tirsdag 28. august 2012

Kylling i karrimarinade og naanbrød


Jeg har ei fantastisk bok som heter Magiske måneder, som jeg kom over ved en tilfeldighet. Les mer om boka ved å trykke HER. Der står ei oppskrift på kylling i karrimarinade og naanbrød, som jeg ble fristet til å prøve her en dag.Kylling i karrimarinade

2 kyllingfileter skåret i skiver
50 g hakkede mandler
2 ss mango chutney
40 g rosiner
2 ss olivenolje
1 ts tomatpure
1,5 dl yoghurt
1 ss karri
saft av 1/2 sitron
salt og pepper

Bland tomatpure, olje og karripulver. Tilsett mango chutney, sitronsaft og yoghurt. Legg kyllingen i marinaden, og la den stå 1 time. Stek kyllingen i marinaden, og tilsett rosiner og mandler.

Har du forresten prøvd å lage din egen karriblanding. Trykk her for å se hvordan du kan blande den.Naan brød

6 ss melk
30 gram gjær
400 gram mel
2 egg, pisket
6 ss yoghurt naturell
1/2 ts salt
60 gram smør
1 ss olivenolje

Rør gjæren ut i lunken melk. La den stå og boble i 15 minutter. Sikt mel og salt i ei skål. Tilsett egg og yoghurt. Bland eggeblanding med gjær og melk, og tilsett mel til deigen er passe bløt. Legg den i ei skål smurt med olje og hev i 1 time. Del deigen i 8 deler, og trykk brødet til flate naanbrød. Stek brødene i varm panne, omtrent 2 minutter på hver side.

Mamma bruker å servere en enkel salat av banan og ananas til slik mat, og det funker egentlig ganske bra. Marinaden var skikkelig god, så dette ble et ordnelig mumsemåltid! Mmm.. 
Ris hadde passet fint til kyllingen også. 

Vil du prøve et pannestekt brød uten heving, trykk her.


6 kommentarer:

 1. Mmm, dette såg deilig ut:) Elsker indisk! Har nokre faste eg bruker å lage, så det er alltid kjekt med nye oppskrifter. Var i Nepal i fem mnd for eindel år tilbake og der var det alltid banansalat til curryen når den var sterk eller det var fest, kjempegodt!

  Fin dag til deg!

  SvarSlett
 2. Oh, den hørtes og så deilig ut!! Jeg er veldig glad i kombinasjonen kylling i karri og banan, men min kjære er jo ikke enig... :P Men det der hørtes ut som noe å prøve med jentene på besøk!! :)

  SvarSlett
 3. Heisan Glede
  Det ser veldig fristende ut det der og kunne kanskje være noe for gutta mine også. De er så glade i kylling, naanbrød har de nok aldri smakt og det er noen år siden jeg smakte det selv når jeg tenker meg om. Takk for at du minner meg på alt det gode man kan spise!
  Her skal jeg kjøre far i huset til øyesjekk i nabobyen etter laseroperasjonen i går. Så tror ejg det får bli litt bollebaking i dag jeg.
  Ha en strålende helg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 4. Nam nam !
  Jeg elsker indisk :)
  Har bakt nanbrød vi også i ovn på pizza-sten..men denne varianten så jo veldig lettvint ut ;)
  Jeg skal prøve den.
  Takk for middagstips og god helg !

  SvarSlett
 5. Hei på deg!!
  Dette ser og høres kjempgodt ut! Sparer på nanbrød oppskriften:-))))
  GOD HELG!!
  Klem

  SvarSlett
 6. Dette ser kjempgodt ut, jeg elsker indisk!

  SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...