppskrift på frokostblanding, såkalt granola, i "Miss Dahl". Har prøvd noen lignende oppskrifter før, og Herr Glede er veldig glad i slik blanding. Denne inneholder store havregryn, gresskarkjerner, sesamfrø (det sto egentlig ikke i oppskriften, mens synes det passer så godt), hakkede assorterte nøtter, kokos, kanel, litt vaniljesukker (skulle være pulver), honning og eplejuice. Det tørre blandes med det våte, før det stekes i 40 minutter på 180 grader. Etterpå tilsettes tørkede aprikos, eller som jeg kommer til å gjøre; rosiner.

God med melk eller yoghurt.


Til middag har vi forresten spist fiskepakker. En veldig enkel og genial fiskemidag. Den skulle egentlig grilles, men det tar vi en dag det blir mer sol. Her er det bare å tilsette det man liker, vi brukte; potetbåter, gulrotstaver, vårløk, hvit fisk, en god smørklatt, litt sitronsaft, salt og pepper. Ferske urter på toppen er også godt, vi hadde litt persille i kjøleskapet som vi fikk brukt opp. Alt dette legges på et stykke aluminiumsfolie og pakkes godt inn, før det grilles til fisken er ferdig (vi brukte grillfunksjonen i stekeovnen, men aller best blir det på grillen). Det kan nok være en fordel å koke potetene litt først, da de trenger lengre tid.

mandag 25. juli 2011

Tom...


.. for ord. Derfor linker jeg til Dilldall-Nina som siterer vakre ord av Martin Luther King.

torsdag 21. juli 2011

Den kuleste tallerkenhylla!


Mamma og pappa har kjøpt seg hus, og en del små og store møbler blir ikke med på flyttelasset. Det betyr at jeg og bror Glede får dele noen skatter mellom oss.


Denne gamle hylla har mamma kjøpt hos vår lokale interiørbutikk An Angel by my side. Hun vet at jeg liker den veldig godt, og jeg ble kjempeglad da hun spurte om jeg ville ha den!
Takk snille mamma!


Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal plassere i hylla enda, men jeg prøver meg litt frem...



Herlig slitt og litt annerledes.
Liker den så godt! :)

tirsdag 19. juli 2011

Funky mat!


Det er lykke å kunne ta med fiskestanga, rusle ned gjennom skogen og ned til bergene nedom huset og fiske dagens middag! Optimistisk som vi var, hadde vi handlet inn tilbehør på forhånd og satte vår lit til at en fisk ellet to ville bite på kroken. I øsende, pøsende regn prøvde vi fiskelykken, og jammen ble det ikke nok til både oss og katten Muster.


Oppskriften til dagens middag fant jeg i denne herlige kokeboka Funky hverdagsmad. Her er det masse fristende og funky oppskrifter. Til dagens fiskefangst var tilbehøret:

- Bacon, løk og persille stekt i pannen. Startet med å steke bacon, tilsatte deretter løken og tilslutt persille. Her skulle det egentlig være kapers også, så det får vi prøve neste gang.

- Potet- og blomkålstappe bestående av like mengder potet og blomkål kokt sammen med hvitløksfedd, most og blandet med smør og melk.



NYDELIG!


I går prøvde jeg en annen oppskrift i samme kokebok. Jeg laget en stoooor porsjon Basic Bolognese. Litt brukte vi til spaghettimiddag, resten frøs vi ned i porsjoner. Det finnes flere oppskrifter i Funky hverdagsmad som tar utgangspunkt i denne bolognesen. Smart!


Løk, gulrot, stangselleri, hvitløk, karbonadedeig, litt tomatpure, hermetisk tomat, laurbærblad, timian, oregano og basilikum var det jeg brukte. Til spaghetti vil jeg nok neste gang tilsette mer tomatpure og kanskje litt soltørket tomat.

Anbefaler absolutt Funky hverdagsmad! Du finner den f.eks her på capris.no. De sender forresten fraktfritt! :)

lørdag 16. juli 2011

Ekte vare


Da mamma skulle levere noen varer på miljøstasjonen, kom det en mann med denne "kisten".  Han hadde fått i oppdrag å rydde en hytte. "Du skal vel ikke kaste den?", spurte mamma. "Du kan få den hvis du vil", svarte mannen og mamma var snar til å ta den med seg. Deretter kjørte hun sporenstreks til meg og spurte om jeg ville ha den. Heldige meg! Den er kjempeflott! Foreløpig er den såpass skitten at den må stå ute, men vi får se om jeg tar jobben med å gjøre den ren.


