mandag 20. august 2012

8 glade

 1. Deilige horn med hjemmelaget bringebærsyltetøy. Herr Glede sier at mammaen hans laget slike da han var små, så morsomt at ei slik oppskrift dukka opp i Boligliv. Kjekk piknikmat eller som en liten overraskelse i matboksen kanskje? Ha, ha.. Nå ser jeg at ei flue har fløyet seg på et av hornene.. Stakkars.
2. Prøvde en ny variant av hjemmelaget salsa til taco. Denne var kjempegod! Oppskrift fant jeg hos Ren Mat.


3. Juicemaskina jeg vant i Matbloggsentralens aspargesutfordring brukes flittig! Her med appelsin, gulrot, eple og ananas. Mmmm.
4. Jeg og Herr Glede har feiret 5 år som mann og kone. Det har blitt en tradisjon å spise bryllupsmenyen på bryllupsdagen. Denne gangen var vi så heldige å være i et bryllup på bryllupsdagen, men helga etterpå ble det kleftiko - en fantastisk god, gresk rett. Vinen fra bryllupet hører selvsagt oss med..

Arni Kleftiko 
(enten i ildfast form eller porsjonspakket i aluminiumsfolie)

Lammekjøtt (ca 600 g)
6 fedd hvitløk
4 sjalottløk
4 poteter i skiver/staver
4 små gulrøtter i staver
200 g fetaost (naturell)
saften av en sitron
4 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
1 ts rosmarin
evt. 1 ts mynte (vi har aldri tilsatt det...)
salt og pepper
2 ss rødvin i hver pakke - eller 8 ss til sammen i ei stor form

Alt legges lagvis, før man tømmer over olje og rødvin og topper med fetaost. Brukes ildfast form, dekkes den med folie. Stekes på 175 grader i ca 120 minutter. Blir nesten bedre jo lengre det får stå - kjøttet blir da mørt og godt. 

Denne kan jeg varmt anbefale!
  
5. Enkel barnetv-snacks til Lille Glede, servert i søt, liten paiform.


6. Sopptur i lett regn med mine kjæreste. Det er så kult når man oppdager en samling kantarell som gjemmer seg i skogen!7. En kjempekjekk overraskelse dukket opp her om dagen. Så snille folk kan være! Noen som kan gjette hva det var? Eget innlegg om det kommer.8. Veldig koselig bruktmarked hjemme hos noen i bygda på søndag. Fant denne lille skålen fra Figgjo Flint i mintgrønn. Falt for noen mintgrønne asjetter fra Figgjo også, men de ble ikke med hjem denne gangen.
6 kommentarer:

 1. Så masse deilig mat - jeg elsker danske Boligliv, har kjøpt det siden 2005 :)

  SvarSlett
 2. Så mye deilig i ett eneste innlegg!!

  SvarSlett
 3. Tjolahop tjolahei, her kommer Pippi Langstømp her kommer faktisk jeg!
  Hi,hi.... liker godt og sammenlignes med Pippi jeg. Følte meg nesten litt i slekt med henne som barn med pappa på de syv hav osv.
  Horn med syltetøy har jeg også laget før, lenge siden nå. Kommer nok av at jeg selv egentlig ikke er noen søtpus. Jeg liker gjærbakst med ost og oliven osv.
  Du imponerer med all den gode matlagingen din! Får nesten litt dårlig samvittighet, for her går det i hyrten og styrten på travle fotball-hverdager ofte.
  Nydelig Figgjo-skål, sååå lekker farge.
  Ha glade sensommerdager, Glede!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 4. blir jo nesten alltid sulten av inleggene dine :)
  og for en deilig bryllupsmeny! mmm..
  fine figgjofat ja foresten :)

  SvarSlett
 5. He he - tror jeg vet hvor du har vært - og den figgjoskåla har trolig vært mi:))) Flott med litt sirkulering da sjø....:) Klem til deg, nå runder klokka midnatt ser jeg.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe.. Så artig Synøve! Jeg skal ta godt vare på den. :)

   Slett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...