Jeg synes det er flott med møbler som er slitt, dersom det virkelig er brukt og slitt. Da jeg var i Trondheim var jeg innom nydelige Cornelias hus. Der så jeg en nesten maken kiste som var litt større - men den var nok laget slik at den så brukt ut. Og prisen: 3900 kr! Hahaha! Da tar jeg heller en ekte slitt kiste gratis. :)

fredag 15. juli 2011

Sommertid


I går fikk vi en etterlengtet finværskveld ute på terassen. Vi koste oss med salat av ruccola, vannmelon, fetaost og ristede, salte gresskarkjerner, med litt sitronsaft og olivenolje på toppen. Den smaker best med tzatiziki til. Her kan du også se bittelitt av vårt splitter nye hagebord/spisebord fra Plantasjen - det kostet 399 kr! Et kupp! Nå mangler bare en benk og noen stoler til.


Jeg begynte på et nytt vennskapsbånd.


I forigårs fikset vi 6 liter jordbærsyltetøy. Blir herlig å finne videre utover sommeren og høsten!



Nå har vi omsider fått kjøpt en kulegrill, så i kveld har vi grillet for første gang i Svingen; sommerlig ørret inspirert av denne oppskriften.

Gooood fredag og hurra for helg!

onsdag 13. juli 2011

Møt Ingolf


Endelig fant jeg barstoler jeg likte! Har jo drømt om hvite Tolix-stoler, men det ble rett og slett for råflott, og disse duger minst like bra til en fjerdedel av prisen!




Flere bilder på HusGlede.

søndag 10. juli 2011

Brukt-nytt


I helga var det bruktmarked i bygda. Jeg spøkte på forhånd om at det heldigvis ikke er slike tilstander her som i byene, når det er loppemarked og slikt. Der tok jeg feil gitt. Det var ganske lang kø da vi kom ti minutter før åpning, og godbitene var borte før jeg rakk å komme innom døra. Dette fatet var det eneste jeg fikk med meg derfra. Samler på serviset som heter Clupea og er fra Turi Design. Har flere serveringsfat i ulike størrelser, samt noen asjetter og litt annet småtteri. Morsomt å finne litt her og litt der. Det meste har jeg fått tak i via venninne og blogger Datt, fra en observant leser som hadde fått med seg at jeg samler på serviset.



Litt småskuffet over fangsten, gjorde vi en impulshandling på hjemveien og kjørte innom nydelige Antikklåven, som også ligger i bygda vår. Av en eller annen grunn har jeg ikke tatt turen innom før. Du kan lese om og se bilder fra Antikklåven blant annet her. Dette viste seg å bli en flott opplevelse - og Kari Romfo tok seg god tid til å vise oss rundt. Hageinteresserte Herr Glede fikk også en omvisning i hagen, og var så heldig å få med seg flere typer urter hjem, blant annet mynte. På bildet over ser dere en piknik-kurv som jeg kjøpte. Liker så godt å pakke kurven full av god mat og drikke og komme oss ut, og sammen med en kjølebag vil nok denne bli mye brukt!


Et lite kosekrus til 10 kr ble også med hjem, samt et kjøkkenhåndkle som jeg viser senere. :)


I morgen drar jeg og mamsen til Trondheim!! Herlig!


fredag 8. juli 2011

Glimt


"Mor til tusen barn" (?). Fikk den av mine snille tante og  søskenbarn som kom på besøk i går.



Ta-tam! Min nye Tam-Tam-krakk.




Lunsj med rester fra gårsdagens Club Sandwich.



Og så fant jeg visst en sjokoladekjeks også, bakt etter Leilas oppskrift. Det er jo fredag!

mandag 4. juli 2011

Kjolegave og matchende vennskapsbånd



Lille Glede er så heldig å ha masse mennesker som bryr seg om henne. I helga var en av fadderne hennes på overnattingsbesøk, og da fikk Lille Glede denne kjempesøte, hjemmestrikkede kjolen av han og moren hans - som også er Lille Gledes "gammeltante".


Gaven var pakket inn med papir og søt "sløyfe" av garnrester. Da fikk jeg ideen om å prøve ut oppskriften på vennskapsbånd som flere bloggere har linket til. Oppskriften finner du ved å trykke her.


Det var slett ikke vanskelig, og ble laget på 1-2-3! Lille Glede tøyde litt på det i all sin iver, men tror det berget ganske bra. Kommer no til å lage flere også, når jeg får tak i garn; brodèrgarn i mange glade farger.


Tusen takk for kjempefin kjole F og S!


Klem fra Lille Glede
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...